یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
پژوهش در خدمت ارتقای آگاهی دینی و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی

حوزه/ پژوهش در حوزه علمیه نه‌تنها به‌عنوان یک ابزار علمی، بلکه به‌عنوان یک عامل فرهنگی و اجتماعی، نقشی کلیدی در تحول جامعه اسلامی ایفا می‌کند. هفته پژوهش فرصت مناسبی است تا پژوهشگران در مسیر تبیین معارف دینی و تحقق اهداف مهدوی گام بردارند.

خبرگزاری حوزه - مشهد/ پژوهش زیر بنای تمام اقدامات موفق فردی و اجتماعی انسان و مسیر تعالی مادی و دنیوی اوست؛ در هفته پژوهش، بررسی نقش بی‌بدیل تحقیق و کاوش علمی در تحولات حوزه علمیه لازم و ضروری است.

پژوهش، به عنوان ابزاری برای شناخت حقیقت و مسیری به سوی تحقق تمدن مهدوی معرفی می‌شود؛ از این رو هفت روز این هفته با عناوینی کلیدی ناظر بر تأثیر این مؤلفه مهم در تحقق تمدن مهدوی، تحول حوزه‌های علمیه، مرجعیت علمی پژوهشگران، ارتقای سطح بصیرت و آگاهی اقشار جامعه، نشر معارف دینی در میان مردم و اعتلای اندیشه اسلامی با هدف نیل به آرمانهای بلند انقلاب و جبهه مقاومت نامیده شده است تا گواهی بر وابستگی عمیق میان علم، دین و پیشرفت علمی، فرهنگی و تمدنی برای ارتقای جامعه اسلامی باشد.

بنابراین، ضرورت دارد که پژوهش‌های عمیق و مستمر در این عرصه انجام شود تا آرمان‌های نهفته در اندیشه امامین انقلاب در راستای تحقق مهدوی محقق شود.

پژوهش به عنوان کلید تحول در حوزه‌های علمیه شناخته می‌شود که ظرفیت‌های علمی و پژوهشی را به فعلیت می‌رساند؛ برای تحقق این امر، ایجاد فضاهای مناسب برای تعامل میان پژوهشگران ضروری است تا هم‌اندیشی و گفت‌وگو در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های جدید انجام پذیرد. این تعاملات نه‌تنها به پیشبرد اهداف عالی حوزه کمک می‌کند، بلکه نیازهای روز جامعه را نیز پاسخگو خواهد بود. از پژوهشگران انتظار می‌رود که به عنوان حافظان مرجعیت علم و دین، در تقویت و ارتقاء دانش دینی و پاسخ به سؤالات نوین و چالش‌های معاصر فعال باشند.

پژوهش‌های تبلیغی و ارتقای سطح آگاهی علمی جامعه نیز از محورهای مهم این هفته محسوب می‌شوند. در وضعیت کنونی، نیاز به گفتمان‌های علمی و مفهومی در عمق جامعه احساس می‌شود.

هم‌افزایی میان حوزه و دانشگاه می‌تواند به عنوان پایه‌گذار تحولی شگرف در اندیشه اسلامی و ارتقای سطح آگاهی دینی مردم عمل کند. این هم‌افزایی نه‌تنها به آگاهی عمیق‌تری نسبت به معارف دینی کمک می‌کند، بلکه گام‌های مؤثری برای تحقق آرمان‌های جبهه مقاومت فراهم می‌آورد.

در پایان، پژوهش می‌تواند به ایجاد پیوندی نوین میان مردم و معارف دینی یاری رساند. این پیوند از طریق تبیین صحیح مفاهیم دینی و فرهنگی شکل می‌گیرد و زمینه‌ساز اجتماعی آگاه و متعهد به ارزش‌های اسلامی خواهد بود. امید است با تلاش‌های علمی و پژوهشی، بذرهای اندیشه مهدوی در دل جامعه کاشته شده و به نقطه عطفی در راستای تحقق تمدن مهدوی تبدیل گردد. با این امید ضمن تبریک هفته پژوهش به پژوهشگران و فعالان این عرصه این هفته را گرامی می داریم.

والسلام علیکم و رحمة الله

مهدی رضایی

معاون علمی حوزه علمیه خراسان

۲۵ آذر ۱۴۰۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha