مریم خدادادی مدیر مدرسه علمیه کوثر زرندیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک، اظهار داشت: امامان شیعه از جانب خداوند متعال جانشینان پیامبر و پس از ایشان امامان جامعه اسلامی هستند که ویژگیهای نابی چون افضلیت، عصمت و کلیه ویژگیهای پیامبر اکرم(ص) به جز دریافت وحی و صاحب شریعت بودن را دارا هستند.
وی گفت: کلیه صفات و ویژگیهای خیر و مثبت در همه ائمه(ع) متجلی میشود.
خدادادی ابراز کرد: هر یک از امامان با اوصاف خاصی شناخته میشوند برخی از ویژگیها در فرد خاصی از امامان تبلور بیشتری دارد، مثلا امام سجاد(ع) با ویژگی سجده کنندهای لقب گرفته اند، امام جعفر صادق(ع) صفت راستگویی را دارند، یا در زمان امام باقر(ع) علم و کمالات علمی ایشان ظهور بیشتری داشت.
مدیر مدرسه علمیه کوثر زرندیه خاطرنشان کرد: از مشهورترین القاب امام دهم شیعیان هادی و نقی است.
وی گفت: دلیل ملقب شدن ایشان به هادی این است که در زمان خود بهترین هدایت کننده مردم به سوی خیر بودند.
وی ابراز کرد: ایشان هادی امت و روشن کننده افکار و راهنمایی استوار برای مردم بودند.
خدادادی اضافه کرد: امام هادی(ع) در ۸ سالگی به امامت رسیدند، جایگاه امامت برای ایشان عکس العمل خاصی بین مردم نداشت، زیرا پدر ایشان امام جواد(ع) نیز در کودکی منصب امامت را بر عهده گرفته بودند.
وی ادامه داد: ایشان در ۳۳ سال دوران امامت و هدایت با چند تن از خلفای عباسی معاصر بودند که با درایت و حکومت داری شایستهای که داشتند توانستند جایگاه امامت را حفظ و در بین مردم به نحو شایسته تبیین فرمایند.
خدادادی بیان کرد: نفوذ ایشان در بین مردم منجر شد تا متوکل حضرت هادی(ع) را از مدینه به سامرا بیاورد تا به راحتی بتواند ایشان را تحت نظر بگیرد و مانع گرایش چهرههای سرشناس به حضرت شود.
وی گفت: متوکل تلاش فراوانی کرد تا وجهه و جایگاه امام را نزد مردم از بین ببرد، لیکن امام هادی(ع) با توطئههای متوکل به بهترین نحو مقابله نمود و راه سازش را در پیش نگرفت، خلفای عباسی نیز چارهای ندیدند جز اینکه حضرت را از مسیر حکومت داری کنار بگذارند و در نهایت در دوران خلافت معتز امام را مسموم کرده و در ماه رجب ۲۵۴ هجری به شهادت رساندند.
مدیر مدرسه علمیه کوثر زرندیه تاکید کرد: امام هادی(ع) تلاش چشمگیری در اثبات حقانیت ائمه علیهم السلام داشتند، زیارت جامعه کبیره سندی جامع از تلاش حضرت و متقنترین سند در بحث امام شناسی است، مضامین سرشار از فصاحت و بلاغت زیارت جامعه نشان از علم و آگاهی و معرفت امام هادی(ع) دارد.
وی تصریح کرد: سیره عملی امام هادی(ع) نیز سرمشق و چراغ راهی برای شیعیان ایشان است، از جمله زهد ایشان که ابن کثیر در این مقام میفرماید :(او عابدی وارسته و زاهد بود)، همچنین حلم و بردباری ایشان در برابر توطئههای خلفای معاصر که فلسفه بردباری ایشان همان مصلحت اسلام بود.
خدادادی تصریح کرد: سیره سیاسی و شیوه حکومت داری و تلاش ایشان جهت تقویت مراکز علمی و ترویج مذهب تشیع نیز مصداق امام آگاه به شرایط زمان و مدیر و مدبر و هادی امت و جامعه اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: امام هادی(ع) هادی امت، حافظ شریعت و مبین جایگاه امامت در عصر خویش بودند.
انتهای پیام. /
نظر شما