پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱
جامعةالزهرا (س) با نگاه نافذ و آینده‌نگری امام راحل به جایگاه زن در تمدن اسلامی تأسیس شد

حوزه/ مدیر جامعة الزهرا (س) گفت: جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها با نگاه نافذ و آینده‌نگری حضرت امام به جایگاه زن در تمدن اسلامی تأسیس شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، سیده زهره برقعی در اجلاسیه گرامیداشت چهلمین سال تأسیس جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها که در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: خداوند بر ما منت گذارد و توفیق و حیاتی داد که در ایام سرور و بهجت اهل بیت علیهم السلام و میلاد فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، چهلمین سال از تاسیس جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها را گرامی بداریم و اجلاسیه چهل سالگی را برگزار کنیم.

وی با اشاره به دیدار جمعی از اعضای جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با رهبر معظم انقلاب در ۳۰ آبان سال جاری، گفت: خداوند در آستانه چهل سالگی توفیق داد تا در ۳۰ آبان سال جاری، خدمت رهبر معظم انقلاب مشرف شویم و سلام صمیمانه و ارادات خالصانه همه اعضای خانواده بزرگ جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها را حضور معظم له اعلام نماییم.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی(ره)، شهدا و عالمانی که این شجره طیبه، حاصلِ اخلاص و تلاش پربرکتشان بوده است، تصریح کرد: بر خود لازم می‌دانم از اعضای محترم شورای سیاستگذاری، هیئت امناء، مدیران سابق جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها به ویژه حجت الاسلام والمسلمین جناب حاج آقای طباطبایی و سایر بزرگوارانی که در رشد و ارتقای این مؤسسه فخیم نقش داشته‌اند، صمیمانه تشکر کنم.

وی به بیان تاریخچه ای از جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها اشاره کرد و گفت: جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با نگاه نافذ و آینده‌نگری حضرت امام راحل به جایگاه زن در تمدن اسلامی و برای ایجاد زمینه رشد و کمال بانوان، به‌عنوان حوزه علمیه خواهران در شهر مقدس قم تأسیس شد.

تحقق رسالت‌های جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، نیازمند رویکرد تحول‌خواهی و نگرش راهبردی است

برقعی خاطرنشان کرد: بخش بین‌الملل جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها که شامل دوره‌های آموزش زبان فارسی، تمهیدی، عمومی و تخصصی است، در سال ۱۳۶۶ تاسیس شد.

وی افزود: این نهاد با تدابیر و عنایات خاص امامین انقلاب، رهنمودهای مراجع عظام و تلاش‌های مؤسسان، مدیران و تأثیرگذاران عرصه علم، اندیشه و تبلیغ دینی، ظرفیت بی‌بدیلی در تربیت بانوان عالم، مهذّب، زمان‌شناس و متعهد و مسئولیت‌پذیر و نشر و ترویج معارف اسلام به‌ویژه در مجامع علمی فرهنگی بانوان در عرصه ملی و بین‎المللی ایجاد نموده است.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها تصریح کرد: با عنایت به منویات رهبر معظم انقلاب درباره تحولات جدید در عرصه‎های داخلی، بین‌المللی و جهانی، تحقق رسالت‌های جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها به‌منظور پاسخگویی به نیازهای نظام اسلامی و جوامع بشری، نیازمند رویکرد تحول‌خواهی و نگرش راهبردی است.

پیگیری بایسته‌های تحول حوزه در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها طبق منویات رهبر معظم انقلاب

برقعی با اشاره به پیشبرد مسیر تحول برای آینده حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، گفت: به سهم خودمان در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها تلاش کردیم متناظر با توصیه‌های خاص رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی در مورد «بایسته‌های تحول در حوزه» گام برداریم.

وی افزود: در این راستا، «نقشه راه» و «برنامه پنج ساله» برای تحول در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها ترسیم شده است و بر اساس آنها فعالیت‌هایی در عرصه‌های آموزش، تبلیغ، پژوهش، فرهنگ و غیره صورت گرفته است که می‌توان به ارتقای نیروی انسانی، دریافت مجوز پژوهشگاه مطالعات اسلامی، تأسیس اندیشکده، برگزاری همایشهای کتاب سال بانوان، ارتقای مهارت‌های تخصصی و تکمیلی، راه اندازی کانون‌های استانی، تشکیل طلاب زباندان و ارتقای تعاملات در عرصه‌های مختلف اشاره کرد.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها خاطرنشان کرد: سلسله رویدادهای فصلی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها را بر اساس مسائل و دغدغه‌های مطرح شده مقام معظم رهبری نسبت به حوزه، به صورت گفت‌وگومحور، مهارت محور و کار گروهی، با رویکرد حل مسئله و با نگاه تخصصی در هر بخش و با محوریت طلاب، اساتید، کارمندان و مدیران برنامه ریزی و اجرا کردیم که آخرین موضوع رویداد این مجموعه، ناظر به مبحث آینده اندیشی، آینده نگری، آینده نگاری و آینده پژوهی برای حوزه‌ها و جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها بود.

وی تصریح کرد: دغدغه مند هستیم تا با تأسی به رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و ترسیم چهل ساله دوم انقلاب، «بیانیه گام دوم جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها را با نگاه آینده نگرانه» توسط معاونان، مدیران، اساتید، پژوهشگران، مبلغان، مشاوران، کارمندان و طلاب در کنار هم و با هم ترسیم کنیم؛ یعنی همه اعضای بزرگ خانواده جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در ترسیم و ساخت آینده خود و این مجموعه فاخر برای چهل ساله دوم سهیم باشند و از فرمایشات و توصیه‌های بزرگان علم و دین نیز در این زمینه استفاده کنند.

تعیین اولویت‌های جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها بر اساس شعار «جهش علمی- فرهنگی با مشارکت طلاب و نخبگان»

برقعی به اهداف مدنظر در راستای بزرگداشت چهل سالگی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها اشاره کرد و گفت: بخشی از اهدافِ مورد انتظارمان برای چهل سالگی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها که از سال گذشته برای دستیابی بدان تلاش کردیم، به لطف خدای متعال محقق شد.

وی بیان کرد: بر اساس این تلاش‌های مسئولان و مدیران مجموعه در سال جاریِ جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها از ابتدای فروردین ۱۴۰۳، اولویت‌های هر بخش را متناسب با شعار سال تعیین شده برای جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها یعنی «جهش علمی- فرهنگی با مشارکت طلاب و نخبگان » و نیز «چهل سالگی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها» با جدیت بیشتری در حال پیگیری هستیم.

تبیین اهداف جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در مسیر آینده

برقعی به اهداف جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در مسیر آینده اشاره کرد که ایجاد زیرساخت‌های لازم برای نظام منسجم در فرهنگ سازمانیِ تعامل‌محور، اخلاق‌محور و هم‌افزا، اهتمام به هویت بخشی فردی و اجتماعی طلاب و هویت بخشی نهادی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، ایجاد شبکه و چرخه‌های معنادار بین برنامه‌های مختلف جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، دستیابی به مبانی، ارزش‌ها، روشهای مطلوب مبتنی بر علوم و فرهنگ اسلامی جهت تحقق جنبش نرم افزاری، پیشرو در به کارگیریِ مناسب هوش مصنوعی، ایجادِ نظام یکپارچه علمی و تحول در علوم انسانی اسلامی با تأکید بر تعامل فعال جامعه الزهرا با سایر مراکز علمی ملی و بین المللی با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با تمرکز طلاب ملی و بین المللی از جمله این اهداف هستند.

وی به اهداف دیگر شامل اصلاح، ساماندهی و ارتقای تعاملات حوزه و دانشگاه در راستای نظریه پردازی و حل مسائل علوم اسلامی، دستیابی به مجموعه ای جامع و متوازن از بانوان طلبه پیشرو در عرصه‌ها و نقش‌های مختلف طلبگی، استادی، مبلغی، محققی، مشاوره ای، مدیریتی، کنشگری، مجتهدپروری، مهارتی-هنری، کارشناسی و به طور کلی مرجعیت علمی- عملی بانوان در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها به عنوان عالمان با عمل و مهذب با کنشگری مناسب برای تحقق تمدن نوین اسلامی، دستیابی به نظام آموزشی، پژوهشی، تهذیبی و تبلیغی اصیل، چابک، روزآمد و کارآمد در عرصه کارویژه‌های متنوع در جامعه اسلامی و بین الملل، تثبیت اقتدار علمی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در مواجهه با نظام علمی مدرن و گفتمان‌سازی و کارهای گروهی و تشکیلاتی اشاره کرد.

مدیر جامعه الزهرا(س) با اشاره به اینکه ما به آیه ۱۰ سوره فاطر که خداوند متعال می‌فرماید: «مَنْ کَانَ یُرِیدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِیعًا؛ إِلَیْهِ یَصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ یَرْفَعُهُ» و آیه ۳۳ سوره توبه که «هُوَ الَّذی أَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدی؛ وَدینِ الحَقِّ لِیُظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلِّهِ» باور و ایمان داریم، تأکید کرد: ما پیروان رسول رحمة للعالمین، در راه اقامه، تبلیغ و تحقق دین مبین اسلام با تمام وجود تلاش خواهیم کرد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha