به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، علیرضا الماسوندی معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران امروز چهارشنبه در نشست «نقش حوزههای علمیه در ارتقای مدیریت مصرف آب» که در سالن شیخ طوسی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: آب اساس زندگی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: برخلاف برق، نمیتوان در مصرف آب از منابع جایگزین همچون انرژیهای فسیلی یا تجدید پذیر بهره برد، اگرچه با کمبود کیفی یا کمی آب مواجه شویم، باید پاسخگوی پیامدهای آن برای آینده باشیم.
وی در ادامه به شرایط اقلیمی ایران اشاره کرد و گفت: حدود ۷۳ درصد از بارندگیهای کشور تبخیر میشود و تنها ۱۰۳ میلیارد متر مکعب آب باقی میماند، این در حالی است که در کشورهایی با میانگین بارندگی بالای ۶۰۰ میلیمتر، میزان مصرف مجاز تنها ۴۰ درصد است؛ اما در ایران حدود ۹۲ درصد منابع آبی مصرف میشود که سهم بخش کشاورزی از این میزان حدود ۳۸ میلیارد متر مکعب است.
الماسوندی در ادامه به ضرورت اصلاح الگوی کشت اشاره کرد که در برنامههای توسعه گنجانده شده است، گفت: بهینهسازی مصرف در کشاورزی حتی به میزان ۱۰ درصد میتواند تأثیر قابلتوجهی داشته باشد.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران با تأکید بر وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی تصریح کرد: کشور اکنون با بدهی ۱۴۹ میلیارد متر مکعبی نسبت به این منابع مواجه است و این مسائل باعث فرونشست زمین در دشتها شده، به طوری که خاک تحکیم یافته و توان نفوذپذیری خود را از دست میدهد.
وی افزود: این امر، حتی با وجود بارش، امکان تغذیه مجدد آبخوانها را از بین میبرد و نتیجه مصرف بیرویه آب، به ویژه در بخش کشاورزی است.
الماسوندی با بیان اینکه بر اساس پژوهشها تا سال ۱۴۱۲ بسیاری از شغلهای مرتبط با منابع آبی از بین خواهند رفت، گفت: فرونشست زمین یک زلزلهای خاموش است که آن تهدیدی بدون جبران مافات است.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران عنوان کرد: مهاجرت روستاییان به سمت شهرها تنشهایی جدی در تأمین آب شرب ایجاد کرده اما این موضوع چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
وی بر لزوم همکاری میان قوای سهگانه و عمل کردن بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری تأکید کرد و گفت: این همگرایی میتواند گام مؤثری برای رفع چالشهای منابع آبی کشور باشد.
نظر شما