دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸
زن در نگاه غربی اغلب به‌عنوان ابزاری برای اهداف خاص تلقی می‌شود

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری بیان داشت: در اندیشه غرب، زن برای ایفای نقشی در نظام اجتماعی و به‌خصوص در شرایط سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرد. زن در نگاه غربی اغلب به‌عنوان ابزاری برای اهداف خاص تلقی می‌شود. اما در اسلام، زن دارای مقام قدسی بوده و مورد احترام و تقدیر قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر شامگاه یکشنبه در جشن سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت روز زن اظهار داشت: در منظر ادیان الهی، به‌ویژه اسلام، زن دارای جایگاه بسیار ویژه‌ای است. یکی از ویژگی‌های مهم زن از نگاه دین و نظام آفرینش این است که او واسطه فیض آفرینش انسان است. به همین خاطر، وجود مبارک زن در درون خود، انسان را تولید کرده، پرورش می‌دهد و به دنیا می‌آورد. زن با شیره جانش، انسان را تربیت می‌کند.

امام جمعه بوشهر افزود: نظام آفرینش بشری چنین است که خداوند گاهی مرد را حذف می‌کند، اما زن را حذف نمی‌کند. به عنوان مثال، خداوند بنا را بر این گذاشت که حضرت عیسی(ع) را، همچون حضرت آدم، به معجزه بیافریند. اما این معجزه الهی، پدر را حذف کرد، در حالی که مادر را حذف نکرد. خداوند بیان کرد که مادر باید وجود داشته باشد.

وی ابراز داشت: حضرت عیسی(ع) از دیدگاه آفرینش، همانند حضرت آدم خلق‌شده از خاک است و در آیه‌ای آمده است: «فقال له کن فیکون» (پس گفت: «بشو» و می‌شود). بنا براین، خداوند معجزه‌ای در تولد حضرت عیسی(ع) انجام داد، اما این معجزه را بدون حضور مادر انجام نداد. حضرت عیسی در دوران طفولیت سخن گفت و در پاسخ به سوالاتی، در مورد نوزاد بودنش اظهار داشت: «من بنده خدا هستم» و بعد فرمود: «و اوصانی بالصلاة والزکاة ما دمت حیا» (خداوند مرا به نماز و زکات سفارش کرده است تا زمانی که زنده‌ام) و همچنین بر نیکوکاری به والدین تاکید کرد و فرمود: «ولم یجعلنی جباراً شقیا» (و مرا زورگو و شقی قرار نداد). بنابراین، ویژگی اول زن در نظام تکوین، واسطه فیض آفرینش انسان است، این مقام، بسیار بزرگ و والاست.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری بیان کرد: از سوی دیگر، دومین ویژگی زن که در متون فاخر وجود دارد، تأکید فوق‌العاده خداوند بر مقام مادر و مقام زن در منظومه حیات بشری است. در واقع، مقام زن و مادر در آموزه‌های اسلامی، به‌طور ویژه مورد توجه و احترام قرار گرفته است. به همین خاطر، شما می‌بینید که در قرآن، وقتی خداوند می‌فرماید که به والدین احترام کنید، آیه‌ای وجود دارد که می‌فرماید: «وَوَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ» (ما سفارش کردیم انسان را که به پدر و مادر احترام کند). در این زمینه، خداوند به خصوص به حمل‌کردن و مادری که جنین را با مشقت در وجود خود پرورش می‌دهد، اشاره می‌کند و تأکید می‌کند که «وَفِصَالُهُ فِی عَامَیْنِ» (و شیر دادن او در دو سال است). تمام فرزندان بشر ریشه در مادر دارند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) فرزند پیامبر اسلام، همسر امیرالمؤمنین و مادر امامان معصوم است. او به عنوان یک شخصیت محوری و با اهمیت، ارزش فوق‌العاده‌ای دارد. پیامبر اکرم (ص) درباره ایشان فرموده‌اند: «او ام ابیها هست» یعنی او ریشه من است و در زبان عربی به مادر «ام» می‌گویند، که به معنای ریشه است. این مادر بزرگوار، صاحب فرزندانی می‌شود که نسل امامان را تولید می‌کنند و کلمه طیبه به همین معنا است. دو فرزند او، امام حسن و امام حسین، سید جوانان اهل بهشت هستند و در انتها، نسل امام مهدی (عج) از او می‌آید.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری گفت: در صدر اسلام، پیامبر (ص) فرزندان پسر زیادی داشتند؛ قاسم، ابراهیم و عبدالله، اما همه آن‌ها فوت کردند و به همین خاطر، جاهلان عرب به پیامبر(ص) طعنه می‌زدند که «انت ابتر» (شما بی‌نسل هستید) و می‌گفتند نسل شما منقطع شده است. خداوند به پیامبر دختری عطا کرد که با همین دختر، نسل او ادامه پیدا کرد. این دختر، همان دختری است که به ذکری ذکر شده و به او «کوثر» می‌گویند. این مفهوم به درخت طیبه‌ای اشاره دارد که در هر شاخ و برگ و میوه‌اش برکت و اثر دارد و پایان‌ناپذیر است.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری اظهار داشت: یک زن در اسلام به عنوان معیار و میزان غضب و رضایت خداوند معرفی می‌شود. به‌ویژه شخصیت‌هایی چون حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) و حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) که بارگاهشان زیارت‌گاه مؤمنان است و نشان‌دهنده مقام والای زن در اسلام است. این بدان معناست که اسلام جایگاهی را به زن می‌دهد که در هیچ فلسفه‌ و نظام فکری غربی مشاهده نمی‌شود. آیا در فکر غرب، زنی می‌تواند معیاری برای غضب و رضایت الهی باشد و شفیعه در قیامت شود؟ در نگاه غرب، زن اغلب به‌عنوان موجودی برای استفاده و بهره‌برداری در نظر گرفته می‌شود. این رویکرد، به‌طور واضح مخالف تعالیم اسلامی است که زن را واسطه فیض آفرینش انسان می‌داند و او را مورد تمجید و احترام قرار می‌دهد. در نظام اسلامی، نیکی به مادر و احترام به او واجب است.

وی بیان داشت: در اندیشه غرب، زن برای ایفای نقشی در نظام اجتماعی و به‌خصوص در شرایط سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرد. زن در نگاه غربی اغلب به‌عنوان ابزاری برای اهداف خاص تلقی می‌شود. اما در اسلام، زن دارای مقام قدسی بوده و مورد احترام و تقدیر قرار می‌گیرد.

حجت السلام والمسلمین صفایی بوشهری بیان داشت: اسلام به زن تبریک و احترام می‌گذارد و به همه بانوان، مادران، و یاد و خاطرۀ شهدای زن ادای احترام می‌کند. همچنین برای زنان محترم طول عمر با عزت دعا می‌کند و تأکید می‌کند که اگر خیر دنیا و آخرت را می‌خواهید، باید به مادر احترام بگذارید. در حدیثی آمده است که نشستن شوهر در کنار همسرش و توجه به او، از انجام مستحبات نماز ارزشمندتر است. این ارزشمندی، نشان‌دهنده جایگاه مهم و والای زن در اسلام است و باید همواره به این مقام توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: در دنیای امروز، به‌ویژه با گسترش رسانه‌ها و فناوری‌های الکترونیکی، جوانان در معرض انواع پیام‌ها و فرهنگ‌ها قرار دارند که ممکن است با ارزش‌ها و اصول اسلامی در تضاد باشد. این مهم است که ما به تربیت و پرورش این نسل توجه ویژه‌ای داشته باشیم و سعی کنیم جوانان را به سمت ارزش‌های صحیح هدایت کنیم. باید به آن‌ها کمک کنیم تا هویت اسلامی و انقلابی خود را در شرایط مختلف حفظ کنند و بتوانند در برابر آسیب‌ها و چالش‌های فرهنگی ایستادگی کنند.

امام جمعه بوشهر بیان داشت: همچنین، ایجاد بستری مناسب برای بحث و تبادل نظر، فراهم کردن الگویی مثبت، و احترام به انتخاب‌ها و احساسات آن‌ها از نکات کلیدی در این فرآیند است. باید به جوانان آموزش دهیم که چگونه با اطلاعات و دیدگاه‌های مختلف تعامل داشته باشند و در عین حال به اصول و ارزش‌های خود پایبند بمانند. به طور کلی، قدر جوانان و نوجوانان خود را بدانیم و برای تقویت آن‌ها در مسیر درست تلاش کنیم تا بتوانند با اعتماد به نفس و آگاهی در جامعه زندگی کنند و از میراث فرهنگی و دینی خود دفاع نمایند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha