پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۶
حاج‌ قاسم سلیمانی شخصیتی وحدت‌آفرین بود

حوزه/ شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی به لحاظ شخصیتی بسیار وحدت‌آفرین بود،سخنرانی‌های متعدد ایشان را که نگاه کنید، می بینید مدام حول این محور است که کشور باید انسجام خودش را حفظ کند و نباید در کشور دودستگی ایجاد شود، صحبت می کردند.

شاهین صادقی نسب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به ۱۳ دی سالروز شهادت حاج‌قاسم سلیمانی اظهار داشت: صحبت درباره حاج‌قاسم سلیمانی به قول خود شهید، سرباز سلیمانی هر اندازه که باشد، کم است.

وی با اشاره به مسیر زندگی این شهید گران‌قدر، ادامه داد: اگر بخواهیم یک نگاهی به زندگی شهید بزرگوار سلیمانی بیندازیم از همان آغاز انقلاب اسلامی و ایجاد ناامنی‌هایی که دشمنان در همان آغاز انقلاب داشتند؛ این شهید بزرگوار در خط مقدم بود.

همواره در خط مقدم حضور داشت

صادقی نسب تصریح کرد: در ناامنی‌هایی که در اوایل انقلاب ضدانقلاب داشتند و بعد از آن در طول ۸ سال جنگ تحمیلی همواره ایشان در خط مقدم حضور داشتند.

وی افزود: با وجود جانبازی باز هم در خط مقدم حضوری مؤثر و تأثیرگذار داشت و تا زمانی که به لحظه اوج رسید و آماده دیدار پروردگار شد، دست از تلاش و مجاهدت برای دفاع از ایران عزیز برنداشت.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: ایران در کلام ایشان «حرم» بود و در دفاع از حرم چیزی کم نگذاشت تا این که در نهایت به فیض شهادت نائل آمد.

تا بُن دندان معتقد به انقلاب و ولایت بود

وی ادامه داد: شخصیت‌هایی مثل حاج‌قاسم سلیمانی با ویژگی منحصربه‌فردی که دارند، تعدادشان بسیار، بسیار اندک است؛ یعنی قرار نیست که شما آدم‌های زیادی مثل شهید سلیمانی را ببینید به همین دلیل است که این‌قدر ممتاز و مورد تمجید دوست و دشمن بودند.

صادقی نسب بیان داشت: این شهید بزرگوار انسان بسیار با اراده‌ای بود، اراده‌ای که از یک اراده مکتبی و برآمده از باور به سنت‌ها و وعده‌های الهی بود به‌طوری‌که تا بُن دندان معتقد به انقلاب اسلامی و معتقد به ولایت بود.

در وسط میدان و قلب خطر حضور پیدا می‌کرد

وی ادامه داد: این شهید گران‌قدر بی‌نهایت سرزمین و دین خودش را دوست داشت البته این اراده‌ای که از آن صحبت می‌کنیم همراه با جسارت و شجاعت الهی است، فردی که از هیچ خطری واهمه‌ای ندارد.

کارشناس مسائل سیاسی ابراز داشت: در زمان یورش بی‌امان داعش و وحشی‌گری‌هایی که داعش می‌کرد، ایشان بی‌محابا در وسط میدان و قلب خطر حضور پیدا می‌کردند حضوری که باعث می‌شد نیروهای مقاومت روحیه گرفته و نسخه داعش را در هم بپیچند.

وی با بیان این که حاج‌قاسم سلیمانی یک رهبر ویژه بود، تأکید کرد: خصوصیات رهبری در وجود نازنین ایشان بسیار متجلی بود به‌طوری‌که در قلب حوادث شجاعانه و بااراده حاضر بودند، ایشان هرگز منتظر نمی‌ماندند تا دیگران کاری را شروع کنند، خودش کار را آغاز می‌کرد و دیگران هم دنبال او می‌آمدند و از او پیروی می‌کرد.

صادقی نسب تأکید کرد: شخصی بود که به دلیل باورهای عمیق مذهبی و ایمان راسخی که به پروردگار داشت و آرزوی شهادتی که همواره داشت از هیچ‌چیزی ترس نداشت.

