به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، خانم مهری ملک محمدی، دانشآموخته مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها در شاهین شهر، از پایاننامه خود با عنوان «تبیین روایی اوصاف قرآن در قرآن» به راهنمایی حجتالاسلام جواد سلیمیان و داوری حجتالاسلام هاشم مجتهدی دفاع کرد.
خانم ملک محمدی در دفاع از پایاننامه خود اظهار داشت: قرآن کریم به عنوان کتاب هدایت بشر از سوی خداوند متعال نازل شده و دربردارنده معارف عمیق و گستردهای است که برای هدایت انسان ضروری است. معارف قرآن کریم از ابعاد مختلف مورد پژوهش و واکاوی قرار گرفته است، که یکی از این ابعاد ویژگیهای آن است که بخشی از آیات را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: تبیین روایی صفات مذکور در قرآن کریم مسئله اصلی پژوهش حاضر است که نشان میدهد صفات قرآن به دو دسته مستقل و تبعی تقسیم میشوند، صفات مستقل به صفاتی اطلاق میشود که به تنهایی و بدون وابستگی به واژه دیگر، برای قرآن کریم مطرح شدهاند.
ملک محمدی ادامه داد: مطالب این پژوهش پس از بیان کلیات تحقیق در دو فصل تبیین روایی صفات مستقل قرآن کریم و تبیین روایی صفات تبعی قرآن کریم سازماندهی شده است.
وی گفت: حاصل بررسیها نشان میدهد که در قرآن کریم بیش از چهل عنوان مستقل به بیان ویژگیهای آن پرداخته شده است، از جمله بلاغت، هدایت، حقانیت و نورانیت، همچنین صفات تبعی به صفاتی اطلاق میشود که به همراه واژههای دیگر بر قرآن کریم نسبت داده شدهاند، که در قرآن کریم حدود ۱۸ واژه مانند حکمت، کرامت، مجید و عظیم به آن اشاره شده است.
دانشآموخته مرکز تخصصی نرجس خاتون سلام الله علیها تصریح کرد: نتایج حاصله حاکی از آن است که در روایات اهلبیت (علیهم السلام) به خوبی صفات مذکور در قرآن برای قرآن کریم تبیین شده است. احصا و بررسی این روایات زمینهساز فهم صحیح از قرآن کریم و انس با آن خواهد شد، روش جمعآوری مطالب در پژوهش حاضر، کتابخانهای و روش پردازش و ارائه آن توصیفی و تبیینی است.
انتهای پیام. /
نظر شما