به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محمد استوارمیمندی، سرپرست دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه، امروز چهارشنبه سوم بهمن ماه در افتتاحیه دوره دانشافزایی بصیرتی اساتید حوزه اظهارداشت:مخاطبان عرصه جبهه تبیین در گام نخست طلاب و اساتید حوزه علمیه هستند.
وی درباره این دوره آموزشی گفت: اساتید حاضر در این دوره گلچینی از استادانی هستند که در دورههای پیشین شرکت نموده و به مرحله پایانی رسیدند. همچنین، تعدادی از اساتید دفتر امور اجتماعی و سیاسی نیز که در برنامههای این دفتر مشارکت داشتهاند در این دوره حضور دارند.
ضرورت قدرت تحلیل و تبیین در میان حوزویان
سرپرست دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اگر حوزویان در میانه میدان سردرگم شوند و قدرت تحلیل حوادثی که سریع و پیچیده رخ میدهند را از دست دهند، قطعا نمیتوانند در رسالت راهبری جامعه موفق باشند.
هوشمندی در جنگ ترکیبی دشمن
وی با اشاره به مجاهدتهای فراوانی که انقلاب اسلامی را تا کنون به اینجا رسانده است، ابراز داشت: این انقلاب امانتی در دستان ماست و باید در جنگ ترکیبی امروز که جنگ روایتها و جنگ شناختی در دستور کار دشمن قرار گرفته است، هوشمندانه و فعالانه حضور داشته باشیم و نباید در عرصه شناخت و علم به صحنه کوتاهی نماییم.
لزوم بهروزرسانی مستمر اطلاعات و تحلیلها
حجت الاسلام والمسلمین استوار با تأکید بر لزوم بهروزرسانی مستمر اطلاعات و تحلیلها، تصریح کرد: جلسات تحلیلی و بصیرتی در حوزههای علمیه باید گسترش یابد و این مسئله به اساتید زبده برای تحلیل و تبیین نیاز دارد. اولویت برای انتخاب این اساتید، عزیزانی هستند که در این دوره در خدمتشان هستیم.
اعزام مبلغان به ایام دهه فجر
وی با اشاره به فرارسیدن ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار داشت: اعزام مبلغان در ایام دهه فجر به صورت نخبگانی صورت میگیرد و اولین مرحلهای که در آینده نزدیک در خدمت اساتید این دوره خواهیم بود، موضوع جهاد تبیین در ایام دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی خواهد بود. از حضور همه عزیزانی که برای دهه فجر آمادگی اعزام دارند جهت تبلیغ در این ایام استفاده خواهد شد.
ضرورت درک مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور
سرپرست دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه ادامه داد: ما امروز نیاز داریم مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داخلی کشور را به درستی درک نماییم. مشکلات معیشتی از یک سو و عملیات روانی دشمنان از سوی دیگر وضعیت نامناسب اجتماعی را پدید آورده است و اگر خطراتی که از این جانب کشور با آن مواجه است برای مؤمنین به درستی تبیین شود، قطعاً میتواند از بسیاری مشکلات و تهدیدهای آتی جلوگیری نماید.
مسائل بینالمللی و موضوع مقاومت اسلامی
وی موضوع آتشبس در غزه را یکی از مسائل مهم بینالمللی و منطقهای امروز دانست و گفت: موضوع مقاومت و گفتمان آن یک امر مستمر است و ضروری است ضمن کسب اطلاع از آخرین وضعیت، پیوسته این موضوع در صدر اولویتهای ما قرار داشته باشد. شبهات متعددی مربوط به موضوع مقاومت اسلامی در ذهن مردم وجود دارد و در این دوره تلاش میشود با حضور برخی اساتید و کارشناسان به این سوالات پاسخ داده شود.
تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین استوار تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی را ضروری دانست و گفت: دستاوردهای انقلاب اسلامی در 45 سال گذشته بسیار گسترده است، اما تبلیغات منفی شدید علیه انقلاب اسلامی گاهی موجب غفلت از این دستاوردها میگردد. در این زمینه نیز در خدمت اساتید محترمی خواهیم بود که آثار ارزشمندی در این عرصه تدوین نمودهاند.
افسران جنگ نرم و نقش روحانیون
سرپرست دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه تصریح کرد: بخشی از افسران و فرماندهان جنگ نرم جبهه حق علیه باطل در این جمع برای نصرت دین خدا گرد هم جمع آمدهاند و به برکت عنایت حضرت ثامن الحجج حضرت امام رضا(علیه السلام)، انشاءالله توفیق خدمت در این مسیر را داشته باشیم.
تقویت و توسعه گفتمان انقلاب اسلامی
وی گفتمان انقلاب اسلامی را نیازمند تقویت، توسعه و تعمیق دانست و گفت: لایههای گفتمانی حوزه علمیه باید به تولید نرمافزارهای مورد نیاز نظام ورود یابند. نرمافزارهایی که از خاستگاه منابع دینی و حوزوی توسط شاگردان امام راحل (قدس سره) تولید و به نخبگان جامعه منتقل گردید، امروز نیاز به روزرسانی دارد.
برنامههای فرهنگی دشمن علیه انقلاب اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین استوار کوتاه شدن دست نظام سلطه از جغرافیای ایران اسلامی را آغازگر راهبردهایی علیه انقلاب اسلامی دانست و اذعان داشت: برخی از این راهبردها فشارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی است که در مقام عمل با تاکتیکهای مختلف پیش برده میشود. اما برخی از راهبردها نیز در عرصه فرهنگی و اجتماعی است که رسالت ذاتی حوزههای علمیه و عالمان دین در همین عرصه است.
سیاهنمایی و بزرگنمایی مشکلات کشور
وی اولین راهبرد دشمن در این عرصه را سیاهنمایی مطلق از وضعیت کشور برشمرد و گفت: کوچک کردن یا سانسور دستاوردهای نظام اسلامی یکی از اقدامات دشمن است و در کنار آن، بزرگنمایی مشکلات و نقاط ضعف در دستور کار قرار دارد. این راهبرد دو دهه اخیر دشمن است که در سالهای اخیر با استفاده از جنگ رسانهای بسیار پررنگتر نیز شده است.
سانسور مشکلات کشورهای پیشرفته
حجت الاسلام والمسلمین استوار ادامه داد: راهبرد دوم سانسور مشکلات کشورهای پیشرفته است. رسانهها تلاش میکنند مشکلات و نقاط ضعف کشورهای توسعهیافته و ابرقدرتهای غربی و پیروان آنان به تصویر کشیده نشود. رسانههای غربی دستاوردهای کشورهای رقیب خود را رسانهای نمیکنند تا تنها راه پیشرفت را دنبالهروی از قدرتهای سلطهگر نشان دهند.
یأسآفرینی در میان نسل جوان
وی راهبرد سوم دشمن در عرصه فرهنگ اجتماعی را یأسآفرینی به ویژه در میان نسل جوان دانست و ابراز داشت: امروز بسیاری از جوانان ما که با واقعیت فاصله دارند و غرق در فضای مجازی هستند، نسبت به آینده بسیار ناامید هستند. برای این موضوع ما باید با تدبیر کار تبیینی گستردهای انجام دهیم.
هراسافکنی و تفرقهافکنی در داخل کشور
سرپرست دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه هراسافکنی را چهارمین راهکار دشمن برشمرد و خاطرنشان کرد: متأسفانه در داخل کشور گروههایی از سر غفلت یا خیانت مردم را از جنگ، تحریم یا انزوا میترسانند که گاهی این هراسافکنی بر تفکر تصمیمگیران کشور نیز سایه میاندازد. حکم مرجفون که با ترس انداختن در میان مردم ایجاد تردید مینمایند، در منابع دینی ما آمده است و باید امروز نیز مورد توجه باشد.
اختلافافکنی و تفرقهافکنی میان مردم
وی اختلافافکنی و ایجاد تفرقه میان مردم را یکی دیگر از راهبردهای اجتماعی فرهنگی دشمن علیه انقلاب اسلامی خواند و گفت: دشمن با مطالعه و تشخیص گسلهای اجتماعی میان جوامع از جمله اختلافات قومی و مذهبی تلاش میکند تا هر کجا که بتوانند به این اختلافات دامن بزنند. پیرامون این موضوع باید برنامهریزی صورت گیرد و به ویژه در موضوع اختلافات مذهبی، نقش روحانیون و علما بسیار مهم است.
باستانگرایی و تحریک حس ناسیونالیستی
حجت الاسلام والمسلمین استوار، یکی از راهبردهای جدید دشمن را موضوع باستانگرایی و تحریک حس ناسیونالیستی مردم دانست و گفت: هیچگاه در تاریخ مردم ایران احساس نمیکردند دین اسلام در برابر تمدن و فرهنگ آنان باشد اما در سالهای اخیر به شکلی توسط رسانههای دشمن برنامهریزی شد که گویی این دو مقوله در برابر هم قرار دارد.
ترویج بیبندوباری و موضوع حجاب
وی ترویج بیبندوباری در جامعه را راهبرد بعدی دشمن دانست و یادآور شد: اولویت اصلی دشمن در این راهبرد موضوع حجاب است. البته موضوع ترویج بیبندوباری اختصاص به کشور ما ندارد و مردم کشورهای غربی نخستین قربانیان این سیاست هستند.
سرپرست دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه، تطهیر رژیم پهلوی را هشتمین راهبرد مقابله فرهنگی دشمن برشمرد و ابراز داشت: بهترین برنامه برای مواجهه با این راهبرد کتاب و آثاری است که توسط وابستگان به دربار و نزدیکان به این خاندان نوشته شده است و مدارک و مستندات بسیار خوبی در آن وجود دارد. کتابهایی مانند سرگذشت دیکتاتور، رویاهای برباد رفته، 53 سال عصر پهلوی به روایت دربار، پلنگ سیاه و... آثاری هستند که در این زمینه توصیه میشود.
حجت الاسلام والمسلمین استوار، در پایان قداستزدایی از مظاهر دینی و معنوی را راهبرد بعدی دشمن دانست و افزود: ترویج سبک زندگی غربی راهبرد بعدی است که در بیانیه گام دوم توسعه سبک زندگی ایرانی اسلامی در برابر این راهبرد توسط مقام معظم رهبری مورد تأکید جدی قرار گرفته است.
نظر شما