خبرگزاری حوزه | گوشی تلفن را برداشتم، دیدم با صدایی همراه با بغض در گلو پرسید میتونم باهاتون صحبت کنم؟ فرصت دارید؟
گفتم مشکلی نیست بفرمایید.
انگار از صدات پیداست که دلت میخواد گریه کنی... آره خانم...
چند ثانیه گریه کرد و گفتم چیزی شده؟ گفت آره؛ سینا دیشب حسابی منو کتک زده!
به من میگه برو گم شو! برو خونه بابات! همش میره تو اتاق با گوشی ور میره! واقعاً موندم چیکار کنم، گفتم اول با شما که مشاور هستید مشورت کنم.....
اینها ناله های خانمی است که با همین آقا سینا حدود یک سال با هم دوست بودند و هر چقدر اطرافیان تلاش کردند که سینا را از این ازدواج منصرف کنند نتوانستند و برخلاف میلشان و چه بسا با دعوا و اخم و.... این ازدواج سر گرفت و الآن در حالی که یک پسر دو ساله دارند.
روزهای زندگیشون بجای چشیدن طعم شیرین زندگی در بهترین روزهای عمرشان، طعم های تلخ قهر و ناسزا و کتک کاری را مزه مزه میکند.
برخی از دختران و پسران بر این باورند که بهتر است برای شناخت صحیح طرف مقابل مدتی طرح دوستی ریخت و از طریق این ارتباط دوستانه، به گونه ای عینی و قابل مشاهده، حالت ها و رفتارهای او را مورد شناسایی و ارزیابی قرار داد.
این پدیده، میان شماری قابل توجه از جوانان آشکار یا پنهان - شایع است و آنان معتقدند که تنها در سایه چنین ارتباط مستمری می توانند شخصیت، اندیشه ها و رفتارهای هم را بشناسند و پایه زندگی مشترک مستحکمی را بنیان گذارند.
دوستی های قبل از ازدواج که به غلط نام آن را «عشق» می گذارند، عامل تعیین کننده ازدواج نیست؛ زیرا ازدواج نوعی مشارکت در یک اجتماع کوچک (خانواده) است که در آن دو انسان میباید از جهات گوناگون با یکدیگر تناسب عملی داشته باشند. پس آنچه عامل تعیین کننده است، همتایی و هم کفو بودن زن و مرد است. در صورتی که در انتخاب همسر، همگونی مراعات شود نیازی به برقراری روابط صمیمانه پیش از ازدواج نخواهد بود.
از طرفی آشنایی و ارتباط دختر و پسر در فضای دوستی، بیشتر از آنکه معرفت ساز باشد فروزنده هوس ها و معرفت سوز است. به طور عمده دیده می شود فرد آنگونه که هست خود را نشان نمی دهد یا به سبب محبت و عشقی که ایجاد شده، نمی تواند عیوب طرف مقابل و جوانب مختلف قضیه را بسنجد.
منبع: کتاب «انتخاب سمی»، ص ۱۴۹ - نویسنده: خانم شایسته اکبرزاده
نظر شما