شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
تربیت شاگردان و نخبگان علمی، میراث ماندگار فرزند امام رضا(ع) است

حوزه / مدنی به اهتمام ویژه امام جواد (ع) در تربیت شاگردان و نخبگان علمی اشاره کردو گفت : فرزند امام رضا (ع) با برگزاری جلسات علمی و مناظرات، به ترویج علم و دانش پرداخت.

هناء مدنی، مدیر گروه کلام اسلامی جامعه‌المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه از مشهد، با تبریک میلاد امام جواد(ع)، به تبیین سیره و روش‌های فرزند امام رضا(ع) در مواجهه با چالش‌های سیاسی، اجتماعی و فکری عصر خود پرداخت و اظهار داشت: سیره امام جواد (ع) در ترویج علم و اخلاق می‌تواند الگویی برای جامعه اسلامی امروز باشد.

وی با اشاره به شرایط سیاسی و اجتماعی عصر امام جواد (ع)، گفت: امام نهم شیعیان در دوران حکومت عباسیان، با وجود فشارها و محدودیت‌ها، به مبارزه با ظلم و ستم پرداخت.

مدیر گروه کلام اسلامی جامعه‌المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، ادامه داد: فرزند امام رضا (ع) با استفاده از علم و معرفت، حقایق دین را تبیین کرد و با برگزاری مناظرات علمی، چالش‌های فکری را با استدلال‌های محکم پاسخ داد.

وی ابراز کرد: امام جواد (ع) همواره بر اصول اخلاقی تأکید داشت و هیچ‌گاه در برابر ظلم تسلیم نشد، این سیره می‌تواند به ما بیاموزد که در مواجهه با مشکلات امروز، علم و اخلاق را محور قرار دهیم و با منطق به مبارزه با ستم بپردازیم.

مدنی به اهتمام ویژه امام جواد(ع) در تربیت شاگردان و نخبگان علمی اشاره کرد و ادامه داد: امام جواد(ع) با برگزاری جلسات علمی و مناظرات، به ترویج علم و دانش پرداخت.

مدیر گروه کلام اسلامی جامعه‌المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان با اشاره به اینکه این الگو می‌تواند برای تربیت نخبگان حوزوی و دانشگاهی امروز مفید باشد، یادآور شد: ایجاد محیط‌های علمی و تشویق به بحث و تبادل نظر از اهمیت بالایی برخوردار است.

تقابل علمی با مخالفین

وی با اشاره به روش امام نهم شیعیان در مناظرات علمی، خاطرنشان کرد: ابن الرضا(ع) به‌طور علمی و منطقی به تقابل با مخالفین پرداختند، این روش می‌تواند در فضای مجازی و رسانه‌های امروزی نیز به کار گرفته شود.

مدنی تصریح کرد: با استفاده از استدلال‌های علمی و داده‌های معتبر، می‌توان به شبهات پاسخ داد و جهاد تبیین را تقویت کرد، این رویکرد در انتقال مفاهیم اسلامی به جوانان بسیار مؤثر است.

وی با اشاره به منصب امامت امام جواد(ع) در سن کم، خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد صلاحیت‌های فکری و معنوی می‌تواند در هر سنی وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: این پیام روشنی برای جوانان امروزی است که می‌توانند با تلاش، علم و تقوا به پیشرفت و موفقیت دست یابند، سن نمی‌تواند مانعی بر سر راه آن‌ها باشد.

مقابله با جریان‌های انحرافی

وی به رویکرد امام نهم شیعیان در برابر جریان‌های انحرافی اشاره کرد و گفت: ابن الرضا(ع) با استدلال و علم به نقد و بررسی فرقه‌های ضاله و انحرافی پرداختند.

وی تاکید کرد: این رویکرد می‌تواند به حوزه‌های علمیه کمک کند تا با برگزاری دوره‌های آموزشی و پژوهشی، به آگاهی‌رسانی در مورد عقاید صحیح بپردازند، همچنین جریان‌های فکری انحرافی را می‌توان با این روش تبیین و نقد کرد.

مدنی با اشاره به زندگی کوتاه اما پربرکت امام جواد(ع)، اظهار کرد: فرزند امام رضا (ع) نشان دادند که می‌توان در زمان محدود نیز تأثیرگذار بود، این نکته می‌تواند به طلاب و نخبگان جامعه یادآوری کند که باید از زمان خود به بهترین نحو استفاده کنند.

وی با اشاره به تلاش‌های امام نهم شیعیان در ترویج معارف اسلامی، اظهار کرد: ابن الرضا (ع) با وجود زمان محدود و مشکلات فراوان، معارف اسلامی را گسترش داد.

استادجامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان، خاطرنشان کرد: این موضوع پیام مهمی برای ما دارد که باید فرصت‌های موجود را به بهترین شکل استفاده کنیم و از بسترهای موجود برای انتقال معارف اسلامی بهره ببریم.

مدنی تصریح کرد: سیره امام جواد (ع) نشان می‌دهد که با علم و اخلاق می‌توان در برابر ظلم ایستادگی کرد، معارف اسلامی را می‌توان در هر شرایطی گسترش داد و این آموزه‌ها می‌تواند راهنمای جامعه امروز در مواجهه با چالش‌های مختلف باشد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha