حجتالله سیفی، کارگردان سینما وتلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری حوزه با بیان اینکه پیرامون شخصیت حضرت علی (ع) در سینما و تلویزیون کار کافی انجام نشده است، گفت: حضرت علی (ع) چهره شاخص و محور شیعه است برای همین فیلمسازی در حوزه ایشان جز الویتهای فیلم و سریالسازی باید باشد اما آن چیزی که در عمل میبینیم گواه این امر نیست.
وی افزود: به جز سریال امام علی (ع) من فیلم و سریال دیگری را به یاد ندارم که در آن به صورت مستقیم به امیرالمومنین پرداخته باشد. البته بودند آثاری که به صورت غیرمستقیم به مولا (ع) نظر کردهاند اما اینکه تنها بخواهیم به واسطه یک سریال به صورت مستقیم روایتگر زندگی حضرت علی (ع) باشیم بسیار اجحاف به شخصیت والای ایشان است.
این سینماگر تصریح کرد: برخی آثار معاصر هم داشتهایم که خواستهاند به نوعی با محور قرار دادند سیره حضرت علی (ع) به ایشان بپردازند اما این تولیدات به اندازهای در بحث کیفی، سطحی بودند که نامشان ماندگار نشد از نگاه من فیلمی که میخواهد روایتگر گوشهای از زندگی و یا سیره مولای متقیان باشد باید بالاترین استانداردهای نمایش را داشته باشد تا بتواند از ماندگاری لازم بهره برد. سریال «امام علی» نمونه بسیار مطلوب در این رابطه است.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان به امیرالمومنین در قالب کارهای نمایشی نگاهی مطلوب داشت، بیان کرد: پرداختن به صحابی حضرت علی (ع) یکی از راهکارهایی است که میتوان به واسطه آن عظمت مولا (ع) را نشان داد. برای نمونه وقتی ما به میثم تمار یا عمار یاسر می پردازیم و از وجوه شخصیتی آنها حرف میزنیم در حقیقت به گوشهای از عظمت حضرت علی (ع) اشاره کردهایم زیرا آنان جز یاران و تربیت شدههای حضرت علی (ع) بودند.
کارگردان فیلم « به خاطرم خواهرم» ادامه داد: پرداختن به وجوه زندگی امیرمومنان (ع) قادر است در شرایطی فعلی مخاطبان فراوانی را جذب کند، زیرا ایشان شحصیتی محبوب و مشهور در میان دیگر ادیان هستند برای همین اگر بتوانیم کارهای خوبی با محوریت ایشان بسازیم در عرصه تقریب مذاهب هم قدم برداشتهایم.
این کارگردان در بخش پایانی سخنان خود گفت: زندگی حضرت علی (ع) میتوان در سینمای کودک نیز جایگاهی ویژه داشته باشد زیرا ما داستانهای فراوانی از از کمک حضرت علی (ع) به کودکان یتیم شنیدهایم برای همین این داستانها میتواند در قالب فیلم یا انیمیشن در معرض دید کودکان قرار گیرد.
انتهای پیام
نظر شما