پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴
لازمه هدایت و مدیریت دیگران، خودسازی خویش است

حوزه / آیت الله طباطبایی نژاد با اشاره به روایتی از امیرمومنان(ع) گفت: حضرت می فرماید «کسی که می خواهد مربی و معلم افراد باشد سزاوار است ابتدا خود را بسازد و بعد دیگران را بسازد، چرا که اگر این کار را نکند و خود را نساخت، مثل آن مثل فردی است که می خواهد سایه چوب کج را راست کند و این کار محال است".

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان بسیجی حوزه علمیه اصفهان با استاندار اصفهان اشاره به روایتی از امیرمومنان(ع) پیرامون اهمیت خودسازی، اظهار داشت: حضرت در این روایت می فرماید:" مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فلیَبدأ بتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ، و لیَکُن تأدیبُهُ بسِیرَتِهِ قَبلَ تأدیبِهِ بلِسانِهِ" این روایت از امیرمومنان(ع) مناسب با اساتید بسیجی است که باید الگوی بسیج باشند.

وی افزود: حضرت می فرمایند کسی که خود را رهبر و الگو برای دیگران قرار می دهد باید ابتدا خود را بسازد و تعلیم و تأدیب کند و در هر کار اعم از سیاسی یا دینی ابتدا باید خود را مؤدب کرد.

امام جمعه اصفهان، با بیان لزوم تربیت و راهنمایی دیگران با رفتار، کردار و عمل خود گفت: معلوم می شود که نفوذ عمل بیش از زبان است و اگر عمل از انسان مؤدب و دینی باشد و روش و راه دین را به طور عملی بپیماید بیشتر از زبان اثر می گذارد، تا آن که مبلغی باشد که عمل آن اثر ندارد.

وی اضافه کرد: حضرت در ادامه این روایت می فرماید :" و مُعَلِّمُ نَفسِهِ و مُؤدِّبُها أحَقُّ بالإجلالِ من مُعَلِّمِ النّاسِ و مُؤدِّبِهِم " اگر فردی خود را درست کند، بسیار سزاوارتر از آن است که انسان را بزرگ بدانند، اما خود را اصلاح نکرده باشد.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: فردی که خودسازی کند بیشتر برای تعریف ارزش دارد، تا کسی که خودسازی نکرده، اما به دنبال ساختن دیگران است.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با اشاره به روایت دیگری از امیرمومنان(ع) عنوان کرد: روایت دیگری از حضرت است که حضرت تعبیر و تشبیهی زیبا و بسیار عالی دارد و می‌فرماید :"کسی که می خواهد مربی و معلم افراد باشد سزاوار است ابتدا خود را بسازد و بعد دیگران را بسازد، چرا که اگر این کار را نکند و خود را نساخت، مثل آن مثل فردی است که می خواهد سایه چوب کج را راست کند و این کار محال است".

وی یادآور شد: باید ابتدا خود را به عنوان یک بسیجی بر اساس همان تعریفی که رهبر معظم انقلاب از بسیجی دارند بسازیم و کمر همت را برای پیشبرد اسلام و تمدن اسلامی ببندیم.

آیت الله طباطبایی نژاد، با تاکید بر نقش عمل در دستیابی به اهداف تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود تاکید بر عمل کردند و لذا اگر به واقع بسیجی هستیم، باید در محل و موقعیتی که قرار داریم، یا امام جماعت مسجدی هستیم، آن محله را آباد کنیم و بسیجی باید همانند پیامبر(ص) و امیرمومنان(ع) بر این امور نظارت داشته باشد.

امام جمعه اصفهان عنوان کرد: این که نماز جماعت تا این حد ارزش دارد برای آن است که یکدیگر را ببینیم و مشکلات یکدیگر را رفع کنیم و این برای بسیجی و کار ما مهم است و بسیجی به معنای کمر همت خود را برای خدمت به خلق خدا بستن است.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha