پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵
سواد خانواده | راهکار تقویت اعتماد به نفس فرزندان در اجتماعات

حوزه/ توجه به کارهای خوب بچه‌ها و تشویق آنها مهم است تا اعتماد به نفسشان حفظ شود. والدین باید از کمال‌گرایی پرهیز کرده و بر خوبی‌های فرزندانشان تمرکز کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام ظریفی به سؤال خبرنگار حوزه‌نیوز با موضوع «راه‌کار بالا بردن اعتماد به نفس فرزندان» پاسخ داد که تقدیم شما فرهیختگان می شود.

پرسش:

یکی از سوالات والدین، مسئله بالابردن اعتماد به نفس فرزندان است که گاهی در جمع‌های خانوادگی یا مدرسه دچار اعتماد به نفس پایین بوده و باعث سرخوردگی آنها می‌شود. چه راهکاری برای حل این مسئله دارید؟

پاسخ:

اعتماد به نفس بچه‌ها زمانی پایین می‌آید که خلأ شخصیتی داشته باشند.

مثلاً اگر به حرف‌هایشان گوش نکنیم یا درخواستی داشته باشند که به آن توجه نشود، یا کار خوبی کرده باشند و تشویق نشوند، یا کار اشتباهی انجام دهند و دائم این کار اشتباه دیده شود باعث می‌شود که اعتماد به نفس آنها کاهش یابد.

تشویق کارهای خوب بچه‌ها برای اعتماد به نفسشان ضروری است.

وقتی بچه‌ها ۱۰ کار خوب انجام می‌دهند و هیچ‌گاه تشویق نشده؛ اما با انجام یک کار اشتباه همه به آن توجه می کنند، فضای امن و محبت‌آمیز برای آنها از بین می‌رود. در این صورت، اعتماد به نفس بچه‌ها کاهش می‌یابد.

ما باید به بچه‌ها نشان دهیم که کارهای خوبشان را می‌بینیم.

در دین ما نیز بر کرامت انسان تأکید شده و باید به بچه‌ها احترام بگذاریم. برای تقویت اعتماد به نفس بچه‌ها، باید بر کارهایی که انجام داده‌اند تمرکز کنیم.

اگر بچه‌ها در حال صحبت هستند، باید توجه کامل خود را به آنها بدهیم و با همدلی بازخورد مناسب ارائه دهیم. همچنین، کارهای خوب بچه‌ها را بیشتر ببینیم و توجه کنیم. این مهم است که از کمال‌گرایی بپرهیزیم.

اگر بچه‌ای نمره ۱۷ گرفته، باید او را تشویق کنیم، نه اینکه بگوییم «نمره ۱۷ به درد نمی‌خورد». باید خوبی‌های بچه‌ها را ببینیم و آنها را تقویت کنیم. باید پدر و مادر ها توجیه شوند که خوبی های بچه ها را ببینند.

همیشه بشارت مقدم بر انذار

اکثر والدین فکر می‌کنند اگر بر ضعف‌های بچه‌ها تمرکز کنند، باعث رشد آنها می‌شود، در حالی که برعکس، ضعف‌های آنها را تقویت می‌کند. وقتی بر کارهای خوب بچه‌ها توجه کنیم، ضعف‌ها خود به خود از بین می‌روند.

بنابراین، اول باید روی خوبی‌ها تمرکز کنیم و کارهایی که بچه‌ها انجام داده‌اند را ببینیم. در قرآن هم بر اهمیت تشویق تأکید شده است و همیشه بشارت مقدم بر انذار است.

ما باید بر روی کارهای خوب بچه‌ها تمرکز کنیم و آنها را تشویق کنیم. اگر بچه‌ای اشتباهی انجام دهد، به جای اینکه شخصیتش را زیر سوال ببریم، باید بگوییم که «این کار اشتباه بود» و نه اینکه «تو همیشه این‌طور هستی». این نوع صحبت‌ها باعث کاهش اعتماد به نفس بچه‌ها می‌شود.

برای مطالعه متن کامل مصاحبه خبرگزاری حوزه با حجت‌الاسلام ظریفی، کارشناس تربیت فرزند اینجا را کلیک نمایید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha