به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجتالاسلام اصغر جلالی در خطبههای نمازجمعه این هفته چهاربرج با اشاره به فرارسیدن دهه بصیرت و مقاومت، اظهار کرد: حماسه ۹ دی تبلور بصیرت ایرانی، اسلامی و ولایی مردم بابصیرت جمهوری اسلامی ایران بود.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه فتنه ۸۸ بسیار پیچیده و تاریک بود، گفت: در فتنه ۸۸، همه چیز اعم از سیاهیلشکر بیخبر و غافل، تا انواع امکانات رسانهای و تدارکات اغتشاشات خیابانی و بهانه و شعار فریبکارانه تقلب در انتخابات در خدمت یک اندیشه پلید که از اتاق فکر فتنه ابلاغ و دنبال میشد، برای یک آشوب عظیم و حتی بروز جنگ داخلی، به میدان آورده شده بود.
وی افزود: جریان معاند خارجی و نفاق داخلی، این بار بسیار پیچیدهتر و با بهرهگیری از تجربیات رنگارنگ کودتاهای رنگی و مخملی نظیر انقلاب نارنجی اوکراین، انقلاب گل سرخ گرجستان، انقلاب لاله قرقیزستان وارد عمل شد و هر روز چون ساحران فرعونی، مکر و فریب و شیوهای تازه در پیش گرفت.
جلالی با بیان اینکه در این فتنه صورتهای مقدس با سیرتهای پلید در کار بودند، اظهار کرد: تجربه «مسجد ضرار» در عصر حکومت اسلامی رسول خدا (ص) نشان میدهد که ممکن است مفاهیم و مقولات مقدس نیز چتری برای ضربه زدن به جامعهٔ مؤمنان شوند و در فتنه ۱۳۸۸ نیز تکیه بر نماد سبز سیادت که ریشه در اعتقادات شیعی و عاطفی مردم داشت، همچون گوساله سامری، ذهن و دل بیخبران و غفلتزدگان را از تقدسهای دروغین پر کرده بود.
امامجمعه چهاربرج با اشاره به بخشی از بیانات رهبر انقلاب در مورد فتنه ۸۸ و نمازجمعه تاریخی ۲۹ خرداد ۸۸، تصریح کرد: نمازجمعه ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ توانست همچون عصای موسی (ع) اژدهاگون، مارهای خوش خط و خال ساحران را ببلعد و طی یک روز ظرفیت فتنه و آشوب به یکدهم تقلیل دهد.
وی گفت: آنها که تا روز قبل از نمازجمعه تاریخی؛ سیاهیلشکر بلوای خیابانی شده بودند؛ با غیرشرعی و غیرقانونی تلقیشدن این کار در کلام خطیب آن روز جمعه، دیگر به قافلهٔ اهل غفلت نپیوستند و خدای متعال با تحقق وعده خود و با نصرت و قدرتنمایی در حماسه مردممحور و عاشورامدار نُهُم دی، کشتی نوح انقلاب را به ساحل امن رساند.
یاد و راه شهید سلیمانی همیشه ماندگار خواهد بود
جلالی به فرارسیدن سالروز شهادت سردار دلها؛ شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره و تصریح کرد: باید سیره سردار دلها؛ شهید حاج قاسم سلیمانی را مطالعه کرد و از آن درس گرفت.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه یاد و راه شهید سلیمانی همیشه ماندگار خواهد بود، افزود: شهید سلیمانی در مبارزه با دشمن شب و روز نمیشناخت و بهخاطر همین هم همواره خار چشم دشمنان خدا بود و چندین بار هدف ترور قرار گرفته بود.
وی با اشاره به اینکه برای او عراقی، لبنانی، افغانستانی و ایرانی یکسان بودند، گفت: با همان عشقی که در دوران جنگ هشت ساله علیه نیروهای بعثی میجنگید، با نیروهای طالبان در افغانستان و با صهیونیستها در لبنان و با آمریکاییها در عراق مبارزه میکرد و همه مجاهدان نیز بر همین باور بودند.
جلالی به بخشی از وصیتنامه شهید سلیمانی اشاره و تصریح کرد: حاج قاسم در بخشی از وصیتنامه خود پشتیبانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی را سفارش کرد و نوشت: «خامنهایِ عزیز را عزیزِ جانِ خود بدانید!».
استغفار ذکر غالب ماه نورانی رجب است
امامجمعه چهاربرج در بخش دیگری از خطبههای نمازجمعه این هفته به حلول ماه رجب اشاره و اظهار کرد: از خداوند متعال برای این روزها توفیق عبادت و دعا داریم.
وی گفت: راز اینکه استغفار ذکر غالب ماه نورانی رجب بوده؛ این است که این ماه فرصت بسیار خوبی برای اصلاح ذائقه و مزاج معنوی و عبودی ما برای رفع بیحالی و بینشاطی در عبادت و ذکر است.
جلالی با بیان اینکه اکثر اوقات، سُستی و کاهلی در عبادت، از عقوبتهای الهی است، افزود: این که انسان گاهی احساس میکند حالِ عبادت و انس با خدا ندارد، باید ببیند چه کار خلافی از او سر زده که خداوند این کیفر را متوجه او کرده است و این موضوع در روایات متعددی از ائمه اطهار (ع) نیز بیان شده است.
علامه مصباح یزدی (ره)؛ مصباح المقاومه بود
امامجمعه چهاربرج در ادامه با اشاره به ایام رحلت علامه مصباح یزدی (ره)، گفت: علامه مصباح یزدی (ره) را باید مصباح المقاومه بنامیم چرا که در تقویت فکری و معنوی حزبالله لبنان و جبهه مقاومت نقشی اساسی داشت.
وی با بیان اینکه آیتالله مصباح از همان ابتدا بهعنوان یک متفکر اسلامی شناخته شد که درک عمیقی از مسائل منطقهای و جهانی داشت، تصریح کرد: او با ارائه نظریات بنیادین در حوزههای اعتقادی، اخلاقی و سیاسی، چارچوبی نظری برای نیروهای مقاومت فراهم کرد و حزبالله نیز با بهرهگیری از این دیدگاهها، توانست جایگاه خود را در جبهه مقاومت تثبیت کند.
جلالی با اشاره به اینکه یکی از تأثیرات مهم آیتالله مصباح بر حزبالله، تأکید بر ولایتفقیه به عنوان شرط اساسی سیر و سلوک معنوی و مبارزه در راه خدا بود، اظهار کرد: او ولایتفقیه را نه صرفاً یک اصل سیاسی، بلکه مفهومی عمیقاً معنوی و دینی معرفی میکرد که بدون آن رسیدن به تعالی معنوی ممکن نیست.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه رابطه آیتالله مصباح یزدی و حزبالله لبنان، نمونهای بارز از همافزایی میان دین، فکر و مقاومت است، افزود: آیتالله مصباح با تأکید بر ولایتمداری، تقویت معنویت و ارائه چارچوبهای فکری، نقش بیبدیلی در هدایت و حمایت از محور مقاومت ایفا کرد.
وی گفت: آیتالله مصباح نه تنها یک متفکر برجسته، بلکه الهامبخش رزمندگان و نیروهای مقاومت بود که از تعالیم او برای مقابله با دشمنان اسلام بهره بردند و این رابطه نشاندهنده این است که چگونه اندیشه و ایمان میتوانند دست در دست هم جبههای قدرتمند را در برابر استکبار جهانی و صهیونیسم تشکیل دهند.
جلالی تصریح کرد: میراث فکری و معنوی آیتالله مصباح همچنان الهامبخش جبهه مقاومت خواهد بود و به عنوان چراغ راهی برای نسلهای آینده باقی خواهد ماند.
باید مراقب رژیم مصرف رسانهای خود بود
امامجمعه چهاربرج هم چنین در خطبه اول نیز با انتقاد از تمایل جامعه به بیارزش کردن مسائل پیچیده و سادهانگاری آنها؛ این تمایل را نشاندهنده کاهش تلاش برای فکرکردن عنوان کرد و افزود: پوسیدگی مغز به معنای زوال تدریجی عملکرد ذهنی و فکری فرد اصطلاحی است برای توصیف استفاده بیرویه از محتوای بیارزش، اطلاعات بیهوده و پَرسهزدن بیحاصل، بیهدف و بدون چالش ذهنی در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه محتوای بیکیفیت و کمارزش موجود در رسانههای اجتماعی و تأثیر منفی آنها بر روی ذهن و فکر نوجوانان و جوانان، باعث پوسیدهشدن سلولهای عصبی مغز آنها میشود، افزود: در واقع شبکههای مجازی با تولید محتواهای بیکیفیت در حال تغییر عادات فکری افراد بخصوص جوانان هستند.
جلالی با تأکید بر اهمیت سواد رسانهای، تصریح کرد: باید مراقب رژیم مصرف رسانهای خود بوده و به این موضوع توجه کنیم که سلامت روان هم به اندازه سلامت جسم مهم و حیاتی بوده و باید مراقب خوراکهایی که برای ذهن ما میسازند باشیم و به اندازه نیاز مصرف کنیم.
انتهای خبر/
نظر شما