پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
هم‌افزایی حوزه علمیه خراسان و قم برای تقویت فعالیت‌های بین‌المللی و علمی

حوزه/ در نشستی مشترک میان مدیران روابط و بین‌الملل حوزه علمیه خراسان و قم، ظرفیت‌های بین‌المللی این دو حوزه بررسی و برنامه‌هایی برای تقویت همکاری‌های علمی، پژوهشی و دینی در سطح جهانی تدوین شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام معین، مدیر روابط ملی و بین‌الملل این حوزه در نشستی مشترک با مدیران مجتمع بین‌الملل حوزه علمیه قم، گزارشی از ظرفیت‌های گسترده بین‌المللی حوزه علمیه خراسان ارائه داد.

وی از وجود نزدیک به ۶۰۰ زبان‌دان حوزوی شامل طلاب خواهر و برادر در سطوح مختلف تحصیلی یاد کرد و تأکید نمود: این افراد می‌توانند نقشی مؤثر در پیشبرد اهداف بین‌المللی حوزه ایفا کنند. این زبان‌دانان که در زمینه‌های مختلف علمی و فرهنگی تخصص دارند، می‌توانند به تقویت روابط حوزوی با دیگر کشورهای جهان کمک کرده و گام‌های بزرگی در جهت تقویت آموزش و تبلیغ دینی بردارند.

مدیر روابط ملی و بین‌الملل حوزه علمیه خراسان همچنین به اهمیت جهت‌دهی پایان‌نامه‌ها و دیگر محصولات پژوهشی حوزه علمیه خراسان به مسائل بین‌المللی اشاره کرد و این امر را نیازمند یک برنامه‌ریزی کلان و هماهنگ میان قم و مشهد دانست و افزود: با این رویکرد، فعالیت‌های پژوهشی و علمی حوزه می‌توانند به مسائل مهم جهانی و بین‌المللی معطوف شوند.

گزارش فعالیت‌های مرکز آموزش زبان و مهارت‌های تخصصی

در ادامه این نشست، سیدغفارالدین تقوی، مسئول بخش آموزش‌ها تخصصی مرکز آموزش زبان حوزه علمیه قم، گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی این مرکز ارائه کرد.

وی به برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت در زمینه‌هایی نظیر تربیت مبلغ بین‌المللی، تربیت پژوهشگر، دوره‌های گردشگری و سایر مهارت‌های تخصصی اشاره کرد و گفت: این دوره‌ها در قالب‌های مختلف، شامل حضوری نیمه‌وقت، حضوری تمام‌وقت(قرنطینه) و همچنین دوره‌های آنلاین، برگزار می‌شوند.

تقوی افزود: این دوره‌ها می‌توانند طلاب را برای حضور مؤثرتر در عرصه‌های بین‌المللی آماده کنند و به ارتقای سطح علمی و دینی آنان در تعاملات جهانی کمک نماید.

گزارش جامع از مجتمع بین‌الملل حوزه علمیه قم

سید ابوالحسن توفیقیان، مدیر مرکز پژوهش‌های بین‌الملل حوزه علمیه قم، گزارشی جامع از فعالیت‌های این مجتمع و مراکز زیر مجموعه آن را ارائه کرد، و به ساختار و مأموریت‌های این مجتمع اشاره نمود و فعالیت‌های مؤسسه مطالعات اسلامی، مرکز ترجمه و نشر، مرکز پژوهش‌های بین‌الملل و مرکز زبان و مهارت‌های تخصصی را تشریح کرد.

توفیقیان گزارشی از فعالیت‌های جاری این مراکز و برنامه‌های در حال اجرای آن‌ها را بیان کرد و گفت: این مراکز همگی در زمینه‌های مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی به دنبال توسعه و تقویت ارتباطات بین‌المللی حوزه علمیه و انتشار آموزه‌های اسلامی در سطح جهانی هستند.

مصوبات و اقدامات آتی

در پایان این نشست، چند مصوبه کلیدی برای تقویت همکاری‌ها میان حوزه علمیه خراسان و قم به تصویب رسید:

۱. برگزاری نشست در مشهد: مقرر شد جلسه‌ای به میزبانی حوزه علمیه خراسان برگزار شود. در این نشست، ضمن معرفی فعالیت‌های مجتمع بین‌الملل، ظرفیت‌های موجود برای همکاری‌های دوجانبه بین حوزه علمیه خراسان و قم اعلام گردد.

۲. تبادل اطلاعات فعالان بین‌الملل: در راستای تدوین بانک اطلاعاتی فعالان بین‌المللی حوزه علمیه، قرار شد اطلاعات مربوط به زبان‌دانان و فعالان حوزوی در این زمینه تکمیل و در اختیار مجتمع بین‌الملل قرار گیرد.

۳. حمایت از پایان‌نامه‌های بین‌المللی: برای تقویت پژوهش‌های بین‌المللی حوزوی، مقرر شد همکاری‌هایی میان دو مرکز برای شناسایی، جهت‌دهی و حمایت از پایان‌نامه‌های بین‌المللی صورت گیرد.

۴. برگزاری اردوی علمی فرهنگی در قم: مقرر شد امکان حضور تعدادی از فعالان و زبان‌دانان حوزه علمیه خراسان در قم فراهم گردد. این افراد در برنامه‌های علمی و فرهنگی مشترک حضور خواهند داشت و روابط میان فعالان حوزه علمیه مشهد و نهادهای قم نظیر موسسه امام خمینی (ره) و مجمع جهانی اهل بیت (ع) تقویت خواهد شد.

۵. تعیین محورهای همکاری: با توجه به تفاهم‌نامه‌های میان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه قم و خراسان، مقرر شد در اسرع وقت محورهای همکاری مشترک مشخص و اقدامات عملیاتی آغاز شود.

شایان ذکر است؛ این نشست پیرو تفاهم‌نامه کلی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و حوزه‌های علمیه و نیز براساس همکاری‌های مدیریت روابط ملی و بین‌الملل این حوزه و معاونت امور بین‌الملل حوزه علمیه قم برگزار شد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha