سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۹
پژوهش ابزاری برای تعالی و تحول در جامعه است

حوزه/ معاون هماهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران گفت: پژوهش غیر از ابزار علمی، عامل فرهنگی و اجتماعی برای تعالی و تحول در جامعه است و زیر بنای همه اقدامات فردی، اجتماعی و مسیر تعالی، امر پژوهش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، معصومه سادات صادقی در پنل تخصصی اولین نمایشگاه ره پژوهان حریم وحی در رابطه با تحول در حوزه های علمیه بر اساس بیانات حضرت آیت الله خامنه ای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولان جامعه الزهرا علیها السلام عنوان کرد: در دیدار پربرکت، یکی از کلید واژه هایی که مورد توجه قرار گرفت، امر تحول در حوزه های علمیه است.

وی افزود: در حوزه های علمیه گاهی مواردی مشاهده می گردد که پژوهش ها اثر بخش نبوده است و پژوهش هراسی وجود دارد، به دلیل این که تصویر واضحی از آن ارائه نگردیده است. مثلث آموزش، پژوهش و فرهنگی مکمل یکدیگر هستند و پژوهش غیر از ابزار علمی، عامل فرهنگی و اجتماعی برای تعالی و تحول در جامعه است و زیر بنای همه اقدامات فردی، اجتماعی و مسیر تعالی، امر پژوهش است. رسیدن به قله و جایگاه رفیع، بدون امر پژوهش ممکن نیست.

معاون هماهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران تاکید کرد: گاهی این نگاه وجود دارد که رهبر معظم انقلاب یک رهبر سیاسی جامعه است نگاه کارشناسانه ایشان را به عنوان رهبر سیاسی جامعه قبول داریم، اما هنگامی که منظومه فکری و اندیشه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی را بررسی می کنیم، ایشان علاوه بر این که رهبر سیاسی جامعه هستند. رهبر فقهی، رهبر اقتصادی، رهبر تاریخی، رهبر بین المللی و... هستند. در تمام عرصه ها بیاناتی داشته اند. رهبر حکیم و فرزانه انقلاب حداقل ۲۰ سخنرانی در بحث تحول در حوزه های علمیه از دهه ۷۰ تا کنون داشته اند.

وی ادامه داد: باید با اصول و مبانی اندیشه امامین انقلاب آشنا باشیم، کتاب های طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، همرزمان حسین، انسان ۲۵۰ ساله و از نیمه خرداد به عنوان بن مایه اندیشه امامین انقلاب است.

صادقی در مورد ضرورت تحول در حوزه های علمیه اظهار کرد: باید مدرسه اندیشه تخصصی رهبر فرزانه انقلاب تاسیس گردد. برای رسیدن به فهم مطلوب باید فهمید، فهماند و چیستی و چرایی آن را بدست آورد.

وی گفت: رهبر انقلاب در دیدار با طلاب، اولویت اول را تبلیغ بیان کردند و فرمودند اگر به این مسئله مهم نپردازید اسلام سیلی خواهد خورد، دنبال این باشیم که کار عملی و فهمی انجام دهیم، ببینیم نیازمان چیست؟ باید حرکت رو به جلو داشته باشیم با عجله نه اما با شتاب و عجله نداشتن یعنی کار را کارشناسانه انجام دهیم.

معاون هماهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران در ادامه بیان کرد: در تحول حوزه های علمیه باید دقت داشته باشیم؛ زیرا تحول دو گونه است صحیح و ناصحیح، ناصحیح ما را به انحراف می کشاند. در اصول و مبانی قرار نیست تحول ایجاد گردد اگر در اصول تحولی صورت بگیرد یعنی تحول انحرافی، فقه اجتهادی نیاز به تحول ندارد، اصول و مبانی درست است. اگر بنا است تحولی در حوزه های علمیه با نگاه رهبر معظم انقلاب به وجود آید باید توجه به حرف ولی داشته باشیم، معارف اصیل و دینی در جامعه گسترش پیدا کند. تحول امر طبیعی و قهری است و باید ایجاد شود و زمام تحول باید به دست افراد عاقل و متدین باشد تا جامعه بشریت ارتقا یابد.

وی یادآور شد: مخالفت با تحول حوزه علمیه مخالفت با پیشرفت دین در کشور است. اولین گام پیشنهاد می گردد اندیشکده تحول حوزه علمیه با نگاه تحولی رهبر معظم انقلاب اسلامی تشکیل گردد تا به قله تمدن اسلامی دست یابیم و حرکت برای آینده انقلاب اسلامی باید دلسوزانه و دغدغه مند باشد. اجرایی و عملیاتی شدن مطالبات رهبر انقلاب را تکلیف بدانیم که ان شاالله نتیجه خواهد داشت.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha