شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
گزاره‌هایی از پیروزی تاریخیِ حماس بر رژیم اشغالگر

اسرائیل غاصب در نبرد ناجوانمردانه یک سال و نیم اخیر با وجود انبوه جنایت های کم سابقه و بلکه بی سابقه، متحمل شکست بزرگی شده که گزاره های مهمی در این شکست و البته از آن سو موفقیت حماس به جهت ثبات در مقاومت باید مورد توجه قرار گیرد.

خبرگزاری حوزه | به تعبیر"فادی اسماعیل بودیه"، سردبیر نشریه "المرایا" چاپ بیروت، پذیرش توافق نامه آتش بس در غزه، چیزی فراتر از یک شکست برای رژیم اشغالگر صهیونیستی است.

این روزنامه نگار عرب در یادداشت خود بر نکته بسیار مهمی اشاره کرده است:

"همگان به یاد دارند که در همان ابتدای طرح اهدافی مانند نابودی حماس، اشغال کامل نوار غزه و آزادی اسرای صهیونیست بدون انعقاد آتش‌بس دائمی یا حتی موقت، بسیاری از تحلیلگران و استراتژیست‌های غربی به نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس درخصوص ترسیم این اهداف و ناتوانی وی در تحقق آنها هشدار دادند اما نتانیاهو بر این موارد اصرار کرد تا امروز، پس از حدود ۱۶ ماه کشتار، نسل‌کشی، جنایت و به خاک و خون کشیدن کودکان و زنان و مردان مظلوم در نوارغزه و لبنان، به نقطه‌ای به نام پذیرش آتش‌بس دست پیدا کرده است. بهتر است در شرایط کنونی این نکته اساسی و مهم در تحلیل کلیت آتش‌بس غزه مدنظر قرار گیرد که نتانیاهو، از سر قدرت و تسلط بر اضاع، تن به این آتش‌بس نداده است!"

این که مطرح می شود اسرائیل در این نبرد ناجوانمردانه با وجود انبوه جنایت های کم سابقه و بلکه بی سابقه، متحمل شکست بزرگی شده، ناظر به این موارد است:

۱- نابودی کامل حماس که محقق نشد!

۲- برگرداندن اسرای ۷ اکتبر که این مساله نیز تحقق پیدا نکرد

۳- کوچ اجباری مردم غزه که محقق نشد

۴- برگرداندن ساکنین شهرک های شمال فلسطین اشغالی با فشار به حزب الله که آن هم محقق نشد و عملاً دستاوردی برای سران صهیونیست به این وسیله حاصل نشد

با توجه به این چهار مورد باید تأکید کرد که آن چه در نتیجه ویرانی ها و کشتار در غزه رخ داد همگی جنایت بود و نه موفقیت و نشانه برتری.

با این حال نباید از اهداف و دستاوردهای حماس در این قضیه غفلت کرد که در این خصوص باید به گزاره های ذیل عنایت داشت:

۱- گرفتن اسیر از رژیم صهونیستی برای وادار کردنشان به آزادی اسرای فلسطینی

۲- بر هم زدن روند صلح ابراهیم بین صهیونیستها و حکام عرب منطقه و همچنین نابود کردن برنامه‌ راه اندازی "کریدور هند، غرب آسیا، اروپا" از مسیراسرائیل

۳- معرفی مظلومیت غزه به جهانیان و یک بیداری نسبتاً گسترده در عرصه های مختلف که تا پیش از آن چنین سابقه ای وجود نداشته است.

۴- احیای حقانیت فلسطین و حقیقت غاصب بودن رژیم اشغالگر که این مساله به لحاظ حقوقی، اجتماعی، فرهنگی و رسانه ای مورد توجه قرار گرفت

۵- شکست هیمنه پوشالی اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی در پیِ عملیات زمینی، هوایی و دریایی در هفتم اکتبر

۶- متوقف کردن روند مهاجرت به سرزمین اشغالی و مهاجرت معکوس از فلسطین اشغالی به دیگر نقاط دنیا

۷- ایجاد جو بی اعتمادی ساکنین غاصب به حکومت جعلی رژیم صهیونیستی در وعده تامین امنیت

۸- وادار کردن رژیم غاصب به مذاکره و تحمیل آتش بس به آنها

سید محمدمهدی موسوی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha