به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی در مراسم رونمایی از کتاب دانشهای حدیثی جلد ۱ و ۲ که در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، اظهار کرد: فلسفه رونمایی از کتابها و مراسم تشکیل دادن بابت آن، پاسداشت مقام قلم و علم است که خداوند به آن سوگند یاد کرده و شاید برای برخی که به این میدان پا نگذاشتند نوشتن متن یا درسنامه کاری سهل و ساده به نظر برسد ولی شخصی که در کلاس تدریس میکند می داند پاکیزگی متن چقدر در تدریس، کار معلم را روان میکند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث بیان کرد: کسی که درس میدهد؛ اگر درس کم اشکال داشته باشد جریان تدریس را راحتتر پیش میبرد و چندین بار این متن بازنویسی شده تا یک درسنامه خوب فراهم شود چرا که در فرآیند نویسندگی، بازنویسی مکرر یک متن لازم است.
حجتالاسلام والمسلمین مسعودی اظهار کرد: نویسندگان حقیقی کسانی هستند که حساسیت ویژه روی متن دارند و این دو اثر بدیع یک دانش بزرگ را مثل تاریخ حدیث، فقهالحدیث، رجال حدیث را در ۸ درس به طور فشرده گنجانده است.
وی تصریح کرد: این دانشنامه ۴ علم را ارائه میدهد که شامل تاریخ حدیث، اصطلاحات و منابع حدیث، رجال حدیث و فقهالحدیث و یک مقدمه است که هندسه دانشهای حدیثی نام دارد.
حجتالاسلام والمسلمین مسعودی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اساس کار از آنجا شروع شد که معاونت آموزش بازخوردهایی از طرف اساتید داشت و کتاب دانش حدیث که سالها پیش منتشر شده بود و البته در زمان خود کتاب خوبی بود استادان متوجه اشکالاتی شدند که نتیجه این شد که باید یک تالیف مجدد داشته باشیم.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث ابراز کرد: این کتاب دو جلدی به رشته تحریر آمده که متناسب دو ترم باشد و یک کتاب دیگر با عنوان متنخوانی حدیثی قرار است به چاپ برسد.
وی در ادامه افزود: همچنین دانشنامههای حدیثی جلد ۳ تألیف و ویرایش آن تمام شده و جلد ۴ نیز تمام شده، جلد یک به طور خلاصه به هندسه دانشهای حدیثی، تاریخ حدیث و اصطلاحات و منابع حدیث میپردازد، جلد ۲ رجال و سندشناسی و فقهالحدیث، جلد ۳ آسیب شناسی و نقد حدیث و جلد ۴ مشکل الحدیث و اختلاف الحدیث است.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث به بیان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: علم حدیث در همه علوم اسلامی و یا بیشتر آنهاست و اگر رشته حدیث در این مرکز بتواند گسترش پیدا کند میتواند به تمامی رشتهها کمک نماید.
انتهای پیام/
نظر شما