فاطمه اسفندیاری استاد حوزه و معاون فرهنگی تبلیغی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران، در خصوص سیره و تحقق جامعه فاطمی با خبرنگار خبرگزاری حوزه گفتگویی کرده است که در ادامه می خوانید:
به نظر شما چگونه می توان به الگوی زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها در جامعه دست یافت؟
برای رسیدن به این هدف احتیاج به سازو کارهای مقدماتی است. برای اینکه جامعه به سوی ترویج و تحقق جامعه فاطمی رهنمون شود نیازمند اقداماتی است. یکی از اقدامات مهم ترویج اصول، ارزشها و آموزههای حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است. آموزش و آگاهیبخشی از طریق برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی درباره شخصیت، زندگی، و آموزههای حضرت فاطمه (سلام الله علیها) می تواند یکی از راهکارهای رسیدن نسلهای جدید به این الگو باشد.
یکی دیگر از اقدامات در این زمینه ترویج فرهنگ اسلامی، با تاکید بر اصول اخلاقی که از ویژگیهای بارز حضرت زهرا (سلام الله علیها) در دست داریم که میتوان افراد را به مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و خیریه، که نماد همدلی و همیاری در آموزههای فاطمی است، تشویق کرد. این اقدام یکی از گامهای موثری به سمت تحقق جامعه فاطمی برداشت.
جامعه اسلامی میتواند سیره و رفتار حضرت زهرا (سلام الله علیها) را به عنوان الگویی برای زندگی مسلمانان معرفی و ترویج کند تا مردم با ویژگیها و اخلاقی ایشان آشنا شوند.
به نظر شما چگونه می توان از سیره حضرت زهرا سلام الله علیها در تحقق حکمرانی دینی بهره جست؟
به نظر من ولایتمداری حضرت زهرا (سلام الله علیها) نمونهای از حاکمیت و رهبری مبتنی بر ارزشهای اخلاقی، انسانی و اسلامی است. جامعه با ایستادگی در برابر ظلم، وفاداری به اصول دین و ارزشهای انسانی، ترویج محبت و هم بستگی میتواند به سمت تحقق عدالت، پیشرفت و همدلی گام برداشت. این یکی از اصول "حکمرانمی" در دولت کریمه است.
به نظر شما می توان شاخص های زندگی حضرت زهراء سلام الله علیها را برای جامعه امروزی تجویز کرد؟ با بررسی ابعاد مختلف زندگی حضرت زهرای مرضیه (سلام الله علیها) می توان برنامه ای برای برای پیشرفت جامعه طراحی نمود. امروزه در جهان بحث از توسعه انسانی است که شاخص های خاص خود را دارد ولیکن در منش سیاسی_اجتماعی مکتب اسلام، توسعه انسانی مولفه ی فردی را درنوردیده و با نگاهی جامع به تمامی افراد جامعه، فرد را در رسالت اجتماعی اسلام معنا میکند.
برای تحقق این امر نیازمند حفظ و تقویت ارزشهای انسانی با مولفه های شاخص اسلامی است. به عقیده ی من اسلام، پایبندی به این ارزشهای انسانی را با آگاهی بخشی و آموزش این جلوههای انسانی در زندگی اهلبیت علیهم السلام به معنای اعم برای همه انسانها و برای زنان و دختران جامعه به صورت اخص معتبر میداند.
به نظر شما بهترین راهکاری که می تواند بصورت همه جانبه آسیب های اجتماعی را کاهش دهد و یک توسعه انسانی مبتنی بر ارزش های انسانی ایجاد کند چگونه خواهد بود؟ با توجه به رسالتهایی چون تقویت روابط خانوادگی و ایجاد محیطی امن و سالم در خانواده در درجه اول و سپس شناخت به هنگام و مقابله با آسیبهای اجتماعی زنان و دختران میتواند به عنوان نمایندگانی از مدافعان عفاف و حیا در جامعه به تبیین ضرورت رعایت عفاف و حیا در جامعه فعالیت نمایند و این ارزشهای مقدس را در زندگی خود و دیگران زنده نگه دارند. چراکه تمامی ارزشهای "توسعه انسانی" در گرو اجرای صحیح قوانینی است که مبتنی بر پاسداشت این اصل از اصول انسانی وضع گردیده است.
چه پیشنهادی شما برای افراد جامعه در خصوص پیاده سازی ارزش های اسلامی و انسانی ارائه می دهید.
از عموم زنان و دختران فرهیخته و اندیشمند توقع می رود که متولی حکمرانی امور زنان را تبیین و اجرایی نمایند و اصل رعایت حیا و عفت را در مبانی وضع و اجرای قوانین معاضدت نمایند.
نظر شما