دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ |۳۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Dec 2, 2024
علی خیاط

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به توانمندی دیگر ادیان در عرصه زبان و تسلط هر طلبه حداقل به چند زبان زنده دنیا، گفت: تسلط به چند زبان زنده دنیا می تواند سبب شود تا مبلغان در عرصه گفت‌وگوهای مشترک بین ادیان بدرخشند و موفق عمل کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان ضمن اشاره به سفر صورت گرفته به واتیکان به منظور شرکت در گفت‌وگوهای بین ادیانی، گفت: همکاری های مشترک آموزشی با مراکز علمی پاپ، آورده های ارزشمندی خواهد داشت.

حجت الاسلام والمسلمین خیاط ضمن اشاره به ظرفیت های حوزه علمیه خراسان و دانشگاه های پاپ در بستر مطالعات علمی و دینی و کتب مغتنم موجود در دو مرکز، عنوان کرد: در حال حاضر کتاب هایی در کتابخانه‌های آنان از تراث مکتوب مسلمانان در قالب نسخ خطی مانند کتاب مربوط به حضرت زینب(س) وجود دارد که شاید در کتابخانه های اسلامی ما کمتر باشند و یا ده ها و صدها نسخه از کتب اسلامی از دوره جنگ های صلیبی دوره حکومت عثمانی به جای مانده اند که بایستی با ایجاد بسترهای همکاری و ارتباطات گسترده تر تعدادی از آنان را به کتابخانه آستان قدس انتقال داد و زمینه آن را فراهم کرد.

وی با اشاره به آمادگی برای ایجاد بستر گفت‌وگوهای تاریخی، تدینی و تمدنی، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه خراسان با بهره مندی از طلاب توانمند و مستعد این ظرفیت را دارد تا این گفت‌وگوها اینجا نیز شکل بگیرند.

طلاب و مبلغان حوزه مسلط به زبان های روز دنیا باشند

مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به توانمندی دیگر ادیان در عرصه زبان و تسلط هر طلبه حداقل به چند زبان زنده دنیا، گفت: هیئت های ایرانی حاضر دو زبان را آشنا بودند اما آنان به بیش از چهار زبان ایتالیایی، پاپی، انگلیسی و عربی مسلطند و می توانند در عرصه گفت‌وگوهای مشترک بین ادیان بدرخشند و موفق عمل کنند.

حجت الاسلام والمسلمین خیاط ادامه داد: بنابراین حوزه های علمیه در زمینه گفت‌وگوهای بین ادیانی بایستی زمینه تسلط طلاب به چندزبان را فراهم نمایند چنان که آنان در واتیکان و پاپ، مبلغان خود را به اسلام مسلط کرده بودند و به همین منظور منابع اسلامی را جمع آوری کرده بودند و منابع شیعی ما نیز همچون مجمع البیان و تفسیر علامه طباطبایی یا بحارالانوار و منابع حدیثی ما را در اختیار داشتند، طوری که حتی در قالب یک مرکز اسلامی در آن کشور مشغول به فعالیت های علمی بودند.

تلاش برای گسترش و توسعه بسترهای همکاری

مدیر حوزه علمیه خراسان ابراز امیدواری کرد، بر اساس فرمایش رهبری معظم انقلاب اسلامی، این کار یعنی گفت‌وگوهای ادیان از وظایف حوزه های علمیه در راستای تشکیل جبهه جهانی تدین است که بایستی به زودی محقق شود اما در حال حاضر تولی آن با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است و بایستی حوزه های علمیه این مأموریت را نیز دنبال کنند.

انتهای پیام ۳۱۳/۴۹

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha