سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۶
کتابداران محور توسعه علمی و پژوهشی حوزه‌های علمیه هستند

حوزه/ مدیر پژوهش و توسعه علمی حوزه علمیه خراسان، از جایگاه والای کتابداران به‌عنوان حافظان تعقل دانشوران و دانش دانشمندان یاد کرد و گفت: کتابداران نقشی بی‌بدیلی در گسترش علم و پژوهش دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام رجایی مدیر پژوهش و توسعه علمی حوزه خراسان، در اجلاسیه دانش‌افزایی و تجلیل از کتابداران مدارس علمیه استان خراسان که با حضور جمعی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی این حوزه برگزار شد، ضمن خیرمقدم به حاضرین در این مراسم، به اهمیت جایگاه کتابداران در مدارس علمیه و نقش آنان در توسعه علمی اشاره کرد و اظهار داشت: کتابداران که در مسیر خدمت به کتاب و کتابداری تلاش می‌کنند، در حقیقت به پژوهشگران و دانش‌پژوهان کمک می‌کنند تا به منابع علمی دست یابند و مسیر علم و دانش را هموارتر کنند، در واقع این خدمت به علم و کتاب از بزرگ‌ترین اقدامات پژوهشی به شمار می‌آید.

حجت‌الاسلام رجایی به نقش اهل بیت(علیهم‌السلام) در تبیین جایگاه کتاب و کتابداری پرداخت و گفت: این موضوع در کلمات گهربار اهل بیت(علیهم‌السلام) نیز مورد تأکید قرار گرفته است و به‌طور خاص، امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) در فرمایشات خود بر اهمیت کتاب و کتابداری تأکید کرده‌اند.

مدیر توسعه و پژوهش حوزه علمیه خراسان به سخنانی از امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) اشاره کرد که در آن کتاب به‌عنوان نمادی از عقل و برهان معرفی شده است و بیان کرد: امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: «کتاب الرجل عنوان عقله و برهان فضله» یعنی کتاب بیان‌کننده عقل انسان، میزان درایت و فهم او و برهان فضل و علم اوست.

وی یادآور شد: در حدیثی دیگر از امام علی(ع) آمده است که ایشان فرمودند: «نعم المحدث الکتاب» با توجه به این ویژگی می‌توان گفت، کتاب محدث و سخنران بسیار خوبی است.

مدیر پژوهش و توسعه علمی حوزه علمیه خراسان در ادامه به روایت دیگری از امام صادق(ع) اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) در روایتی فرموده‌اند: «کتاب‌های خود را نگهدارید و حفظ کنید زیرا در آینده به آنها نیاز خواهید داشت.» این توصیه امام صادق(ع) اهمیت نگهداری از کتاب‌ها و منابع علمی را برای نسل‌های آینده به‌طور ویژه‌ای روشن می‌کند.

حجت‌الاسلام رجایی سپس به روایت دیگری از امام صادق(ع) اشاره کرد که در آن به اهمیت کتاب‌ها در انتقال علم و دانش از گذشته به حال و از حال به آینده اشاره شده و تصریح کرد: امام صادق(ع) به مفضل می‌فرمایند: کتاب‌ها، اخبار گذشتگان را به ما منتقل می‌کنند و به‌عنوان بهترین ابزار برای انتقال علم، ادب و رسوم زندگی از یک نسل به نسل دیگر عمل می‌کنند.

وی تأکید کرد: کتاب‌ها در حقیقت حافظ عقل، دانش و فضل انسان‌ها هستند که در مسیر رشد و تعالی بشری نقش بسزایی دارند، کتاب‌ها بهترین سخنرانان هستند زیرا در خود خرد و فضل دانشمندان گذشته و حال را به‌خوبی بیان می‌کنند و از این‌رو در محافل علمی و دینی باید همواره مورد توجه قرار گیرند.

حجت‌الاسلام رجایی به تشریح جایگاه ویژه کتابخانه‌ها و کتابداران پرداخت و اظهار کرد: کتابخانه‌ها نه تنها مراکز ذخیره‌سازی علم و دانش هستند، بلکه مکانی برای ارتقای علمی و پژوهشی جامعه به شمار می‌روند، علما و پژوهشگران برای به‌دست آوردن بهترین سخن و برهان به کتابخانه‌ها مراجعه می‌کنند و در این راستا کتابداران به‌عنوان حافظان این گنجینه‌های علمی شناخته می‌شوند.

حجت‌الاسلام رجایی با بیان اینکه علما برای یافتن علم، برهان و سخن صحیح به کتابخانه‌ها می‌روند، گفت: در بیان اهل‌بیت(علیهم‌السلام) آمده است: «الکتب بساتین العلماء» در واقع، کتابخانه‌ها مکانی هستند که در آنجا علم و عقل انسان‌ها حفظ می‌شود و بهترین مکان برای اجتماع علماء جهت جست‌وجوی علمی و ارتقای سطح علم و دانش است.

مدیر پژوهش و توسعه علمی حوزه علمیه خراسان از تمامی کتابداران مدارس علمیه استان خراسان قدردانی کرد و یادآور شد: کتابداران در مسیر خدمت به کتاب و علم، نقشی بی‌بدیل دارند و در واقع پاسداران عقل، فضل، دانش، سخن و آنچه مورد نیاز دانشوران است هستند، از این رو شایسته است که شما کتابداران از این جایگاه مهم بهره‌برداری کنید تا بتوانید به بهترین نحو ممکن به پژوهشگران و دانش‌پژوهان خدمت نمایید.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha