شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷
دبیرخانه‌ دائمی بزرگداشت عالمان بزرگ شیعه راه اندازی شود

حوزه/ حجت‌الاسلام و المسلمین شهرستانی گفت: مقام معظم رهبری پیشنهاد کردند که برای بزرگداشت عالمان برجسته شیعه برنامه‌ریزی منظم و دائمی صورت بگیرد و دبیرخانه‌ای دائمی تشکیل شود، اما پس از کنگره شیخ مفید، برنامه‌ای در همان سطح برگزار نشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی، نماینده آیت‌الله العظمی سیستانی در دیدار اعضای دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی(ره) ضمن خوش‌آمدگویی و تقدیر از تلاش‌های دبیرخانه کنگره، با تأکید بر اهمیت معرفی شخصیت‌های علمی بزرگ، نکات را در خصوص فعالیت‌های مربوط به احیای آثار و معرفی این عالمان برجسته بیان کرد.

نماینده آیت‌الله العظمی سیستانی در ابتدای این دیدار با ذکر حدیثی گفت: «بارَکَ اللهُ لَک فی صفْقَةِ یَمینِک»، مساعی شما در دبیرخانه موجب احیای شخصیت علمی بزرگی همچون علامه ملاعبدالله یزدی و معرفی او به جامعه معاصر خواهد بود.

وی در ادامه اظهار کرد: ملاعبدالله بهابادی یزدی با وجود جامعیت در علوم منقول و معقول، همچنان برای جوامع اسلامی و حتی بسیاری از حوزه‌های علمیه ناشناخته هستند؛ هرچه داریم از گذشتگان است و ما وارث دانش و زحمات آن‌ها هستیم. متأسفانه در معرفی چنین شخصیت‌هایی کم‌کاری کرده‌ایم و لازم است قدم‌های بیشتری در راه معرفی و احیای میراث آن‌ها برداریم.

*اهمیت برنامه‌ریزی برای بزرگداشت عالمان شیعه

نماینده آیت‌الله العظمی سیستانی، ضمن اشاره به تجربیات گذشته خود در کنگره شیخ طوسی و دعوت از شخصیت‌های برجسته جهان اسلام، از عدم استمرار برنامه‌های مشابه انتقاد کرد و افزود: در یکی از جلسات کنگره شیخ مفید، مقام معظم رهبری پیشنهاد کردند که برای بزرگداشت عالمان برجسته شیعه برنامه‌ریزی منظم و دائمی صورت بگیرد و دبیرخانه‌ای دائمی تشکیل شود، اما پس از کنگره شیخ مفید، برنامه‌ای در همان سطح برگزار نشد، چرا ما به‌صورت جدی به فکر احیای آثار و معرفی شخصیت علما و بزرگان شیعه نیستیم؟

*تبدیل شخصیت علمی ملاعبدالله یزدی به برند جهانی

حجت‌الاسلام والمسلمین شهرستانی به ویژگی منحصربه‌فرد ملاعبدالله یزدی یعنی «محشّی بودن» اشاره و تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته علامه ملاعبدالله یزدی پرهیز از تکرار در تألیف کتاب‌های مستقل بود؛ او به‌جای تدوین آثار مشابه و پراکنده، نظرات و نقدهای عالمانه خود را به‌صورت حاشیه بر آثار دیگران می‌نوشت، این روش منحصربه‌فرد، او را در جهان اسلام و حوزه‌های علمیه به‌عنوان «صاحب حاشیه» شناسانده است. شایسته است تلاش شود تا نام ملاعبدالله یزدی به‌عنوان یک برند علمی و مرجعیت ویژه در این سبک تألیف تثبیت گردد.

وی همچنین پیشنهاد کرد: لازم است روزی به نام ملاعبدالله یزدی به‌عنوان “روز منطق” تعیین شود و این مسئله از طریق وزارت ارشاد و یونسکو پیگیری گردد. بنده نیز از آن‌ها درخواست خواهم کرد تا همکاری لازم را با دبیرخانه داشته باشند.

*استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی

نماینده آیت‌الله العظمی سیستانی با تأکید بر استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی برای یافتن نسخ خطی علامه بهابادی گفت: در حوزه رصد و شناسایی آثار ایشان، می‌توانید از طریق سفیر ایران در واتیکان یا سایر نهادهای مرتبط اقدام کنید.

در پایان این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین شهرستانی از زحمات اعضای دبیرخانه کنگره تقدیر و برای موفقیت آن‌ها دعا کرد و گفت: امیدوارم شما بتوانید گام‌های مؤثری برای تکمیل این کار بزرگ بردارید. خداوند به شما توفیق دهد و ما نیز قدردان زحمات شما هستیم.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha