پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۲
نقد فیلم | نگاهی بر ضعف و قوت فیلم سینمایی سال گربه

حوزه/ فیلم سینمایی «سال گربه» یک کمدی-فانتزی است، که به کارگردانی مصطفی تقی‌زاده و تهیه‌کنندگی سعید خانی و با بازیگری بهرام افشاری، سارا بهرامی و هومن برق‌نوردساخته شده است.

خبرگزاری حوزه | فیلم سینمایی «سال گربه» یک کمدی-فانتزی است، که به کارگردانی مصطفی تقی‌زاده و تهیه‌کنندگی سعید خانی و با بازیگری بهرام افشاری، سارا بهرامی و هومن برق‌نوردساخته شده است.

اصل ماجرا:

داستان فیلم حول محور شخصیت جهانگیر غزنوی می‌چرخد که در سال گربه به دنیا آمده و هر ۱۲ سال، با ورود به چرخه‌ای از طالع چینی، دردسرها و مشکلاتی برای اطرافیانش ایجاد می‌شود.

او شخصیتی است که به هر قیمتی می‌خواهد معروف شود و این معروفیت به طور غیر عادب برای او رقم می‌خورد به این صورت که او جان‌سخت و بد قدم است و هر جا که باشد دیگران از گزند او در امان نیستند.

ضعف داستان:

پراکنده بودن داستان یکی از اصلی‌ترین انتقادات به فیلم این است و این موضوع موجب شده که داستان و خرده‌روایت‌ها از هم گسسته و تصنعی به نظر برسند.

برخی شخصیت‌ها در فیلم، مانند مادر میشا، صرفاً برای ایجاد خنده خلق شده‌اند و چرایی و جایگاهشان در داستان مهم نیست این موضوع باعث می‌شود از سطح کیفی فیلم کاسته شود.

آسیب‌های اجتماعی فیلم:

۱️. باترویج بی‌اخلاقی، مانند سکانس رفتار جهانگیر با مادر همسرش که نشانه بی‌احترامی به بزرگتر می‌باشد و همچنین خیانت به همسرش

۲️. سبک زندگی ناسالم.

۳️. مصرف مواد مخدر مانند سکانسی که محمود همسایه جهانگیر آمد مواد خریداری می‌کند و همانجا مصرف می‌کند.

۴️. شغل‌های دارای مفسده، مانند: فروختن مواد مخدر،فروش مشروبات الکلی و... موجب ترویج بی بندوباری و مفسده می‌باشد و همچین مضمونی سخیف به خود می‌گیرد.

در فیلم نوعی خرافه گویی به چشم می‌خورد، باور غلط سال تولد گربه.

«سال گربه» با ترکیب عناصر کمدی و فانتزی، تلاش کرده است تا یک فیلم سرگرم کننده ارائه دهد، اما با مشکلات ساختاری و پراکنده بودن داستان مواجه می‌شود.

بازی بهرام افشاری و استفاده از جلوه‌های ویژه، نقاط قوت قابل توجهی هستند، اما تکراری بودن موقعیت‌های کمدی و شخصیت‌های تصنعی، از کیفیت کلی فیلم می‌کاهد.

این فیلم بیشتر به عنوان یک کمدی دل‌آرته بصری عمل می‌کند تا یک فیلم سینمایی با روایت پیوسته و انسجام یافته.

انجمن سواد رسانه طلاب - میثم شهردمی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha