به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری حوزه، اتحادیه زنان یمن با بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار عضو در شرایط کنونی یمن به بانوان یمنی نگاه ویژه ای دارد و مسئولان آن معتقدند بانوان رکن اساسی جامعه یمن برای تربیت نسل های آینده هستند. این اتحادیه دارای یک سایت اطلاع رسانی است که در مناسبت های مختلف به معرفی و ارائه گزارش کار از برنامه ها و طرح های اجرایی خود در استان های مختلف می پردازد.
در ادامه به معرفی بخش های مختلف این اتحادیه و پروژه های در دستور کار این نهاد که به زبان فارسی ترجمه شده می پردازیم:
اتحادیه زنان یمن سازمانی غیردولتی و داوطلبانه و مستقل است. این اتحادیه در دهه شصت تاسیس شد و این اتحادیه زمانی ادغام شد که یمن در سال ۱۹۹۰ در جنوب و شمال متحد شد و اعضای آن شامل زنانی از گروههای سنی، طبقات اقتصادی و اجتماعی و وابستگیهای سیاسی مختلف بود.
تعداد اعضای زن اتحادیه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که اعضای پایه و وابسته در بین شعب و مراکز مختلف با فعالیت های مختلف پرا کنده اند و سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ زن از خدمات ارائه شده توسط این اتحادیه بهره مند می شوند.
این اتحادیه شامل ۲۳ شعبه اصلی در استان های مختلف و ۱۶۵ مرکز فعالیت زنان در مدیریت های مختلف است. این اتحادیه همچنین از طریق مأموریت و اهداف کلی خود به دنبال توانمندسازی زنان و حمایت از توانایی های آنها برای کمک مؤثر به توسعه پایدار، رفع هرگونه تبعیض علیه آنها و ارتقای برابری آنها در حقوق با توجه به تجربه و صلاحیت آنها است تا یک شریک فعال اساسی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشند.
اتحادیه زنان یمن یک سازمان داوطلبانه، غیردولتی است، که از لحاظ حقوقی و مالی خصوصی و مستقل است و هدفش کسب سود و درآمد نیست.
یکی از برنامه های این اتحادیه اجرای پروژه هایی برای افزایش و تقویت معیشت و توانمندسازی اقتصادی در فضاهای امن برای زنان و دختران است.
معز الصوفی، مسئول کمک های مالی و مشارکت در برنامه توسعه انسانی در گروه بزرگ سعید انعم در یمن پیرامون فعال سازی بانوان یمنی خطاب به مردان آنها می گوید: پیام من به هر پدر، برادر و شوهری این است که زنان را پایه محکمی برای این امت قرار دهید تا همیشه متمایز و سربلند باشند تا این جوامع داخلی بتوانند نسلی متحد و شکست ناپذیر بسازند.
یکی دیگر از طرح های اتحادیه زنان یمن طرح پول در برابر کار به عنوان یک برنامه حمایتی مالی و کشاورزی است.
فعالیت نقدی در ازای کار، ۵۰ ذینفع، زن و مرد، در ناحیه توزیع در استان تعز را برای احیای کانالهای آبیاری هدف قرار داد.این برنامه در قالب پروژه "ارائه کمک های نقدی و کشاورزی» به آسیب پذیرترین خانواده هایی که از ناامنی شدید غذایی در منطقه موزا در استان تعز و منطقه القفر در استان اب رنج می برندبا کمک بودجه صندوق بشردوستانه یمن انجام شد.
یکی دیگر از فعالیت های این اتحادیه پر کردن شکاف جنسیتی در حوزه فناوری است. این امر که یکی از مهمترین مسائل پیش روی دنیا و بهویژه زنان است چرا که درصد حضور زنان در این بخش بیش از سه درصد نیست که غیرقابل توجیه و غیرمنطقی است.
غیبت زنان در این بخش، توانایی بسیاری از کشورهای در حال توسعه را برای بازیابی و تثبیت حضور خود از نظر اقتصادی و فناوری محدود می کند، که احتمال عقب ماندن بیشتر این جوامع و ضعیف شدن ارتباطات اعضای آن و موجب کاهش توانمندی آن می شود.
اما مربیان این اتحادیه تلاش می کنند تا با آموزش برنامه نویسی به مردان و زنان جوان از طریق کار خود، این وضعیت را تغییر دهند.
اتحادیه زنان یمن در این شرایط در قالب برنامه های مختلف به بیشترین تعداد افراد آسیب دیده از جنگ، مردان و زنان آواره، بازماندگان زن و مرد از خشونت و درگیری، که نیاز به سرپناه و مسکن دارند خدماتی ارائه می دهد تا ، میزان رنج آنها کاهش یابد.
در نتیجه وخامت اوضاع انسانی در یمن که مستقیماً بر ۲۲ استان یمن تأثیر گذاشته، میزان جابجایی از استانی به استان دیگر افزایش یافته و نیازهای اولیه بشردوستانه مانند آب، غذا، امنیت، سرپناه و ساده ترین خدمات بهداشتی افزایش یافته است.
هدف این پروژه ارتقای سطح هماهنگی و تلاش های بشردوستانه با ارائه دهندگان خدمات مربوطه از شرکای توسعه و سازمان های بشردوستانه در دو استان است. برای اطمینان از ارائه مؤثر خدمات چند بخشی و توانبخشی و نگهداری ۵ مکان برای این افراد آواره، در استان های اب و تعز فراهم شده است.
توانمندسازی ساکنان این مناطق و مشارکت دادن افراد هدف در فرآیند تصمیمگیری در مورد اولویتهایشان، افزایش آگاهی، تقویت مکانیسمهای ارجاع و بازخورد، تقویت کانالهای ارتباطی بین ارائهدهندگان خدمات و ذینفعان، و توانمندسازی آوارگان در مکانهای هدف در این راستا انجام می شود.
مشارکت جوامع آسیب دیده و محافظت از آنها در برابر درگیری، تسهیل ورود کمک های بشردوستانه و غذایی و حمایت از معیشت آنها، و تشویق مردان و زنان جوان و توانمندسازی آنها با وسایل تولید برای ارتقای سطح زندگی خانواده ها در راستای اهداف اتحادیه زنان یمن انجام می شود.
حمایت و توانبخشی کشاورزان در بخش کوچک
این اتحادیه از شبکه های آب و فاضلاب در مناطق شهری و روستایی حمایت می کند و شبکه های آب و فاضلاب فعلی را از فروریختن حفظ می کند تا از رسیدن آب به طیف گسترده ای از جوامع متحرک و آوارگان اطمینان حاصل نماید.
حمایت از خدمات و تسهیلات سلامتی و بهداشتی از طریق اجرای طرحهای بهبود وضعیت بهداشتی بهویژه در شرایط اضطراری و تشویق به بهترین شیوهها در زمینه مراقبت از زنان و کودکان از نظر بهداشت و حقوق باروری از دیگر برنامه های اتحادیه زنان یمن است.
افزایش آگاهی زنان نسبت به اهمیت آموزش و ایجاد انگیزه در جامعه برای ثبت نام فرزندان شان در مقاطع مختلف تحصیلی با هدف کاهش ترک تحصیل و اهمیت دادن به گسترش تشکیل کلاسهای سوادآموزی و پس از بیسوادی از دیگر برنامه های این اتحادیه است.
ارائه خدمات حفاظتی اولیه همچون؛ حمایت روانی، حقوقی، اجتماعی و بهداشتی و توانمندسازی، کمک های اقتصادی و ارائه کمک های نقدی و سایر کمک ها به افراد آواره، بازماندگان خشونت و آسیب پذیرترین گروه ها از سوی اتحادیه زنان یمن به طور مستمر به جامعه هدف ارائه می شود.
اتحادیه زنان یمن شعبه اب، در چارچوب پروژه ارائه خدمات حفاظتی به آواره ها و فقیرترین خانواده ها، با بودجه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، رویداد پایانی را برای فعالیت های معیشتی و پروژه های تاثیرگذار سریع اجرا کرد.
این رویداد شامل توزیع کیسه های توانمندسازی بین ۴۹ نفر از ذینفعان زن و مرد در ۱۲ رشته حرفه ای و صنایع دستی و همچنین بازارچه باز برای نمایش محصولات بود که به مدت دو روز برگزارشد. این پروژه با هدف اجرای پنج پروژه سریع برای حمایت نهادی و توانمندسازی اقتصادی، توزیع بسته های اولیه انجام شد.
ایجاد خط مشاوره تلفنی خانوادگی و روانشناسی از هشت صبح تا هشت شب یکی دیگر از خدمات اتحادیه زنان یمن به جامعه هدف خود اعم از بانوان و خانواده های آن ها است.
نظر شما