وی افزود: این در واقع خاصیتی است که دشمن غربی ما متوجه نمی‌شود، برای امثال شهید سلیمانی مرگ به معنای نابودی نیست؛ بلکه شهادت به معنای زندگی ابدی است و همین میل به شهادت و زندگی ابدی باعث می‌شد که ایشان بی‌پروا و شجاعانه در دل دشمن حضور پیدا کند و از هیچ عاقبت و پایانی ترسی نداشته باشد.


شخصیتی بسیار وحدت‌آفرین بود

این استاد دانشگاه تصریح کرد: شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی به لحاظ شخصیتی بسیار وحدت‌آفرین بود،سخنرانی‌های متعدد ایشان را که نگاه کنید، می ببینید مدام حول این محور است که کشور باید انسجام خودش را حفظ کند و نباید در کشور دودستگی ایجاد شود، صحبت می کردند.

وی ادامه داد: مواضع بسیار روشنی در مقابل کسانی که تمایلات افراطی داشتند، داشت و زمانی که از مردم صحبت می‌کرد تمام ۹۰ میلیون ایرانی را می گفت در حالی که برخی ها فقط ۵ الی ۶ میلیون نفر از مردم را خودی می دانند.

کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: دید جامع‌نگر، کل‌نگر و بزرگ نگری این شهید بزرگوار داشت که همه ایران را از خودش می‌دانست و در نهایت برای امنیت همه ملت ایران جان خودش را فدا کرد.


فقدان شخصیت قاسم سلیمانی در کشور حس می‌شود

وی افزود: دشمن هم دقیق می‌دانست باید چه کسی را نشانه بگیرد، ببینید ما از زمانی که سردار بزرگ حاج‌قاسم سلیمانی به شهادت رسیدند اگر بگوییم دچار برخی خلا ها نشده‌ایم، صادقانه صحبت نکردیم فقدان شخصیت قاسم سلیمانی در کشور حس می‌شود نمونه این را در بحران‌هایی که در منطقه وجود دارد و در اتفاقاتی که رخ‌داده ما می‌توانیم به‌راحتی ببینیم که شاید اگر شهید بزرگ سلیمانی زنده بود در برخی جاها عملکرد ما می‌توانست خیلی بهتر هم باشد.

صادقی نسب ادامه داد: یکی از دلایلش این است که آنچه به‌عنوان مکتب سلیمانی یاد می‌شود، مکتب نترس بودن، بااراده بودن و باورداشتن به سنت‌ها و وعده‌های الهی است که متأسفانه این مکتب در بین برخی مسئولان ما رایج نیست.

وی بیان داشت: در این میان همان‌طوری که رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند شخصیت‌هایی مثل شهید سلیمانی نباید دست‌نیافتنی باشند؛ یعنی انقلاب اسلامی مسیر خودش را باعزت ادامه می‌دهد و جوان‌ها هم باید شخصیت‌هایی مثل شهید سلیمانی را به‌عنوان الگو قرار بدهند و همه سعی کنیم مثل ایشان باشیم.

شخصیت حاج‌قاسم تبیین شود

صادقی نسب افزود: مثل سلیمانی بودن سخت است اما شدنی است، این ظرفیت در انقلاب اسلامی داریم که شخصیت‌هایی شبیه به حاج‌قاسم سلیمانی را دوباره بتوانیم ببینیم به‌شرط اینکه باور داشته باشیم.

وی تبیین شخصیت حاج‌قاسم را مهم برشمرد و گفت: این که عده‌ای جمع بشوند و عزاداری و سخنرانی بشود اقدام بسیار خوبی است و باید صورت بگیرد اما این ها هدف نیست؛ بلکه هدف ما باید این باشد که از این فرصت‌ها استفاده بکنیم برای تبیین این شخصیت و نکات درس‌آموز زندگی ایشان را برای مردم تبیین کنیم تا همه بتوانند از این الگوها و سرمشق‌ها برای تعالی خودشان و خدمت به کشور استفاده کنند.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: ان شاءالله که بتوانیم شاهد ظهور سلیمانی‌های دیگر باشیم و در این میان مسئولان هم حرمت خون این شهدا را نگه دارند و بدانند این صندلی‌هایی که روی آن نشسته اند مرهون فداکاری‌ها و جان‌فشانی‌های شهدا و جانبازان و ایثارگران است و باید به فکر مردم و معیشت آن‌ها باشند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha