یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۷
سفارش تولید مجدد واکسن نورا توسط وزارت بهداشت

حوزه/ فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، گفت: با تلاش متخصصین داخلی توانستیم یکی از بهترین واکسن‌های کرونا را تولید کنیم و امروز نیز وزارت بهداشت سفارش تولید مجدد این واکسن را به ما داده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حسن ابوالقاسمی، فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) امروز (یکشنبه) در جشنواره باقرالعلوم این دانشگاه که در مرکز همایش‌های صدرا برگزار شد، اظهار داشت: خط مشی تحقیقات دانشگاه را اگر بخواهیم ترسیم کنیم بر اساس موضوعاتی است که هم در گذشته تجربه کردیم و هم از طرف ستاد کل مسلح به ما ابلاغ می‌شود، به عبارت دیگر محور تحقیقاتی ما بر اساس ماموریت کشوری، سلامت در یگان‌های نظامی است لذا باید از این فرصت برای ارتقاء سطح سلامت نیروهای نظامی استفاده کنیم.

ابوالقاسمی افزود: امروز بسیاری از نیازهای نیروهای مسلح در سطح جامعه هم وجود دارد به عنوان مثال وقتی در کشور بحران‌هایی همچون کرونا یا سیل و زلزله به وجود می‌آید نه تنها نیروهای مسلح نمی‌توانند کنار بایستند بلکه در خط مقدم کمک و حمایت هم قرار می‌گیرند؛ بنابراین ماموریت محوری به این معنا نیست که ما کنار بنشینیم و در جریانات مهم کشور کاری انجام ندهیم؛ شما دیدید در جریان کرونا کارهای معمول بیمارستان بقیه الله برای اینکه بتوانیم به مردم کمک کنیم تحت تاثیر ابن فعالیت‌ها قرار گرفت.

فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) ادامه داد: زمانی که کرونا فراگیر شده بود این دانشگاه رسیدگی به بیماران کرونایی را از وظایف اصلی خود قرار داد و دغدغه دائمی این بود که بتوانیم جان‌های بیشتری را نجات دهیم.

وی اضافه کرد: بر همین اساس پروژه درمان با پلاسما اولین موضوعی بود که انجام دادیم و برای این‌کار از افراد متعددی که از سازمان انتفال خون و وزارت بهداشت در این زمینه تجربه داشتند، استفاده کردیم و این هم پروژه‌ای بود که در دانشگاه بقیه الله شروع و در سراسر کشور اجرا شد.

ابوالقاسمی با بیان اینکه در زمان شیوع کرونا ساخت واکسن این بیماری برای نجات جان بیماران یکی از اولویت‌ها و دغدغه‌های ما بود، گفت: با تلاش متخصصین داخلی ما توانستیم یکی از بهتریم واکسن‌های کرونا را تولید کنیم و امروز نیز وزارت بهداشت سفارش تولید مجدد این واکسن را به ما داده است.

فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در ادامه با اشاره به دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: وجود کسانی که در جریان دفاع مقدس دچار صدمات ناشی از استفاده ارتش بعث عراق از گازهای شیمیایی شدند موجب شد قطب شیمیایی در این دانشگاه ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه امروز در سطحی قرار داریم که در صورت درخواست به کشورهای دیگر کمک می‌کنیم، بیان داشت: وجود ۲۳ مرکز تحقیقاتی و پنج پژوهشکده در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله که مولود انقلاب است، باعث شده تا به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم، البته در دست‌یابی به این موفقیت‌ها نباید از حمایت‌های فرماندهی و معاونت‌های سپاه غافل شویم؛ به عنوان مثال فقط در کسب موفقیت ساخت واکسن نورا اگر حمایت‌های فرماندهی کل سپاه و معاونت‌های مربوطه در سپاه نبود دست‌یابی به این موفقیت امکان‌پذیر نبود؛ البته حمایت‌ها همیشه باعث می‌شود کسانی که استعداد کافی و نخبگی دارند هم در کشور بمانند و استعدادهای آنها شکوفا شود.

ابوالقاسمی در ادامه عنوان کرد: امروز بر روی تولیداتی کار می‌کنیم که در آینده حتماً به ثمر خواهد رسید و شما خواهید دید که ارزش آن کمتر از واکسن‌ نیست و این فعالیت‌ها را نیز همان تیمی که بر روی واکسن نورا کار کردند، انجام می‌دهند.

وی با طرح این سوال که چرا دانشگاهی را که هیچ جنبه نظامی در آن وجود ندارد و تحقیقات کاملاً صلح آمیزی انجام می دهد تحریم می‌کنند، گفت: غرب با ایجاد تحریم به دنبال این است تا کشور قدرتمند و توانمند نباشد، پس اگر می خواهیم در منطقه قدرتمند باشیم باید از نسل جوان و از استعدادهایی که داریم استفاده کنیم زیرا در این صورت قدرت شکل می‌گیرد.

ابوالقاسمی با تاکید بر اینکه امروز روا نیست که ساکت بنشینیم زیرا در دنیا آپارتاید علمی در حال اجرا است، افزود: این آپارتاید علمی به دنبال آن است که فقط به عده‌ای خاص خدمات دهد و آنچه را در همه دنیا مرسوم بوده و همه از علوم یکسان استفاده می‌کردند مانع شوند و ما جزو آن عده‌ای هستیم که می‌خواهند از دست‌یابی ما به دانش های روز ممانعت بوجود آورند؛ بنابراین ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا آنها به مقصود خود نرسند.

وی با بیان اینکه یکی از راه های عدم موفقیت آپارتاید علمی در مورد ایران انتشار مقالات علمی در سطح جهان است، بیان داشت: اگر مرکز تحقیقات آسیب‌های شیمیایی مقالات مربوط‌ به جانبازان شیمیایی را منتشر نمی‌کردند، روایت دشمن باعث می شد حقایق برعکس شوند و این گونه مطرح شود که ایران علیه رژیم بعث عراق سلاح شیمیایی استفاده کرده است.

فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با هشدار نسبت به آنچه امروز در سوریه می‌گذرد باید حساس بود، افزود: شما در روزهای آینده خواهید دید که چه حوادثی در سوریه اتفاق می‌افتد و این موضوعی است که باید نسبت به آن حساس باشیم؛ در روز های اولی که مسلحین سوریه را اشغال کردند وعده‌هایی را مبنی بر عدم تعرض به مردم عادی دادند ولی اکنون می بینیم که به تدریج در حال نشان دادن عملکرد واقعی خود هستند؛ به عنوان مثال در فیلمی که در یکی‌ دو روز اخیر منتشر شده نشان می دهد این افراد نوجوان هایی که کنار خیابان سیگار می‌کشند را تنبیه می کنند و همین موضوع را در رابطه با موضوعات دیگری همچون حجاب هم اعمال می کنند و این‌ها همه ریشه‌اش در همان جایی است که آمدند و این‌ها را رشد دادند.

ابوالقاسمی تاکید کرد: صحبت‌های مقامات آمریکایی را چنانچه ملاحظه کنید، اعتراف می‌کنند که طالبان و داعش را ایجاد کردند ولی نتیجه‌ای نگرفتند و در قضیه اخیر سوریه هم همین موضوع تکرار خواهد شد اما با این حال ما نباید نسبت به این اتفاقات بی تفاوت باشیم.

در ادامه «عباسعلی ایمانی فولادی» معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه بقیه آلله از اجرای ۸۰۰ طرح تحقیقاتی خبر داد و اظهار داشت: تولید داروی بوتاکس، پروژه مطالعاتی پساکرونا، پروژه مطالعات جانبازان شیمیایی، ایجاد مرکز تحقیقات هوش مصنوعی از جمله این طرح های تحقیقاتی است؛ علاوه براین تجاری سازی قرنیه مصنوعی و برگزاری همایش ‌آپارتاید علمی در آبان سال آینده و احداث پارک ‌علم و فناوری نیز از دیگر اقداماتی است که این دانشگاه در حوزه تحقیقات و فناوری انجام می دهد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha