یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
هستی بدون هدایت اهل بیت(ع)، کالبدی بی روح است

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال گفت: تمام هستی، چه مادی و چه غیر مادی، بدون هدایت و مودت اهل بیت (علیهم السلام)، مانند کالبدی بی‌روح است. این مکتب و روایت اهل بیت است که به آن جان می‌بخشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان‌، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسعلی فرخ فال استاد حوزه، صبح امروز در جمع کارکنان مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان، به مناسبت میلاد امام جواد (ع) ، بر اهمیت ولایت و مودت اهل بیت (علیهم السلام) تاکید و بیان کرد: تمام هستی، چه مادی و چه غیر مادی، بدون هدایت و مودت اهل بیت (علیهم السلام)، مانند کالبدی بی‌روح است. این مکتب و روایت اهل بیت است که به آن جان می‌بخشد.

وی با اشاره به تاثیر عمیق مکتب اهل بیت بر زندگی انسان ها افزود: اگر بهشت اهل بیت را در دنیا درک کنیم، هرگز از آن خارج نخواهیم شد و به راستی که ولایت و مکتب اهل بیت، ماهیت وجودی انسان را دگرگون می‌کند و خداوند ما را به نوعی هدایت کرده که خود متوجه آن نیستیم، هدایتی با جنس لطیف.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرخ فال در ادامه به حدیثی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) اشاره کرد و اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) در مسجد سخنرانی کرد و با اشاره به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) فرمودند: «آیا او را می‌شناسید؟» مردم گفتند: «این چه سخنی است؟ بله، علی بن ابی طالب، پسر عمو و داماد شماست، او را می‌شناسیم.» پیامبر فرمودند: « بخدا او را نمی‌شناسید.» و از بس پیامبر در مورد ولایت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) سخن گفته بودند، برایشان سنگین بود که باز هم در این مورد بشنوند.

وی افزود: پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «به خدا قسم اگر نمی‌ترسیدم که گرفتار انحرافی مانند انحراف مسیحیت شوید، در فضائل علی (علیه السلام) چیزهایی می‌گفتم که خاک کف پای او را برای شفای بیماران و احیای امواتتان، به سرعت از یکدیگر می‌گرفتید. خاکِ آستانِ او، محبت بخش است، چه رسد به ولایت و محبت او! او اولین شخصیت عالم پس از رسول خاتم است.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: پیامبر (صلی الله علیه و آله) هیچگاه در سخنان خود غلو نمی‌کردند و قطعا اگر می‌توانستند با فضائل علی (علیه السلام) بیماران را شفا دهند و مردگان را زنده کنند، این کار را انجام می‌دادند، زیرا ولایت علی حیات‌بخش است.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرخ فال، در ادامه سخنان ضمن بیان شکرگزاری به درگاه الهی برای قرار گرفتن در زمره اهل علم مکتب اهل بیت و مروجان وحدت و ولایت ایشان، بر اهمیت توفیق طلبگی و حوزوی شدن و پوشیدن لباس این مکتب گفت: خدا را شکر که ما را اهل علم مکتب اهل بیت قرار داد و مروج وحدت و ولایت آنها قرار گرفتیم و توفیق طلبگی و حوزوی شدن و لباس مکتبش را پوشیدن به ما داده شده و این بسیار مهم است.


وی با استناد به روایات ائمه اطهار (علیهم السلام) به ویژه امام باقر و امام هادی (علیهم السلام) درباره پرهیز از تفرقه و سلوک در مسیرهای مختلف، تصریح کرد: اگر همه مردم به وادی های مختلفی سلوک و رفتار کنند و در مسیرهای مختلف بروند، این صحیح نیست. من فقط دنباله رو کسی باشیم که مسیرش را مسیر بندگی خدا و تقوا قرار داده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرخ فال با تاکید بر ضرورت اخلاص در طلب علم و پرهیز از شهرت‌طلبی، به حدیثی از امیرالمومنین (علیه السلام) خطاب به کمیل اشاره کرد: امیرالمومنین به کمیل گفت: ای کمیل آرام باش، دنبال شهرت نباش، برای خودت شهرت نساز و خودت را مخفی کن. اهمیت ندارد که اگر یاد نمیشی یا شناخته نمی‌شوی

وی افزود: تحصیل علم کنید که فقط حقایق را یاد بگیرید نه برای مدرک و سخنرانی و علم را برای یادگیری فقط بیاموزید، نه جذب پول و خودمایی کردن.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: وقتی خدای متعال دینش را بر کسی فهماند دیگر باکی بر تو نیست، همینکه دین خدا را شناختی کافی است و مهم نیست که مردم تو را بشناسند. که شهرت و سلبریتی شدن امروزه خیلی مطلوب است که مطرح و دیده بشوند، لذا، باید مسیر کسی را رفت که مسیر بندگی خدا و مسیر رضای خداوند متعال است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال به سخنی از امام جواد (علیه السلام) درباره ادب، اشاره و خاطرنشان کرد: حضرت جواد (علیه السلام) فرمودند خیلی افراد ادب را به کلام مستحسن می‌دانند در صورتیکه ادب به شریعت الهی است که به حلال و حرام خدا عمل کند.

وی اظهار داشت: البته کلام مستحسن اگر جلب رضایت خدا کند خوب است اما ادب به قشنگ حرف زدن نیست، حلال و حرام الهی را یاد بگیرید و خود را مودب به آداب الهی کنید.

حجت‌الاسلام فرخ بال با بیان تحلیلی از این فرمایشات به نقل از امام باقر (علیه السلام) به جابربن یزید جعفی گفت: اگر همه جمع شوند و بگویند این آدم بدی است، این تو را ناراحت نکند و اگر همه بگویند این آدم صالحی است، این تو را شاد نکند.” وی این سخن را نشان‌دهنده اهمیت رضایت الهی و پرهیز از توجه به نظر مردم دانست.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha