پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
برنامه های پژوهشی دو سال گذشته، توسعه ای و قابل قبول بوده است

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اهمیت توجه به پژوهش، از برنامه های ستادی این حوزه در راستای توسعه و تقویت این عرصه گزارش داد و آن را قابل قبول توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین علی خیاط در دومین اجلاس پژوهش و مراسم تقدیر از ممتازین مدرسه علمیه عالی نواب، تحقیق و پژوهش را از اهداف یک نظام آموزشی عنوان کرد و آن را برای رسیدن به قله های پژوهش و نتایج مدنظر لازم خواند.

مدیر حوزه علمیه خراسان از جمله دستاوردهای برجسته هر نظام آموزشی را تربیت پژوهشگر دانست و در همین راستا گفت: شد از شاخص های ارزیابی هر نظام و موسسه آموزشی و پژوهشی افزایش کمی و کیفی پژوهش ها و پژوهشگران آن می باشد.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین خروجی های یک کار آموزشی باید تربیت پژوهشگر باشد، اظهار کرد: فعالیت این نظام های آموزشی با هدف تربیت پژوهشگر از یک سو و جهت دار بودن پژوهش ها از طرف دیگر که به خروجی های قابل قبولی منجر شود و ترقی و پیشرفت مادی و معنوی مردم را در پی داشته باشد، لازم است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان تاکید کرد: اگر حاصل پژوهش ها گامی برای سعادت، پیشرفت و تحقق بهبود شرایط کشور، نظام، مکتب و مذهب نباشد، موثر و ارزشمند نخواهد بود.

تحول آموزشی با پژوهش محقق می شود

وی در ادامه این نکته یادآور شد: آموزش ها باید بر اساس پژوهش های جدید و نو باشد و تغییر و تحول داشته باشد تا بتواند متناسب با زمان و شرایط پیش رود و گرنه در مسیر خود مشکلات خواهد داشت.

مدیر حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: باید توجه داشت که تحول در نظام آموزش از طریق پژوهش و تحقیق اتفاق می افتد؛ بنابراین پژوهش از هر جهت برای خود آموزش و سایر ابعاد مسئله مهمی می باشد و در حل مشکلات و مسائل یاری رسان است.

حجت الاسلام و المسلمین خیاط این نکته مهم را متذکر شد که این اتفاق را تربیت پژوهشگر قوی و نظام آموزشی پژوهش‌محور رقم می زند و اگر اینگونه نباشد، مشکلات نیز در پی یکدیگر خواهند آمد و حل نخواهند شد.

وی در ادامه کار پژوهشی مطلوب را با برنامه ریزی خوب در بخش ستادی، لازم ملزوم برشمرد و با اشاره به گزارش فعالیت های دوسال اخیر در عرصه پژوهش از سوی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، ابراز کرد: اولین اقدام در ارتقای کیفیت پژوهش ها، تدوین برش عملیاتی سه سالانه ای در این عرصه می باشد که در حال اجرا است.

مدیر حوزه علمیه خراسان از برگزاری اولین اجلاس انتخاب پژوهشگر سال این حوزه در اسفند 1402 گفت و علاوه بر مسئله رتبه بندی هزار تن از محققان این حوزه، یادآور شد: در کنار اینکه تجلیل از پژوهشگران برتر و اساتید در برنامه های گذشته مدنظر قرار گرفته است، خادمان عرصه پژوهش نیز در همین راستا تقدیر شده اند.

23 عنوان نشریه در خراسان

وی با اشاره به ارتقای رتبه سه نشریه علمی- تخصصی به مرتبه علمی- پژوهشی که بستر مطلوب تری برای انتشار آثار پژوهشگران است، از اعطای مجوز به 8 نشریه علمی- تخصصی جدید خبر داد که در مجموع 23 عنوان در حوزه های مختلف برای ارائه و انتشار آثار پژوهشگران این حوزه در اختیارشان می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین خیاط حمایت از نوقلمان و پژوهشگران جوان را امری لازم دانست که با پشتیبانی از 40 نشریه داخلی در مدارس علمیه این امر زمینه سازی شده است.

5 هزار ساعت مشاوره پژوهشی تخصصی در دو سال گذشته، حضور14 هزار پژوهشی در فراخوان آثار و راه اندازی صندوق حمایت از پژوهشگران از کارهایی است که مدیر حوزه علمیه خراسان از جمله برنامه ریزی های ستاد این حوزه برای طلاب و اساتید محقق عنوان کرد و البته برگزیده شدن در جشنواره های مختلف ملی و بین المللی را نتیجه اینگونه برنامه ها دانست.

مدیر حوزه علمیه خراسان از رتبه بندی هزار تن از پژوهشگران این حوزه و موفقیت تعدادی از ایشان در فراخوان های مختلف گفت و خاطر نشان کرد: راه اندازی سامانه دریافت رزومه پژوهشی از دیگر کارهایی است که برای ارائه آثار و معرفی پژوهشگران دردسترس ایشان می باشد.

وی در ادامه اولویت بندی و ارائه اولویت های پژوهشی را یکی از نکات لازم دانست و آن را در مسیر راهنمایی برای انتخاب موضوع تحقیق، پایان نامه و رساله و نیز حل مسائل نظام و کشور مهم برشمرد.

پژوهش بر اساس اولویت های مورد نیاز باشد

حجت الاسلام و المسلمین خیاط تاکید کرد: اگر پژوهش ها بر اساس اولویت های مورد نیاز باشد به طور حتم از آن در سطح کشور بهره خواهند برد.وی همچنین به برخی از فعالیت های ترویجی و اقدام ها برای گسترش پژوهش اشاره کرد و از آن جمله، فراخوان آثار را کاری برشمرد که از سال 1384 آغاز شده و تا کنون که 19 دوره برگزار گردیده، دارای برکات و آثار ارزشمندی در جهت توسعه پژوهش بوده است.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه برای کارآمد شدن آن از سال گذشته فراخوان را در سطح ملی اعلام کردیم، گفت: بنابراین طلاب غیرخراسانی نیزدر این فراخوان شرکت کردند که این امر به گسترش پژوهش و ارتقای مباحث پژوهشی کمک می کند و رقابت جدی تری را رقم می زند.

نمایش آثار پژوهشگران این حوزه در سامانه هایی مانند سیلیویکا برای ارتقا و گسترش پژوهش از دیگر برنامه های ستادی حوزه علمیه خراسان بوده که حجت الاسلام و المسلمین خیاط از آن یاد کرد و در همین راستا به ارائه بیش از 2هزار اثر به نهادهایی که به دنبال این تحقیقات بودند، اشاره کرد.

1800 رویداد پژوهشی در دو سال گذشته در خراسان

حجت الاسلام و المسلمین خیاط امضای تفاهم نامه با مراکز مختلف علمی و موسسات پژوهشی، مشارکت در رویدادهای پژوهشی، اجرای همایشگاه و پیش همایش ها، برگزاری حدود 1800 رویداد علمی-پژوهشی در دوسال گذشته، برگزار شدن رویدادهای علمی متعدد در حاشیه نمایشگاه سالانه کتب حوزوی، ارائه آثار پژوهشگران این حوزه در جشنواره های ملی و بین المللی به منظور نمایش تلاش های برجسته محققان آن را از دیگر اقدام های توسعه ای نام برد و برگزاری بیش از 240 کارگاه فوق العاده پژوهشی و مهارت افزایی و توانمندسازی ها را از دیگر رخدادهایی دانست که از سوی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان به طور جدی طراحی و اجرا شده است.

وی با بیان اینکه در این مدت، 5 هزار طلبه یکی از مهارت پژوهشی را آموخته اند، گفت: برگزاری دوره های تخصصی تدوین پایان نامه و حمایت از دوره های توانمندسازی مدارس و مراکز و همچنین برگزاری دوره های تربیت مربی و دانش افزایی اساتید با صدور بیش از 200 مجوز تدریس برای متقاضیان از دیگر برنامه های اجرا شده بوده است.

مدیر حوزه علمیه خراسان در ادامه به اقدام های زیرساختی پژوهش اشاره و تامین منابع علمی مورد نیاز و تجهیز کتابخانه های 70 مدرسه علمیه را از جمله این کارها عنوان کرد که هرچند محدودیت ها و مشکلات مالی وجود دارد، در جهت توسعه زیرساخت این قدم ها برداشته شده است.

وی با اشاره به توزیع 19هزار قطعه بن حمایتی خرید کتاب برای اساتید و پژوهشگران در دو سال اخیر و اهدای بن خرید به یک هزار و صد نفر از پژوهشگران رتبه بندی شده، مجددا موضوع شناساندن توانمندی و ظرفیت محققان این حوزه به سایر نهادها را متذکر شد که البته مدنظر بوده و ادامه خواهد یافت.

حجت الاسلام و المسلمین خیاط در ادامه افزود: تدوین متون آموزشی یکی از اقدام های پژوهشی است که در کنار زمینه سازی برای فعالیت های علمی و تحقیقی براساس مجوز ماده واحده می بایست مدنظر پژوهشگران باشد.

پژوهشگران، محتوای تبلیغی تولید کنند

وی همچنین با تاکید بر فرمایش رهبر معظم انقلاب درخصوص تبیین که به معنی تغییرشرایط در روش زندگی با توجه به بار معنایی جهاد است، خاطر نشان کرد: با همین نگاه باید در عرصه تبیین به تولید محتوای تبلیغی پرداخت و محققان می توانند در این زمینه بسیار موثر باشند.

مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به مسائل امروز جامعه مانند هوش مصنوعی، حجاب و عفاف و... که به پژوش علمی قوی نیاز دارد، مسئله جبهه مقاومت با شرایط ویژه کنونی را از دیگر مسائلی دانست که باید مورد پژوهش قرار گیرد زیرا این عرصه یک فکر، اندیشه و فرهنگ است و نسبت به آن کار پژوهشی عمیق قرآنی و روایی نیاز داریم؛ این نکته از جمله مطالباتی است که از حوزه علمیه و پژوهشگران آن می شود.

در این مراسم علاوه بر تقدیر از پژوهشگران و اساتید برتر پژوهشی مدرسه علمیه عالی نواب مشهد، تعدادی از تازه های نشر نیز رونمایی شد.

انتهای پیام/313/25

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha