جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۸
دشمن پروژه جدایی حوزه و دانشگاه را پیگیری می کند

حوزه/ نویسنده و پژوهشگر حوزوی گفت: امروز کشور در جنگ ترکیبی قرار گرفته و جهاد در این جنگ بر فرهیختگان حوزه و دانشگاه یک فرض است، چرا که دشمن با تمام قوا به مقابله با اسلام و انقلاب اسلامی آمده و نوک پیکان حملات، اقتصاد و معیشت مردم است

حجت الاسلام حجت الله سروری در گفت وگو با خبرگزاری حوزه با ذکر این مطلب که سالروز شهادت آیت الله محمد مفتح، عالم ربانی و مجاهدی نستوه که از پیشروان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بود، به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کرده اند، گفت: حوزه و دانشگاه مانند دو خط موازی باید در کنار هم حرکت کنند و در مواردی که بین دستاوردهای هر دو تلاقی حاصل می شود باید همکاریها قویتر صورت بگیرد.

مدیر کانون های فرهنگی مساجد استان کرمانشاه افزود: البته باید گفت وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو رکن مهم در نظام اسلامی از چند جهت اهمیت و ضرورت دارد: نکته اول ضرورت حفظ وحدت در جامعه اسلامی و حفظ رسالت هر کدام در فعالیت های خود، دوم: اتصال نخبگان علمی در رشته های مشترک و سوم: ارائه الگوی عملی به نظام بین الملل و چهارم، زدودن دیدگاه سکولار از محیط علم و دانش و پنجم به کار گیری نظرات دانشمندان واندیشمندان برای گره بازکردن مشکلات کشور مخصوصا در مباحث اقتصادی و...

وی با بیان این که اتصال نخبگان علمی حوزه و دانشگاه، می‌توانند قدم‌های مؤثری در مسیر پیشرفت کشور داشته باشند، ششمین حوزه دارای اهمیت را در حوزه پایان نامه های دانشجویی ذکر کرد و گفت: پایان نامه های که دانشجویان ارائه می دهند باید در صدد حل مشکلات جامعه باشد نه صرفا طرح موضوع و نمره گرفتن.

سروری اظهار کرد: امروز کشور در جنگ ترکیبی قرار گرفته و جهاد در این جنگ بر فرهیختگان حوزه و دانشگاه یک فرض است، چرا که دشمن با تمام قوا به مقابله با اسلام و انقلاب اسلامی آمده و نوک پیکان حملات، اقتصاد و معیشت مردم است، بنابراین وظیفه ی حوزویان و دانشگاهیان بسیار خطیر است و وحدت و تعامل و اشتراک هدفمند می‌تواند به خنثی کردن نقشه های دشمنان کمک بزرگی کند.

نویسنده حوزوی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب امام خامنه‌ای (مدظله العالی) مقصود از وحدت حوزه و دانشگاه را ادغام حوزه در دانشگاه یا دانشگاه در حوزه ندانسته و می‌فرمایند: «حوزه، دانشگاهی است برای یک کار؛ و دانشگاه، حوزه ای است برای یک کار دیگر»؛ مقصود این است که به هدف مشترک دست پیدا کنند و آنچه معقول است و باید تحقق یابد این که حوزه و دانشگاه هدف واحدی را در نظر بگیرند و برای تحقق آن دوشادوش هم تلاش کنند.

وی گفت: در ایران اسلامی بیش از هزار سال علم و دین در کنار هم بودند و شخصیت‌های علمی و دینی ما علاوه بر اینکه عالم دینی بودند، در رشته‌های تخصصی مانند پزشکی، نجوم، شیمی و ... تخصص داشتند. همانطور که علم دین طراحی شده بود، علوم تجربی هم وجود داشت. ابوعلی سینا پزشک حاذق بود، اما در عین حال عالم دینی هم بود، زکریای رازی علاوه بر اینکه شیمی دان بود، عالم دینی بود. جابر بن حیان، خوارزمی، ابن هیثم، ابوریحان بیرونی، ابومعشر بلخی، احمد بن طیب سرخسی، خواجه نصیرالدین طوسی و صدها عالم دانشمند دیگر.

سروری یادآورشد: مهم ترین موانع وحدت بین حوزویان و دانشگاهیان این است که تحت تأثیر القائات کسانی باشند که نه با حوزه موافق هستند و نه با دانشگاه؛ این القائات البته می تواند شکل های گوناگونی داشته باشد اما به هر حال باعث ایجاد بدبینی می شود، ضمن آن که می تواند زمینه ساز افتراق و جدایی حوزه و دانشگاه از یکدیگر باشد و باید دانست که این القائات عمدتاً از ناحیه دشمن و کسانی صورت می گیرد که با انقلاب اسلامی و منافع ملت سر عناد دارند، بنابراین اگر بین دو نهاد حوزه و دانشگاه وحدت ایجاد شود، این وحدت به جامعه اسلامی سرایت پیدا خواهد کرد،

مدیر کانون های فرهنگی مساجد استان کرمانشاه در پایان با اشاره به شخصیت شهید آیت الله مفتح، گفت: حضرت امام(ره) از نظر شخصیت علمی ایشان را چنین خطاب می فرمودند: دانشمندمحترم، استادمحترم. همچنین مقام معظم رهبری صحبتی از شهید دارند و می فرمایند: ایشان مدرس صاحب نام و مرد مخلصی بود که اعمالش از نمودش جلوتربود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha