به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجتالاسلام و المسلمین اصغر عرفانی امروز در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین گفت: قطعاً منظور از پژوهش در سطوح پایین این نیست که با تمام ظرافت های آن حاصل بشود، بلکه دست به قلم شدن و عادت دادن و فکر کردن است.
حجت الاسلام والمسلمین عرفانی خاطرنشان کرد: افرادی که به نوعی محقق شدند، قبلا از جایی شروع به نوشتن نمودند که شما نمونه آن را در حوزه های علمیه به خوبی مشاهده می نمایید.
دبیر شورای حوزه علمیه استان قزوین تصریح کرد: (ن ۚ وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ) قسم به قلم و آنچه که از این قلم به سطر کشیده می شود و پشت آن قلم، اندیشه و تعقل و تفکر است، در این مسیر بدون راهنما ممکن است که انسان را به اشتباه بیاندازد و به گمراهی ببرد و مسیر کوتاه برای او طولانی شود لذا جایگاه اساتید راهنما بسیار بارز است.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین عنوان کرد: شما طلاب حوزه علمیه بدانید که نمی شود بدون استاد راه را پیدا کرد وپیمود وباید در این عرصه علمی اهتمام جدی داشته باشید.
حجت الاسلام والمسلمین عرفانی تصریح کرد: در عبارتی از حضرت علی علیه الاسلام که می فرمایند «کُلُّ وِعاءٍ یَضیقُ بِما جُعِلَ فیهِ إلاّ وِعاءَ العِلمِ؛ فإنَّهُ یَتَّسِعُ بِهِ»؛ هر ظرفی وقتی چیزی در آن بگذارند، گنجایش خود را از دست می دهد، مگر ظرف دانش که با افزودن آن گنجایشآن بیشتر می شود، این ظرف دانش حقیقتش چیست که آنچه که در آن قرار می گیرد را وسعت می دهد.
وی ادامه داد: اگر این خاصیت علم را ما تجربه نماییم قطعاً تشنگی ما به علم قوی تر خواهد بود، بدانیم در کنار این جسم فیزیکی که داریم شخصیت حقیقی ما یک امر بسیطی است که خداوند روح خود را در آن دمید، این روح را اگر با اطلاعات دانشی و علمی باز کنیم انسان به جایی می رسد که به جز خدا نمی بیند.
وی اظهار کرد: ما نباید اینگونه فکر کنیم که دیگران آمده اند و نوشته اند و تحقیق کردند و به سرانجام رسیده و تحصیل حاصل صورت گرفته، دیگر ما برای چه تحقیق کنیم، خداوند در هر کسی سعه وجودی گذاشته است که می تواند کشفیات جدیدی انجام دهد و با ذهن و عقل خود باب دیگری را در علم باز کند.
حجت الاسلام والمسلمین عرفانی عنوان کرد: اگر تمام معلومات علما را یک جا جمع کنند در مقابل مجهولاتی که در این عالم رو به تکثر هم هست شاید نسبت آنها یک به میلیارد باشد هر کس نسبت به سعه وجودی خودش می تواند کشفیات جدیدی را بیاورد و تمام شدنی نیست.
حجتالاسلام و المسلمین عرفانی خاطر نشان کرد: افتخار ما این است که ما را به خدمتگزاری درگاه علم و دانش و شاگردی مکتب اهل بیت علیهم السلام قبول کردند و ظرفیت تربیت و رشد هم برای ما مهیا است و همه اینها برای آن است که ما به نقطه بالای قله علم و تربیت و رشد برسیم.
انتهای پیام /