محسن کریمیان مستندساز در گفتوگو با خبرگزاری حوزه با بیان اینکه مستند انقلابی نباید جهتدار باشد، گفت: سریالها، فیلم و مستندهایی که در آن به موضوعات انقلاب و تاریخ معاصر نظر میشود باید از جهتگیری خاص سیاسی پرهیز داشته باشد تا بتواند مخاطب لازم را جذب خود کند اما متاسفانه در سالهای اخیر ما کمتر به این موضوع اهمیت دادهایم و با تولید کارهایی یک سویه مخاطب را از این دست تولیدات دور کردهایم.
وی افزود: عموم مخاطبان آثار مستند جوانان هستند. این نسل از مخاطب، دیگر پذیرای کارهایی نیست که با جهت دهی تولید شود. جوان امروز دادههای اطلاعاتی بسیاری در اختیار دارد بنابراین دیگر نمیتوان هر نکته یا اتفاقی را به عنوان واقعیتی تاریخی به بیننده منتقل کرد.
این مستندساز ادامه داد: با این توضیح مجموعه مستندی با عنوان «فرح» را در دست تولید دارم. این مجموعه 5 قسمتی محصول سازمان فرهنگی هنری اوج بوده و در آن به زندگی فرح پهلوی همسر شاه مخلوع پرداخته میشود. برای ساخت این کار، تحقیقاتی یک ساله را پشت سر گذاشتیم تا اثرمان از همان نگاه یکسویهای که دربارهاش حرف زدیم در امان باشد. برای همین روایتمان تا حدی زیادی وابسته به واقعیتهای تاریخی است.
وی تصریح کرد: اگر از بیان برخی حقایق واهمه داشته باشیم در حقیقت اجازه دادهایم تا رسانههای معاند روایتگر اتفاقات انقلاب باشند این مسئله را به وضوح در مستندهایی که از شبکههای معاند ماهواره پخش میشود، شاهد هستیم. در این تولیدات حقیقت با دروغ درآمیخته شده و ذهن جوانان به سمتی هدایتی میشود که دشمنان انقلاب خواهان آن هستند.
کریمیان در پایان تصریح کرد: برای اینکه موفقیت تولیدات انقلابی در سینمای مستند تضمین شود جدا از عوامل فنی به یک شرط دیگر هم نیاز است آنهم بهره بردن از نیرو معتقد و متعهد به انقلابی است. فیلمسازی که به انقلاب ایمان و باور داشته باشد هیچگاه اثری نخواهد ساخت که به نظام ضربه زند. برای همین توصیه جدی من به مسئولان رسانه ملی یا دیگر حوزههای مرتبط با فیلمسازی این است که از دغدغه سازندهای که به آن کار سفارش میدهند مطلع باشند.
محسن کریمیان پیش از این مجموعه مستند «ضد» و همچنین مستند «استان چهاردهم» را کارگردانی کرده است. مستند «فرح» محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که در مرکز هنری رسانهای محرم تهیه و آماده نمایش میشود.
انتهای پیام
نظر شما