پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴
کتاب «مقاومت زینبیه» روایتی از شانزده ماه محاصره حرم حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها)

حوزه/ کتاب «مقاومت زینبیه» به روایت هایی از شانزده ماه محاصره حرم حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) و شکل گیری جریان مدافعان حرم می پردازد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «مقاومت زینبیه» توسط موسسه ایمان جهادی (صهبا) با همکاری موسسه فرهنگی بنیاد رسانه‌ای بیان گردآوری و تنظیم شده است و در انتشارات موسسه ایمان جهادی (صهبا) به چاپ رسیده است.

در این کتاب، تلاش شده است تا روند زندگی مردم در طول ۱۷ ماه محاصره حرم حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) به‌دقت ترسیم گردد. کتاب، که سبک تاریخ شفاهی را در پیش گرفته، شامل بیش از ۳۰۰ مصاحبه و هزار ساعت گفت‌وگو با افراد مختلف از جمله ساکنان محلی، رزمندگان سوری، فرماندهان حزب‌الله و مقامات ایرانی است. این مصاحبه‌ها نه‌تنها بر واقعیت‌های نظامی و سیاسی تأکید دارند، بلکه به ابعاد انسانی، اجتماعی و فرهنگی این مقاومت نیز پرداخته‌اند.

«مقاومت زینبیه» تنها یک اثر تحقیقاتی و تخصصی نیست که صرفاً برای محققان جذاب باشد؛ بلکه این کتاب می‌تواند برای عموم مردم نیز مفید و خواندنی باشد. نه‌تنها محققان و پژوهشگران می‌توانند از این کتاب به‌عنوان یک منبع معتبر تاریخی بهره ببرند، بلکه داستان‌های انسانی و حماسی موجود در آن نیز می‌تواند برای عموم جذاب و الهام‌بخش باشد. این اثر به‌طور جامع و در عین حال دقیق، داستان آغازین محور مقاومت و شکل گیری جریان مدافعان حرم مانند حیدریون و فاطمیون را روایت می‌کند و علاوه بر ابعاد نظامی، ابعاد اعتقادی و مردمی این حرکت بزرگ را نیز به‌خوبی به تصویر می‌کشد.

در ابتدای محاصره حرم حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) که در حدود ۱۷ ماه به طول انجامید، مردم و نیروهای مردمی نقش محوری در دفاع از حرم داشتند. در هفت یا هشت ماه اول، این مقاومت به‌طور عمده مردمی بود و حزب‌الله با اعزام ۱۰ فرمانده به سوریه و آموزش نیروهای محلی، گروه‌های مردمی را برای مقابله با تهدیدات دشمن آماده کرد. این فرماندهان، با تکیه بر تجربه‌های خود در میدان‌های جنگ، توانستند گروه‌های مردمی را ساماندهی کرده و از رسیدن دشمنان به حرم حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) جلوگیری کنند. پس از آن و با شکل‌گیری قرارگاه حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) و کاهش تهدیدات، گروه‌های مقاومت توانستند در طول ۱۷ ماه محاصره، دشمن را به تدریج از منطقه بیرون رانده و امنیت را به حرم بازگردانند.

کتاب در کنار روایت‌های نظامی و استراتژیک، داستان‌هایی از فداکاری و ایثار انسان‌ها را نیز بیان می‌کند که در این مدت زندگی خود را وقف حفظ و امنیت مردم و حرم کردند. در این اثر، شاهد روایت‌هایی از پرستاران و پزشکانی هستیم که با وجود آنکه در خانه‌هایشان در دمشق در آرامش بودند، اما در خط مقدم جبهه‌های جنگ در کنار مجروحان و آسیب‌دیدگان ایستادند و هیچگاه از وظیفه انسانی خود کوتاه نیامدند. معلمان فداکاری نیز در این کتاب مطرح شده‌اند که علی‌رغم شرایط بحرانی، مدارس را باز نگه داشتند تا کودکان از تحصیل عقب نمانند.

همچنین در کتاب به شهید شاطری اشاره شده است؛ فردی که تلاش کرد تا زندگی را به سوریه بازگرداند. او در دل محاصره و بحران‌ها، به تأمین آذوقه، بازسازی مناطق آسیب‌دیده، احداث پارک‌های عمومی و تأسیس مدارس پرداخت تا مردم در این شرایط سخت، از زندگی عادی خود محروم نشوند.

این کتاب، با توجه به جامعیت و دقتی که در جمع‌آوری و ثبت اطلاعات دارد، یکی از مهم‌ترین منابع برای درک عمق مقاومت مردم سوریه و نیروهای مقاومت در دفاع از حرم حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) به شمار می‌رود. همچنین، تأثیر این مقاومت بر شکل‌گیری محور مقاومت در منطقه و تحولات آینده آن، در این اثر به‌خوبی تحلیل و تبیین شده است. از این‌رو، «مقاومت زینبیه» نه‌تنها یک تاریخ‌نگاری، بلکه یک سند گرانبها از ایثار و فداکاری مردمی است که در دفاع از ارزش‌های اسلامی و انسانی، جان خود را فدای آن کردند.

در بخشی از این کتاب آمده است:

«کوه که باشی، همه درسختی ها به تو پناه می آورند.و مگر از ازل تا ابد، داریم ازاین لحظه سخت‌تر؟ ساعتی پیش، یادگار برادرت فرمان به فرار داد و حالا ده‌ها زن و بچه در این بیابان بلا زده و تاریک، پراکنده‌اند و اگر کسی جمعشان نکند جان می‌دهند. اما که؟ آنکه سال‌ها ستون خیمه آفرینش بود و آسمان و زمین را جمع می کرد، اکنون بدنش کمی آن طرف‌تر روی زمین است و سرش…»

کتاب «مقاومت زنبیه» در ۶۰۰ صفحه تنظیم شده و با قیمت ۲۰۰ هزارتومان توسط انتشارات ایمان جهادی (صهبا) در بازار موجود است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha