به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسن پویا معاون پژوهشی مؤسسه امامخمینی(ره ) در این نشست گفت: امام خمینی(ره)، فقیهی اصولی، عارفی سالک، انسان شناسی بزرگ و بنیان گذار انقلاب عظیم در عصر حاضر. همو که همراه با عرفان و اخلاق، رهبری نهضت جهانی اسلام را به دست گرفت و با اندیشههای تابناک و بروز خود، جهانی نو ساخت، تا آنجا که جهانیان را در بُهت وحیرت فرو برد و اسلام ناب محمدی را از خاستگاه شیعه به آنان معرفی کرد. ایشان چنانکه در زمینههای مختلف فقهی و اصولی، فلسفی و عرفانی، قرآنی و حدیثی برخوردار از نوآوریهای منحصر به فردی است. در زمینه مسائل اجتماعی نیز صاحب اندیشه و تفکری نوین است.
وی با اشاره به کلیت نگاه اندیشه امام(ره) به جایگاه زن، ادامه داد: نگاه ایشان به زن از جهات مختلف نیازمند بررسی و تحقیق و تبیین میباشد. از مجموعه آنچه ایشان در این زمینه نوشته و یا فرموده است، بر میآید که نگاه عمیق ایشان برخاسته از جایگاه زن در اسلام و پیامبر آن حضرت محمد(ص) است. پیامبری که در دوران جاهلیت و نگاه جاهلی به زن، مبعوث شد و بانوان را به شرافت و مقام اصلی خود برگرداند. آنگاه که سوره کوثر در شأن فاطمه زهرا(س)، دخت گرامی پیامبر نازل شد، این نگاه به کمال رسید و همه افکار جاهلی را در این باره فرو ریخت.
معاون پژوهشی مؤسسه امامخمینی(ره ) افزود: امام خمینی(ره) در دوران نهضت خود بویژه پس از پیروزی انقلاب به مناسبتهای مختلف درباره زنان در جامعه و خانواده سخن گفته و دیدگاه خود را در ابعاد مختلف بیان داشته است.
حجتالاسلام والمسلمین پویا در بخش دیگری از این نشست به برخی از دیدگاه های امام(ره) به اختصار اشاره کرد.
وی گفت: مقام و کرامت زن در اسلام، حقوق زنان در اسلام، نقش زنان در بنای جامعه اسلامی، تعلیم و تعلّم بانوان، آزادی زنان در نظام اسلامی، حجاب اسلامی، فعالیتهای بانوان در عرصه سیاسی و اجتماعی، اهمیت نقش مادران در تربیت صحیح فرزندان، اهمیت و شرافت مادری، پیشقدم بودن زنان در نهضت، حضور شجاعانه آنان در صحنههای مختلف، فداکاری بانوان در دوران دفاع مقدس، روحیه شهادت طلبی آنان، و موضوعات فراوان دیگری که در سخنان امام خمینی درباره زنان بیان شده است، همه حکایت از نگاه عمیق و در عین حال باز و عصری به بانوان و جایگاه آنان است. شاه بیت سخن امام در این باره، جمله معروف ایشان است: از دامن زن، مرد به معراج میرود.
این نشست در آخرین روز سومین نمایشگاه تخصصی پژوهشهای فقهی و کلامی در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام برگزار شد.
انتهای پیام