به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، قانون کشف حجاب در ۱۷ دی ۱۳۱۴ توسط رضا شاه به تصویب رسید که به موجب آن، زنان و دختران ایرانی از استفاده از چادر، روبنده و روسری منع شدند،در ۱۳۱۳ خورشیدی رضاخان برای دیدار با آتاتورک به کشور ترکیه سفر کرد و اقامت ۲ هفتهای وی یک ماه به طول انجامید. از مهمترین رهآوردهای این سفر بعد از بازگشت به ایران، کشف حجاب بود به این منظور در ١٣١٤ خورشیدی رضاخان به تمامی وزارت خانهها، به ویژه وزیر دربار و معارف دستور داد که مقدمات جشن بزرگی برای اعلام آزادی زنان و احقاق حقوق بانوان فراهم آورند که این مراسم با حضور اجباری زنان و دختران خاندان سلطنتی و درباریان و کارمندان دولت به بهانه اعطای دانش نامه فارغالتحصیلان برگزار شد.
در همین رابطه حجت الاسلام والمسلمین احمد سالک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان در سالروز اجرای طرح استعماری حذف حجاب به دست رضاخان در رابطه با اهمیت مسئله حجاب اظهار داشت: مسئلهی صیانت از بانوان، مسئله اصلی بنیادین و ریشهدار در باورهای دینی، اخلاقی و عقلانی ماست، اگر حجاب به عنوان یک محافظ و حریم برای زنان نادیده گرفته شود، متاسفانه، این امر میتواند به ابزاری در دست شهوترانان و فرصتطلبان جامعه تبدیل شود و زمینهساز گسترش فساد و در نهایت، سقوط ارزشهای اخلاقی و دینی یک جامعه گردد.
وی افزود: در چهاردهم تا هفدهم مرداد سالی که رضاخان، سوغات شوم اروپایی، یعنی کشف حجاب را برای ایرانیان به ارمغان آورد، زنان غیور مشهد و دیگر نقاط کشور، با شجاعت در برابر این فرمان ظالمانه ایستادگی کردند، اما متاسفانه، رضاخان با قلدری و بیرحمی، آنها را به رگبار بست و به قتل رساند، به خیال اینکه با این جنایات، مانع گسترش کشف حجاب خواهد شد اما در حقیقت، رضاخانِ قلدر، به عنوان مزدور و نوکرِ اروپا، این جنایت بزرگ را در حق زنان ایران مرتکب شد.
حجتالاسلاموالمسلمین سالک تصریح کرد: رضاخان به مانند غرب، که زن را به چشم انسان با کرامت و ارزش نمیبیند، بلکه صرفاً به عنوان ابزاری برای بهرهبرداریهای شخصی و اقتصادی مینگرد، تلاش کرد این نگرش را در ایران نیز رواج دهد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروزه، شاهد آزار و اذیت گسترده زنان در جوامع غربی و اروپایی هستیم، که از طریق رسانههایی همچون تلویزیونهای استرالیا و فرانسه به تصویر کشیده میشود و عمق فاجعه را نشان میدهد، بنابراین، میتوان گفت رضاخانِ قلدر، با هدف اثبات نوکری و مزدوری خود به اروپا، دست به چنین جنایت هولناکی زد.
وی خاطرنشان کرد: مسئله حجاب در نظام اسلامی ما، ریشه در آیات قرآن کریم دارد و علاوه بر آن، در سیره نبوی، علوی و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نیز به آن تاکید شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین سالک ابراز کرد: تعریف حضرت امیرالمومنین علی (علیهالسلام) از زن، که ایشان و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) زن را ریحانه میدانند، به خوبی نشان میدهد که زن از نظر محبت، لطافت و آرامش روانی، موجودی بینظیر است که خداوند متعال، این ویژگیها را برای تربیت فرزند در وجود او قرار داده است، این موجود گرانبها نباید گرفتار فسادهای هوسبازان جهانی شود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در اظهاراتی با انتقاد از تاخیر در ابلاغ قانون حجاب، گفت: نکتهی دیگری که شایان توجه است، مسئلهی قانون حجاب است، که چرا در اجرای و ابلاغ قانون حجاب کوتاهی میشود. گویا برخی مانعتراشی میکنند و فشارهایی وجود دارد.
وی ادامه داد: قانون، اگر مصوبه مجلس باشد، وظیفهی رئیس مجلس است که آن را برای اجرا به دولت ابلاغ کند و اگر دولت کوتاهی کرد، آنگاه دستگاه نظارتی بر دولت میتواند علت را پیگیری کند.
حجتالاسلاموالمسلمین سالک، با اشاره به برخی فشارهای داخلی و خارجی برای ممانعت از اجرای این قانون، تاکید کرد: مجلس باید در ابلاغ و اجرای قانون مصوب خود جدیتر عمل کند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه، از یک طرف، رسانههای بیگانه در خارج از کشور فشار میآورند و از طرف دیگر، عدهای در داخل به دلیل لجبازی یا به خاطر منافع خارجیها، به دنبال ممانعت از اجرای این قانون هستند که این فشارها باعث شده تا اجرای قانون حجاب با مشکل مواجه شود، اما جای تعجب دارد که چرا مجلس، که خود این قانون را تصویب کرده، در ابلاغ آن کوتاهی میکند، نمایندگان مجلس باید به این موضوع توجه کنند، چرا که این قانون مراحل قانونی را طی کرده و از شورای نگهبان نیز عبور کرده است.
نظر شما