به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، میزگرد علمی «آسیبهای پژوهش؛ بررسی فرصتها و چالشهای پژوهش در جامعة الزهرا سلاماللهعلیها و حوزه علمیه خواهران» با حضور جمعی از اساتید و نخبگان پژوهشی جامعة الزهرا سلاماللهعلیها از سوی دبیرخانه بزرگداشت چهلمین سال تأسیس جامعة الزهرا سلاماللهعلیها در سالن جلسات مدیریت برگزار شد.
در ابتدا، خانم همایون فرد دبیر علمی این میزگرد، ضمن قدردانی از حضور اساتید و پژوهشگران، اظهار کرد: در آستانه فرا رسیدن گرامیداشت چهلمین سالروز تأسیس حوزه فخیمه جامعة الزهرا سلاماللهعلیها هستیم که بحمدلله با عزت و سربلندی، فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و تبلیغی ارزشمندی را به عنوان نهادی تاثیرگذار در حوزه علوم دینی به ویژه در حوزه بانوان انجام داده است.
وی بیان کرد: در هنگامه ورود به گام دوم تحولی این پدیده بینظیر، لازم است ضمن معرفی دستاوردها و اقدامات انجام شده، نگاهی به فعالیتهای گذشته شود تا با شناخت آسیبها و موانع جهت رفع آن تلاش و فرصتهای پیش رو رصد دقیق تری شود، لذا این جلسه با این هدف تشکیل شده که امید است نتایج آن در برنامهها و سیاستگذاریها موثر باشد.
در ادامه گفتوگو و تبادل نظر در این زمینه آغاز شد و حاضران جلسه به بیان نظرات، دیدگاهها و راهبردها پرداختند.
سرکار خانم صدیقه شاکری معاون پژوهش جامعة الزهرا سلاماللهعلیها در این میزگرد، گزارش مختصری از چگونگی تشکیل معاونت پژوهش و فعالیتهای انجام شده در این بخش مطرح کرد.
معاون پژوهش جامعة الزهرا سلاماللهعلیها درباره بحث تعیین اولویتهای پژوهشی زن و خانواده با تکیه بر الگوی سوم زن مسلمان توضیحاتی ارائه داد.
زهره شریعت ناصری، رئیس پژوهشگاه مطالعات اسلامی، در ادامه، ضمن تبریک هفته پژوهش برشناخت آسیبهای این عرصه و اهمیت شناخت آن تاکید کرد.
رئیس پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعة الزهرا سلاماللهعلیها بیان کرد: تشکیل میز پژوهشی با حضور اساتید برجسته در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد و پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی و تاکید ایشان این میز تشکیل شد.
ناهید طیبی مدیر دانشنامه زن مسلمان و مدیر گروه پژوهشی تاریخ در ادامه، صرفه جویی در جذب پژوهشگر را خسران دانست و بر لزوم سرمایه گذاری در این زمینه تأکید کرد.
کامران اویسی؛ مدیر گروه علمی پژوهشی قرآن و حدیث پژوهشگاه نیز به مواردی چون تقویت ساختار ادارای پژوهش به عنوان بستر مناسب فعالیتها، جانمایی نیروهای متخصص در این عرصه و چابک سازی نیروی انسانی، رتبه بندی پژوهشی پژوهشگران، پرهیز از موازیکاری بخشهای پژوهشی، جذب پژوهشگر، تفاهم نامه و تعامل با بیرون، بالا بردن سطح نشریات علمی، اهتمام به برگزاری کرسیها و انعکاس رسانه ای فعالیتها اشاره کرد.
سمیه حاجی اسماعیلی؛ مدیر گروه علمی تربیتی مطالعات زنان جامعة الزهرا سلاماللهعلیها؛ در این میزگرد، بر لزوم آسیب شناسی در عرصههای پژوهشی تأکید کرد و افزود: این مجموعه باید طلاب با تفکر خلاق و نقاد پرورش دهد به ویژه در بحث آموزش پژوهش محور، باید به دنبال فعال کردن این تفکر و تربیت ذهنهای مسئله محور باشیم.
سیده مریم برقعی؛ رئیس اندیشکده فقه و حقوق پژوهشگاه مطالعات اسلامی بیان داشت: شناخت موقعیت و جایگاه فعلی پژوهش در کشور و در جهان و نسبت سنجی با آن، آینده نگری و ارتقای افق دید و انجام پژوهشهایی که با چشم انداز آینده پژوهشی باشد و نتایج آن منحصر به زمان حال یا مقطع خاص نباشد، در عین حال توجه به مسائل کاربردی و مسائل روز مد نظر قرار گیرد.
رئیس اندیشکده فقه و حقوق پژوهشگاه مطالعات اسلامی در این میزگرد بر لزوم برنامه ریزی برای طلاب بین الملل تأکید کرد.
خانم سلطان محمدی استاد و پژوهشگر جامعة الزهرا سلاماللهعلیها به رسالتهای این مؤسسه علمی حوزوی اشاره کرد و درباره رصد مشکلات و کشف راه حلهای آن در اندیشکدهها و تشکیل میزهای پژوهشی وهم فکری برای حل مسائل، توضیحاتی ارائه داد.
اساتید و طلاب حاضر در این میزگرذ به موضوعات مختلف از جمله هویت بخشی به طلاب، ضعفها و نقاط قوت آموزش و پژوهش مجموعه، انگیزه بخشی، ارتباط و تعامل بین بخشها و غیره اشاره کردند که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
نظر شما