شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۲
هنرقصه گویی و داستان نویسی ریشه قرآنی دارد

حوزه/ مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به هنر به‌عنوان زبان فطرت انسان، تأکید کرد: قرآن و تعالیم دینی از قصه‌گویی به‌عنوان ابزاری برای تربیت اجتماعی و فردی استفاده کرده‌اند و هنر را جزئی از آفرینش خداوند معرفی نمود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام حمید نیکزاد، مشاور وزیر آموزش و پرورش، در مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، که در مشهد مقدس برگزار شد، ضمن ابلاغ سلام و پیام وزیر آموزش و پرورش به جمع قصه‌گویان و دست‌اندرکاران اجرایی جشنواره، سخنانی در باب جایگاه هنر در قرآن و اهمیت آن در فرآیند تربیتی انسان‌ها مطرح کرد.

وی در این مراسم با اشاره به اینکه «زبان هنر زبان فطرت انسان است»، بیان کرد: خداوند بهترین هنرمند است و عالم را هنرمندانه طراحی کرده و هنر را در وجود تمام انسان‌ها قرار داده است. ممکن نیست کسی در دنیا باشد که از هنر و زیبایی لذت نبرد.» مشاور وزیر آموزش و پرورش در ادامه افزود: «یکی از شیوه‌های تأثیرگذار در جذب مخاطب و انتقال پیام‌های تربیتی و اجتماعی، بیان مطالب در قالب داستان و قصه است. در تعالیم انبیاء الهی، کتاب‌های آسمانی و آموزه‌های دینی، از این شیوه به‌عنوان ابزاری مؤثر برای القاء پیام و تأثیرگذاری بر افراد استفاده شده است.

وی با تأکید بر اینکه «اسلام دین هنردوستی است»، اظهار داشت: گرچه در قرآن کریم به‌طور مستقیم واژه‌ی "هنر" ذکر نشده است، اما هنگامی که به تعابیر مفسران، معلمان و مترجمان نگاه می‌کنیم، درمی‌یابیم که خالق ما، یعنی خداوند سبحان، انسان را هنرمندانه آفریده و هنرمندانه به او آموخته است.

حجت‌الاسلام نیکزاد در ادامه، با اشاره به نگاه زیبای خداوند به انسان به‌عنوان "هنرمندترین مخلوق"، افزود: وقتی به آیات شریف قرآن نگاه می‌کنیم، به منبع آموزش هنر در قرآن پی می‌بریم. خداوند هنرهای صوت، بیان، نوشتن، رنگ‌ها و همچنین هنر قصه‌گویی و قصه‌نویسی را به‌زیبایی در قالب داستان‌هایی چون اصحاب کهف، حضرت موسی و خضر، حضرت یوسف (علیهم‌السلام) و ... به‌عنوان الگویی برای خوب زیستن و خوب آموختن نازل فرموده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: هنگامی که شاهد یک متن ادبی زیبا یا اجرای هنری هستیم، به‌دنبال نویسنده، کارگردان، طراح و خالق اثر می‌گردیم، اما در تابلو جهان هستی هر روز شاهد زیبایی‌های خلقت هستیم و متاسفانه گاهی از خالق این زیبایی‌ها غافلیم.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت هنر در رسیدن به کمال و سعادت انسان افزود: هنر یکی از ابزارهای مهم و تأثیرگذار در راستای رسیدن به کمال انسانی است. تبلور هنرنمایی خداوند در خلقت انسان به‌گونه‌ای است که پس از آفرینش انسان، خداوند به خود تبریک می‌گوید و می‌فرماید: "فتبارک الله احسن الخالقین"؛ یعنی انسان آیینه تمام‌نمای جمال و جلال خداوند است.

حجت‌الاسلام نیکزاد در نهایت با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی هدفمند در حوزه هنر، گفت: اگرچه در این حوزه سخن بسیار است، اما امروز در این جشنواره شاهد عمل و اجرا هستیم و این مرحله، مهم‌ترین و دشوارترین قسمت ماجرا است. خوشبختانه در این جشنواره شاهد شاهنامه‌خوانی بودیم که این امر در حفظ هویت ملی و فرهنگی نقش مهمی ایفا می‌کند.

حجت‌الاسلام نیکزاد بیان داشت: جشنواره بیانگر اهمیت هنر در تربیت انسان‌ها و همچنین جایگاه ویژه هنر در قرآن و تعالیم دینی است که به‌ویژه از طریق قصه‌گویی و روایت‌های دینی، پیام‌های مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل‌های مختلف منتقل می‌شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha