سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
بیماری «حفظ محوری» در نظام آموزشی ایران وجود دارد

نشست پژوهشی مجازی با عنوان «پژوهش؛ اندیشه جامع دینی، همگرایی و اقتدار جهان اسلام» با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین زمانی به همّت معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه از یزد، روز گذشته حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن زمانی در نشست پژوهشی مجازی با عنوان «پژوهش؛ اندیشه جامع دینی، همگرایی و اقتدار جهان اسلام»، اظهار داشت: طی سفرهای تبلیغی به سی کشور و مقایسه نظام آموزشی آنها با ایران متوجه شدم نظام «حفظ محوری» در نظام آموزشی ایران حاکم است که این برای نظام آموزشی یک بیماری محسوب می شود، در صورتی که در اکثر کشورهای دیگر پژوهش محوری در نظام آموزشی آنها اصل است.

وی علت بیمار بودن نظام «حفظ محور» را بسته ماندن مغز دانش آموزان و شکوفا نشدن استعداد آن ها دانست و گفت: ذهن شخص انبار معلومات و محفوظات خواهد بود و بیش از آن محفوظات چیزی نمی داند، او در حد این موضوعات توان ارائه و تدریس را دارد و در موضوعات دیگر می‌گوید، نمی توانم و مغز مولد نیست و تولید دانش ندارد، همچنین آن‌ها در عرصه‌های جدید نمی توانند وارد شوند و با این نظام آموزشی علم راکد می ماند و رشد ندارد، این در صورتی است که تمام پیشرفت های تاریخ مرهون ذهن هایی بوده که مولد بودند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زمانی به راهکارهای تقویت پژوهش محوری در حوزه های علمیه خواهران پرداخت و گفت: اولین کاری که جهت تقویت پژوهش باید انجام شود، خلاصه نویسی همه ترم‌ها توسط طلاب به صورت الزامی و ارائه آن به اساتید و تخصیص نمره خاص از امتحانات به خلاصه نویسی است، این کار باید از ترم اول شروع شود و هر استادی در پایان ترم خلاصه درس های ترم را از طلبه بخواهد.

وی دومین راهکار تقویت پژوهش محوری را مقاله نویسی در هر ترم دانست و ابراز کرد: استاد از طلاب بخواهد از منابعی که استاد معرفی می کند در مورد موضوعات درسی مقاله بنویسد و استاد موظف باشد ۵ منبع در سال اول، ۱۰ منبع در سال دوم و همینطور هر سال آن را افزایش داده و کتاب های مرتبط با درس را برای طلاب معرفی کند و نحوه استفاده آن را به طلاب آموزش دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زمانی تصریح کرد: طلاب علاوه بر نوشتن مقالات کلاسی، باید مقالات در حوزه دینی، اجتماعی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی و غیره بنویسند و آن را برای دیگر طلاب ارائه داده و در نشریه مدرسه علمیه چاپ شود.

وی روش کنفراس محوری در کلاس‌ها را یکی دیگر از روش های تقویت پژوهش محوری در حوزه دانست و خاطرنشان کرد: هر استادی در هر ترم از جلسه چهارم و پنجم به طلاب برای تدریس میدان بدهد تا آنها نیز تدریس کنند و بعد خود به تصحیح و تکمیل و غنی سازی تدریس طلبه بپردازد.

مشاور مدیر حوزه‌های علمیه در امور مذاهب اسلامی، تصریح کرد: نوشتن مقاله توسط طلاب و ارسال آن برای مجلات استانی و کشوری جهت چاپ با کمک مدیریت و معاونت پژوهش باید در ترم های بالا انجام شود و در سطح های بالاتر طلاب نیز بعد از این دوره اقدم به تألیف کتاب و کتابچه کنند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha