به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی رئیس پژوهشکده دانشنامه نگاری دینی پژوهشگاه گفت: آیین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام با حضور و سخنرانی اساتید حوزه و دانشگاه علی اکبر رشاد وحجج الاسلام والمسلمین محمدهادی یوسفی غروی و غلامحسن محرمی بهمن در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار میشود.
معاون پژوهش حوزه های علمیه افزود: دانشنامه قرآنشناسی با بیش از هزار مدخل در حوزههای تخصصی گوناگون، دربردارنده دو محور عمده است: نخست مباحث پیرامون علوم قرآن؛ و دوم مباحث درونقرآنی و به عبارتی معارف قرآن ساماندهی شده است. مطالب دانشنامه قرآن و تاریخ از جمله مباحث درون قرآنی است که بخش اول آن با محوریت تاریخ اسلام در دو مجلد تنظیم شده است.
وی با بیان اینکه قرآن برای ارشاد و هدایت بشر فرستاده شد تا جهان بشری را با آموزههای خود هدایت و اصلاح نماید، در خصوص بایستگی تدوین دانشنامه قرآن و تاریخ همچنین گفت: قرآن در مسیر هدایت بشر از گزارههای مختلفی بهره گرفته است که تاریخ و بیان وقایع گذشته انسانها یکی از آنهاست؛ ازاینرو تاریخ در قرآن، بخش قابل توجهی از آیات آن را شامل میشود. روشن است که قرآن کتابی تاریخی نیست، ولی بهعنوان کتاب هدایت با زبانی عرفی و با سیاق بیانی ویژه، به منظور هدایت انسانها حجم قابل توجهی از آیات خود را به بیان مباحث مختلف تاریخی اختصاص داده است. افزون بر آنکه قرآن کریم مشحون از سورهها و آیات مربوط به ادیان پیش از اسلام است، وقایع عصر پیامبر اکرم(ص) را نیز در بر گرفته که اکنون از مباحث تاریخی است و با رویکرد تربیتی در آن منعکس شده است ازاینرو دانشنامه قرآن و تاریخ به دو موضوع تاریخ اسلام و تاریخ ادیان پیش از اسلام اختصاص یافته است.
نظر شما