چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۸
نقش علوم انسانی در هویت و تمدن بی‌بدیل است

حوزه/ آیت الله رجبی گفت: آیت الله مصباح (ره) بر مبنای مباحث عقلانی و قرآنی مباحث علوم انسانی اسلامی را به صحنه اجتماع آوردند و در سطح نظریه نگاه نداشتند و حتی این اندیشه‌ها در خطبه‌های قبل از نماز جمعه برای عموم مردم عرضه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، آیت الله رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) امروز در چهارمین کنگره استاد فکر، بزرگداشت آیت‌الله مصباح یزدی ره که در سالن همایش های سازمان صدا و سیما برگزار شد در سخنانی گفت: علوم انسانی هم هویت‌ساز، هم تخریب‌گر هویت، هم تمدن‌ساز و هم خراب‌کننده تمدن است.

وی افزود: علامه مصباح یزدی از سال ۱۳۵۴ با توجه به تسلط کامل ایشان به ماهیت علوم انسانی غربی و خطر آن برای جامعه، طرح هایی برای مقابله با آن برنامه‌ریزی و اجرا کردند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: علامه مصباح یزدی ره برای مقابله با چنین خطری که همه هویت فردی، اجتماعی و تمدنی ما را مورد هجوم قرار داده بود برنامه‌ریزی دقیق، عالمانه، آینده‌نگر و جامع طراحی و اجرا کردند.

وی ابراز داشت: نظام آموزرشی که علامه مصباح طراحی کردند با استفاده از تراث گذشتگان و با استفاده از اندیشه و نظریه‌پردازی نوینی بود که خودشان داشتند و به خصوص خودشان در عرصه علوم عقلی و نقلی متمرکز به قرآن به نظریه‌پردازی برخاستند و شبهات فرهنگ غربی را به خوبی شناسایی و برای مقابله با آن به الگوسازی پرداختند.

عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری تاکید کرد: در آمارهایی که از علوم مختلف در سطح جهان ارائه می‌شود، غربی‌ها بیشترین و بالاترین اسناد علمی علوم انسانی را به خود اختصاص داده‌اند و این نشان می‌دهد نقش علوم انسانی در هویت و تمدن بی‌بدیل است؛ غرب برای اینکه فرهنگ‌ها و هویت‌ها و تمدن‌های مختلف را تهدید کند و هویت و تمدن خود را بر دنیا مسلط کند بیشترین اسناد علمی را تولید کرده است و جلوی رشد علوم انسانی بر مبنای اسلام را هم گرفتند و نگذاشتند در این عرصه اتفاقی بیفتد.

آیت الله رجبی تاکید کرد: علامه مصباح از همان سال ۱۳۵۴ تربیت نیرو را بر عهده گرفتند و افرادی را مسلط به مباحث علوم انسانی تربیت کردند و این نیروها تا حدی توانمند شدند که وقتی انقلاب فرهنگی رخ داد دانشگاه‌ها دستشان را به سمت حوزه دراز کردند و دفتر همکاری حوزه و دانشگاه شگل گرفت.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره گفت: علامه مصباح ره بر مبنای مباحث عقلانی و قرآنی مباحث علوم انسانی اسلامی را به صحنه اجتماع آوردند و در سطح نظریه نگاه نداشتند و حتی این اندیشه‌ها در خطبه‌های قبل از نماز جمعه برای عموم مردم عرضه شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر تلاش های عظیم علامه مصباح یزدی ره نبود دست حوزه در عرصه های مختلف به ویژه علوم انسانی اسلامی خالی بود چرا که در دانشگاه‌ها چیزی جز علوم غربی ترجمه نشده بود.

آیت الله رجبی در پایان سخنان خود گفت: اگر تربیت نیروی علامه مصباح یزدی ره نبود دست حوزه خالی بود و ایشان مدبرانه و حکیمانه از مؤسسه راه حق شروع کردند سپس بنیاد باقرالعلوم(ع) و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره را تاسیس کردند و الان هیچ نهاد حوزوی در زمینه علوم انسانی نیست که وامدار ایشان و نهادهای تاسیسی از سوی ایشان نباشد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha