حجت الاسلام والمسلمین مهدی ابوطالبی در گفتگو با خبرگزاری حوزه در قالب سلسله گفتگوهای علمی تبیین فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم در ۱۹ دی به مباحث بسیار مهمی اشاره کردند. مسأله اول ایرانِ مطلوب آمریکا بود. یعنی چه ایرانیِ مطلوب نظر آمریکا است که ایشان توصیف کردند که ایران سال ۵۶ مطلوب آمریکا بود.
پاره شدن پرده توهم اقتدار آمریکا
وی افزود: مسأله بعدی خطای محاسباتی آمریکا بود. آنها تصور نمی کردند که از دل این کشور حاکمیتی مردمی و دینی بیرون بیاید و هیمنه تمدنی آن را به چالش بکشد. مسأله سوم نیز بحث از بین بردن و پاره کردن پرده توهم اقتدار دشمن است.
اگر آمریکایی ها بیایند ...
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) اظهارکرد: برخی تصور می کنند اگر آمریکایی ها بیایند و رابطه ما با آمریکا برقرار شود همه چیز به حالت مطلوب تغییر پیدا می کند و شاهد ایران مطلوب خواهیم بود و از نظر فناوری و اقتصاد شکوفا خواهیم شد. همین امروز انیمیشن های آن را نیز تولید کرده اند!!
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بیان کردند که از دهه ۲۰ تا ۵۷ یعنی چهل سال آمریکایی ها در ایران سلطه داشتند، رابطه ما نیز با آمریکا مطلوب بود و امروز نیز برخی می خواهند که چنین اتفاقی دوباره رخ بدهد. می توانیم بگوییم که ۶ دهه پیش از انقلاب بهترین روابط را با آمریکا و انگلیس داشتیم. حالا باید این سؤال را بپرسیم که شرایط آن زمان با آمریکا چه شد و به چه شکلی رسیدیم؟ تورم بالا، اختلاف طبقاتی و ضریب جینی، جمعیت زیر خط فقر ۴۵ درصدی در سال ۵۷ و... حاصل همان شرایط بود. البته باید بدانیم که شرایط امروز ما علی رغم همه جنگ تحمیلی و تحریم ها ایجاد شده است.
ابتذال گسترده در زمان پهلوی / ازدواج دو جوان همجنسگرا در کاخ سلطنتی
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) یادآورشد: مقام معظم رهبری به مساله ابتذال گسترده در زمان شاه اشاره می کنند که اصلا قابل کتمان نیست. از جمله افتضحات جشنواره هنر شیراز و اینکه در آن دوران حتی دو جوان همجنسگرا نیز در کاخ سلطنتی با هم ازدواج کردند. از این دست ابتذال ها در آن دوره بسیار فراوان و رو به گسترش بوده است. در کنار این مسائل شاهد مسائلی چون نفوذ گسترده غربی ها و کاپیتولاسیون بودیم.
اگر دوران پهلوی ادامه پیدا می کرد امروز شاهد چه وضعیتی بودیم؟
حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی بیان کرد: تبیین شرایط فعلی و دوران پهلوی نیازمند دقت و تفکر و تعمیق بخشی به اذهان است. طلاب باید در این زمینه به جهاد تبیین بپرازند. یکی از مسائلی که می توان در این زمینه بیان کرد آن بود که اگر انقلاب نمی شد و دوران پهلوی ادامه پیدا می کرد امروز شاهد چه وضعیتی بودیم؟ مسأله بعدی اینکه اگر روابط ما با آمریکا مطلوب شود چه اتفاقی از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برای ما رخ می دهد.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اظهارکرد: نمونه های خاصی نیز در این زمینه می توانیم مثال بزنیم. عربستان منابع بسیار گسترده ای دارد که اگر پهلوی ادامه پیدا می کرد قطعا وضعیت امروز عربستان بود. در همین کشور نیز به رغم همه منابع نفتی وضعیت همه مردم مثل بخشی از جامعه عربستان مطلوب نیست.
وی افزود: وضعیت تورم ترکیه ۷۰ درصد است و وضعیت اقتصادی مصر نیز بسیار وخیم است. همه این کشورها رابطه بسیار عالی نیز با آمریکا دارند ولی دارای وضعیت بسیار بدی هستند. بسیارخوب است که این مسائل را برای مردم بیان کنیم.
خطاهای محاسباتی آمریکا
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار کرد: مسأله دوم، مسأله خطای محاسباتی است. مقام معظم رهبری به این مسأله نیز اشاره کردند. ضد انقلاب خطاهای محاسباتی گسترده ای علیه انقلاب و ایران انجام دادند. از فعالیت های گسترده سفارت آمریکا در ایران تا تحمیل جنگ و تحمیل تحریم ها و ترورها و گروه های منافق و... همه و همه جزو خطاهای محاسباتی آمریکا بوده است.
وی ادامه داد: حضرت آقا فرمودند که درست که تحریم ها فشارهایی را نیز بر ایران ایجاد کرده است ولی باعث رویش های گسترده ای نیز برای توانمندتر شدن کشور نیز شده است. فتنه ۸۸ از جمله همین تلاش های براندازانه آمریکا بود. فتنه دو سال پیش به شکلی برنامه ریزی شده بود که عده ای از سلبریتی ها تصور می کردند که نظام ساقط شده است.
گول تحلیل های شبکه های ماهواره های را نخورند
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار کرد: آمریکایی ها هر نوع تحریمی که می خواستند اعمال کردند و دیگر بیش از این تحریم وجود ندارد. مردم نباید گول تحلیل های شبکه های ماهواره های را بخورند. کارشناسان آنها بیان می کنند که با این شرایط ایران دیگر توان کافی برای مستقل ماندن را ندارد و از درون فرو پاشیده است، در حالی که دروغ می گویند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی گفت: در ادوار انتخابات معمولا ۳۰ درصد مردم در انتخابات به شکل متوسط شرکت نمی کردند. عده ای از این افراد قطعا با نظام همراه نبودند. به علاوه فضای مجازی و تهاجم فرهنگی و... قطعا اتفاقاتی روی ذهنیت جامعه رخ داده است. با این وجود سعی می کنند که کلیپ هایی از نوجوانان پخش کنند و بگویند که نسل Z اینگونه اند و کشور را در معرض نابودی قرار می دهند. نباید با این کلیپ ها دلسرد شویم.
فریب فضاسازی ها را نخوریم
وی گفت: رهبر معظم انقلاب بیان می کنند که رویش های انقلاب را باید نگریست. در فتنه ۸۸ و سال ۱۴۰۱ القا می شد که مردم دیگر نظام را نمی خواهند. ما طلاب نباید فریب این فضاسازی را بخوریم و باید این دید روشن را نیز به مردم نیز منتقل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی اظهار کرد: فضای معنوی که در روح و کالبد جامعه ایرانی هست متاثر از فرهنگ اهل بیت است مهمترین سرمایه ماست. بسیاری از مردمی که حتی حجاب خاصی هم ندارند معمولا درون مایه دینی دارند. تشیع پس از صفویه جزئی از هویت مردم ایران شد. ایرانی اهل سنت و ارمنی نیز هویت خود را با درون مایه حسینی و عاشورایی درهم آمیخته است. ایرانیت و تشیع از هم قابل تفکیک نیست.
جنگ روایت ها بسیار عمیق و مهم است
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: این مسأله یک واقعیت است که دشمن تصور می کند اگر مسائلی چون حجاب در برخی جلوه های اجتماعی کمرنگ شده است بازتابش کل جامعه ایران است. مسأله جنگ روایت ها بسیار عمیق و مهم است. اگر نقاط قوت خود را به خوبی روایت کنیم قطعا روی نگاه نخبگان و مردم نیز تاثیر می گذارد.
وی افزود: باید مساله تاریخ پیش از انقلاب را به خوبی برای مردم بیان کنیم. باید بگوییم که ایرانِ سال ۵۶ ایران مطلوب آمریکا بود. همچنین به مردم بگوییم که بارها آمریکایی ها طبق تحلیل های خود می گفتند که ایران در حال نابودی است و این اتفاق نیفتاد چون قدرت ایران بسیار بالاتر از آن است که آمریکایی ها بیان می کنند.
عده ای می خواهند به مردم بگویند انقلاب اشتباه بود
حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی افزود: البته این گونه هم نیست که نقص ها را نبینیم. باید طبق آنچه مقام معظم رهبری فرمودند مصونیت در مقابل تبلیغات دشمن را ایجاد کنیم. تطهیر پهلوی به این دلیل است که عده ای می خواهند به مردم بگویندکه انقلاب اشتباه بود و تنها راه برگشت به شرایط سابق ایجاد ارتباط خود با آمریکا است.
وی افزود: فضای تبلیغی سنتی جامعه ما هنوز هم دارای جامعیت و محبوبیت و ظرفیت های گسترده است که می توانیم از آن استفاده کنیم. در کنار آن باید در فضاهای مجازی نیز فعالیت گسترده داشته باشیم.
خودتحقیری
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) یادآورشد: دشمن از برخی نخبگان در قالب روایت های جامعه شناختی و تحلیل های سیاسی و اقتصادی و تحلیل های توسعه استفاده می کند و سعی می کنند نسل جوان را دلسرد کنند. امروز شاهد هستیم برخی از اساتید توسعه ایران را منفی معرفی می کنند و می گویند رنسانسی سریعتر از اروپا در ایران رخ می دهد. در کنار آن افراد دیگری هستند که در فضای مجازی کلیپ سازی می کنند و به خودتحقیری دست می زنند.
وی اظهار کرد: در روز ۱۹ دی ۱۳۵۶ که مقاله ای برای تخریب امام راحل نوشته شد مردم به صحنه آمدند. امروز هم دشمن می خواهد به رهبری و روحانیت و دین ضربه بزند. در اینجا ما هستیم که باید مصونیت افکار را ایجاد کنیم و ذهنیت های مردم را اصلاح کنیم.
هرچه به دین پایبند باشیم شرایط بهتری خواهیم داشت
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان این که دشمن می خواهد این مسأله را به مردم القاء کند که وقتی دین وارد فضای جامعه شد به همه چیز از جمله خود دین ضربه زد، اظهار کرد: اگر بخواهیم زیبایی های دین را نشان دهیم باید این مسأله را نشان دهیم که هرجا دین وارد شد کیفیت زندگی و کیفیت شرایط را بیشتر کرد. هرچه به دین پایبند باشیم شرایط بهتری خواهیم داشت و اینکه مردم از اشرافیت و بی عدالتی می نالند، همه به دلیل دوری از فضای فکری دینی است.
وی اظهار کرد: اگر به شکل واقعی از مردم بخواهیم که آیا جمهوری اسلامی را می خواهید یا خیر قطعاً جواب مردم آری خواهد بود. شاید مردم به دلیل فضای ذهنی که تبلیغات منفی ایجاد کرده است یک پاسخ ابتدایی و سطحی را نیز بشنویم ولی اگر برای مردم تبیین شود که آرمان انقلاب و اسلام چه بود و مدیریت های ناکارآمد شرایط فعلی را ایجاد کرد قطعا نگاه مردم متفاوت خواهد شد.
چرا شاهد ربا و اختلاس و مشکلات فرهنگی هستیم؟
حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی افزود: مقام معظم رهبری در پاسخ به این سؤال که اگر امروز جامعه و نظام اسلامی در ایران مستقر است پس چرا مشکلاتی از جمله ربا و اختلاس و چالش های فرهنگی را در کشور شاهد هستیم؟ فرمودند «جامعه ای که انتظار دارید امور جامعه در عالی ترین شکل خود باشد همان تمدن نوین اسلامی است که باید به آن سمت حرکت کنیم.» ایشان فرمودند ما تاکنون دو مرحله آن را به خوبی گذرانده ایم و امروز در مرحله بسیار سخت سوم هستیم که اگر انجام شود قطعا چهارم و پنجم آن به سرعت محقق می شود.
به قله نزدیکیم یعنی چه؟
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: اینکه مقام معظم رهبری می فرمایند به قله نزدیکیم منظور آن است که باید دولت اسلامی که همان قله است اتفاق بیفتد و پس از آن به سرازیری می افتیم. همیشه در رسیدن به قله ها به دلیل فشار کم هوا و خستگی و کم شدن آذوقه شرایط سختی خواهیم داشت ولی باید تحمل کنیم تا به قله برسیم. اگر دولت اسلامی ایجاد شود مشکلات حل می شود. مطمناً همه مشکلات و نقایص به دلیل شکل نگرفتن دولت واقعی دینی است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی در پایان اظهار کرد: اینکه دشمن می خواهد بگوید دین مانع نرسیدن شما به آرزوهایتان است کاملا نادرست است و می خواهد اذهان را مدیریت کند.
انتهای پیام
نظر شما