به گزارش خبرگزاری حوزه از سمنان، خانم شکری مدیر سطوح عالی مدرسه علمیه فاطمهالزهرا(س) سمنان با اشاره به مقوله حجاب و عفاف بیان کرد: حجاب در اصطلاح دینی، ناظر به حکم پوشش زنان در برابر دیگران معنا شده است، البته نباید این معنای حجاب، موجب تغافل از ضروت حجاب در بین مردان شود ولی به جهت اهمیت آن در بین بانوان به این امر، بهشکل خاص و ویژه بررسی می شود.
وی ادامه داد: دین مبین اسلام حجاب را به عنوان عامل مهم حفظ و اعتلای شخصیت فردی و تحکیم بنیان خانوادگی و عفت و اخلاق اجتماعی بر زن واجب فرموده است که اهمیت و ضرورت مقوله حجاب با توجه به حضور و اشتغال زنان در مشاغل خاص جامعه بهویژه در عصر کنونی، قابل تامل و تأکید فقها است.
شکری افزود: اسلام حجاب را به عنوان یک اصل اساسی و باتوجه به این امر که زن مسلمان با فراغت کامل بتواند رسالت اساسی خویش را انجام دهد، مورد توجه قرار داده است.
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: همه ما میدانیم که لازمه جرمانگاری یک فعل، وضع مجازات قانونی، از سوی قانونگذار برای آن فعل است، زیرا تنها هر فعل یا ترک فعلی که برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم محسوب میشود که بر اساس تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی (مصوب ۱۳۷۵)، رکن قانونی تشکیلدهنده جرم رعایت نکردن حجاب شرعی است و بر اساس این تبصره، زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند، به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد که تقیید عنوان حجاب به وصف (شرعی) بودن، دلالت بر آن میکند که مرجع تعریف حجاب مورد نظر قانون، شارع مقدس و فقه امامیه است.
بی حجابی، سلامت روانی و امنیت اخلاقی جامعه و خانواده را مورد آسیب قرار میدهد
وی ادامه داد: سلامت روانی و امنیت اخلاقی جامعه و خانواده، از جمله حوزههایی هستند که با تحقق جرم رعایت نکردن حجاب شرعی، آسیب میبینند بنابراین، جرم مورد بحث ما در زمره جرایم عمومی است و ارتکاب آن نیازمند دعوای شاکی خصوصی نیست.
شکری افزود: فلسفه جرمانگاری رعایت نکردن حجاب شرعی نیز پاسداری از امنیت اخلاقی جامعه است که اخلال در آن، زمینهساز جرایم بسیار دیگری در جامعه خواهد شد، اهمیت پاسداری از شخصیت مرتکب این جرم، ضرورت اهتمام از جلوگیری آن را دوچندان میکند.
مدیر سطوح عالی مدرسه علمیه فاطمهالزهرا سمنان مطرح کرد: خداوند متعال و حکیم در کنار بسترسازی محیط سالم، سازنده، تزکیه، تعلیم انسانها با بینات و کتاب و میزان با هر نوع فساد و انحراف برخورد مینماید و در نظام حقوقی ضمانت اجرای مدنی و کیفری برای تخطی از آن وضع شده است که حجاب، ویژه زن و مرد و برای تعدیل و کنترل عواطف و تمایلات و ایجاد مصونیت و حضور فعال آنان در جامعه بوده و موجب حذف بسیاری از گناهان و مفاسد و زمینه وصول قرب الهی است، در جهانبینی غرب بر مبنای اومانیسم و فردگرایی و اصل لذتگرایی و اصالت جسم انسان بهویژه زن در حد یک ابزار تنزل مییابد و با مظاهر پوشش که منافی این اصل باشد، مبارزه میشود.
حمایت از جامعه سالم و دور شدن از فساد ضروری است
وی در پایان گفت: قوانین اسلام و شارع حکیم که مبتنی بر حکمت بنا شده است باید مورد توجه همگان از جمله مردم جامعه و مسئولین قرار گیرد زیرا حمایت از جامعه سالم و دور شدن از فساد و انحراف، وظیفه اصلی و یک حکم تکلیفی است که امیدوارم همه شهروندان، قانون الهی را ارج نهاده تا بتوانیم در راستای بهینه سازی خود و جامعه گام برداریم.
انتهای پیام/
نظر شما