به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از سمنان، نشست مشترک شورای معاونین ادارهکل آموزش و پرورش استان سمنان و مدیران و رؤسای ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق ۱۱گانه با حضور قاسم شریفی، مدیرکل آموزش و پرورش استان و حجت الاسلام یزدان جمشیدی، مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه استان برگزار شد.
معرفی ظرفیتهای حقوقی و درآمدزایی در اداره آموزش و پرورش
ظرفیتهای حقوقی و درآمدزایی ادارات آموزش و پرورش استان سمنان در نشست شورای معاونین، معرفی و بررسی شد.
علیاصغر فراتی رئیس اداره حقوقی، املاک و حمایت قضایی کارکنان آموزش و پرورش سمنان در نشست مشترک شورای معاونین آموزش و پرورش استان اظهار داشت: در راستای ارتقا آگاهی و توانمندی کارشناسان حقوقی شهرستانها و مناطق، جلساتی با حضور کارشناسان و مدیران مرتبط، برگزار و در آن به تشریح اهداف و رسالتهای اداره حقوقی پرداخته شد.
وی افزود: این اداره میتواند با بهرهبرداری از پتانسیلهای موجود، استقلال مالی و عزت مالی را برای ادارات شهرستان و مناطق و همچنین مدارس فراهم سازد.
فراتی یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در این جلسات را درآمدهای حاصل از اجاره املاک، عنوان و اضافه کرد: درآمدهای ناشی از اجاره املاک یکی از سه بخش اصلی درآمدهای اداره آموزش و پرورش محسوب میشود و در این راستا، فرآیند تنظیم و تمدید قراردادهای اجاره با رعایت شرایط شکلی و ماهوی به کارشناسان حقوقی شهرستانها و مناطق آموزش داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: سه نکته کلیدی به مدیران و رؤسای ادارات یادآوری شد که باید در زمان امضای قراردادها مدنظر قرار گیرد و این نکات بهویژه از سوی مراجع نظارتی ازجمله سازمان بازرسی و دیوان محاسبات، مورد تأکید قرار گرفته است.
فراتی افزود: نکته اول، اخذ نظریه کارشناسی رسمی دادگستری مطابق با سامانه سادای نوین است و این سامانه بهتازگی بهروز شده و فرآیند کارشناسی باید از طریق آن انجام شود و هرگونه کارشناسی خارج از این بستر، تخلف محسوب میشود و از نظر اقتصادی و نظارتی قابل قبول نیست و نکته دوم، درج شماره و تاریخ نظریه کارشناسی در قراردادهای اجاره است که باید بهطور دقیق رعایت شود.
وی در ادامه سخنانش با تأکید بر اینکه تمامی مراحل باید با دقت و مطابق با تشریفات سامانه انجام گیرد تا از بروز مشکلات و تخلفات جلوگیری شود، گفت: این اقدامات بهمنظور تقویت ساختار حقوقی و مالی ادارات آموزش و پرورش و ارتقا کیفیت خدمات آموزشی در شهرستانها و مناطق انجام میشود.
تشریح فرآیند معاملات دولتی و ظرفیتهای مولدسازی املاک در استان
رئیس اداره حقوقی، املاک و حمایت قضایی کارکنان آموزش و پرورش سمنان تصریح کرد: در نشستی که با هدف تشریح فرآیند معاملات دولتی و ظرفیتهای مولدسازی املاک برگزار شد، نکات مهمی درخصوص تشریفات سامانه و ملاک نصاب معاملات دولتی، بیان و تأکید شد که معاملات کوچک، متوسط و بزرگ در استان بر اساس نصاب معاملات دولتی دستهبندی میشوند.
فراتی در ادامه سخنانش پیرامون ثبت قراردادها در سامانه ستاد مطالبی، بیان و اظهار کرد: ثبت قراردادها در این سامانه الزامی بوده و محدود به رقم خاصی نیست و این اقدام بهمنظور شفافیت و نظارت بر فرآیندهای مالی انجام میشود.
رئیس اداره حقوقی، املاک و حمایت قضایی کارکنان آموزش و پرورش استان سمنان در بخش پایانی سخنانش با اشاره به ظرفیتهای مولدسازی املاک از تمامی مدیران و کارشناسان خواستند که در صورت وجود املاکی که قابلیت مولدسازی دارند، به اداره مربوطه معرفی کنند تا بر اساس قوانین، اقدامات لازم انجام شود.
تأکید بر اهمیت گزینش در استخدام معلمان و بهبود کیفیت آموزشی
مدیر هسته گزینش آموزش و پرورش استان سمنان بر اهمیت گزینش در استخدام معلمان و بهبود کیفیت آموزشی تأکید کرد.
محمدعلی محمدی مدیر هسته گزینش آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به گزینش تمامی نیروهای آموزشی بر اهمیت فرآیند گزینش در استخدام دبیری و آموزگاری تأکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تنها ۶۰ مورد از پروندههای گزینششده برای تجدید نظر به تهران ارسال شده، افزود: این تعداد، بسیار کم است و باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
محمدی افزود: اگر ما بخواهیم که تمامی نیروها را مثبت اعلام کنیم، این امر به کیفیت آموزش لطمه خواهد زد.
وی با بیان اینکه آرزوی همه، داشتن کیفیت آموزشی بالا است، گفت: این کیفیت به گزینش صحیح نیروها بستگی دارد.
مدیر هسته گزینش با اشاره به گزینش ۲ هزار و ۳۵۴ نیرو، تأکید کرد: هیچ نیرویی چه در بخشهای اداری و چه در مدارس دولتی و غیر دولتی، نباید بدون گزینش دعوت به کار شود.
مدیر هسته گزینش آموزش و پرورش استان سمنان در پایان تصریح کرد: باید سربازان خوبی برای نظام باشیم و موارد را به همکاران خود روشنگری و تبیین کنیم تا فرآیند گزینش به درستی انجام شود که این موضوع نشاندهنده عزم جدی برای ارتقا کیفیت آموزش و گزینش نیروهای متخصص و متعهد در نظام آموزشی کشور است.
کشف تخلف، نشان از نظارت و آگاهی رئیس اداره است
رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش استان سمنان کشف تخلف را نشان از نظارت و آگاهی رئیس اداره دانست.
علیمحمد باجلان رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش استان سمنان در نشست مشترک شورای معاونین به بررسی و احصا سه مورد تخلف عمده در اینحوزه مبنی بر حضور و غیاب، نقص قوانین و مقررات و اعمال و رفتار غیر اخلاقی در شئون شغلی پرداخت که این مسائل در سطح کشور نیز وجود دارد.
وی با اشاره به ساماندهی نامناسب نیروهای انسانی و بیعلاقگی برخی کارکنان به شغل معلمی اظهار داشت: آشنا نبودن کارکنان با شرح وظایف سازمانی و نداشتن نظارت کافی بر عملکرد آنها از دیگر مشکلات موجود است.
باجلان در ادامه با ارائه پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت موجود بر لزوم نگاه عدالتمحور به سازماندهی نیروها بهویژه توجه به مادران شاغل در راستای قانون طرح جوانی جمعیت و در نظر گرفتن بعد مسافت برای کارکنانی که در تردد هستند، تأکید کرد.
وی افزود: کشف تخلف عیب نیست؛ بلکه نشاندهنده نظارت و آگاهی رئیس اداره است که برای پاکسازی محیط شغلی اقدام کرده و باید یک روند قانونی شکل بگیرد تا تخلفها بهطور مستند. ثابت شوند.
رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش استان سمنان در پایان سخنانش تصریح کرد: پروندههایی که شکل میگیرد برای این است که سلسله مراتب رعایت نشده و برگزاری دوره آموزشی ویژه مدیران مدارس از تأکیدات وزارت متبوع است و بحث غیر دولتیها نیز باید جدی گرفته شود.
تأکید بر ضرورت تقویت کارشناسی در حوزه مدارس و مراکز غیر دولتی
رئیس اداره مدارس و مراکز غیر دولتی استان سمنان بر ضرورت تقویت کارشناسی در این مدارس تأکید کرد.
الهام سماوی رئیس اداره مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکتهایمردمی آموزش و پرورش استان، در نشست شورای معاونین با اشاره به اهمیت آگاهی از قوانین مربوط به اینحوزه، دو کتاب جامع و کامل قانون تأسیس مدارس و مراکز غیر دولتی و قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش را معرفی کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کارشناسان قوی در حوزه غیر دولتی که اشرافیت بر موضوع و توانایی تجزیه و تحلیل چالشها را داشته باشند، نداریم، بر لزوم تقویت اینحوزه تأکید کرد.
سماوی پیشنهاد داد: شورای نظارت بهصورت ماهانه در ادارات شهرستانها و مناطق، برگزار و در ذیل آن، شورای هماهنگی مؤسسان مدارس، شورای هماهنگی مؤسسان مراکز و شورای تعیین شهریه نیز تشکیل شود.
رئیس اداره مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش سمنان در پایان با اشاره به دو موضوع مهم مبنی بر نوسازی مدارس و مراکز و بحث سیدا مدارس، توجه ویژه به آن را نشاندهنده عزم جدی برای بهبود کیفیت آموزشی و تقویت زیرساختهای مدارس و مراکز غیر دولتی در استان دانست.
تأکید بر استفاده از اتوماسیون اداری و هوش مصنوعی در آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان سمنان بر استفاده از اتوماسیون اداری و هوش مصنوعی در مجموعه تعلیم و تربیت تأکید کرد.
صادق عمرانی رئیس اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین با تأکید بر اهمیت استفاده از اتوماسیون اداری در مکاتبات واحدهای اداری، از استفاده نکردن و بهرهمند نشدن برخی مدارس غیر دولتی از این سیستم، خبر داد و خواستار برنامهریزی برای نوسازی و تجهیز این مدارس شد.
عمرانی با توجه به وضعیت احراز هویت مدیران مدارس افزود: میانگین احراز هویت در استان، ۸۵ درصد است که به مدیران شهرستانها درباره مدارسی که هنوز احراز هویت نشدهاند، اطلاع داده شد.
رئیس اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان سمنان در پایان سخنانش با پرداختن به موضوع یکپارچهسازی سیستمهای آموزش و پرورش و اهمیت هوش مصنوعی در اینحوزه، تأکید کرد: باید از هوش مصنوعی بهعنوان ابزاری برای بهبود کیفیت آموزش استفاده شود و مدیران نیز برای بهبود فرآیندهای آموزشی و اداری، کاربردهای هوش مصنوعی و استفاده از فناوریهای نوین را در برنامههای آموزشی خود لحاظ کنند.
برنامهریزیهای جدید برای تقویت انجمنهای اولیا و مربیان و بهبود خدمات آموزشی
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان از برنامهریزی جدید آموزش و پرورش استان برای تقویت انجمنهای اولیا و مربیان و بهبود خدمات آموزشی خبر داد.
جلیل صفری رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین ضمن تبیین برنامههای انجمن اولیا و مربیان بر برگزاری جلسات با دستگاههای مرتبط درخصوص لباس فرم دانشآموزی در بهمن و اسفند تأکید کرد.
وی با بیان اینکه مدرسین جدید برای آموزش خانواده جذب شدهاند از برگزاری دورههای توانمندسازی برای این مدرسین و همچنین مدرسان باسابقه خبر داد و افزود: سرفصلهای آموزش خانواده و مشخصات مدرسان بهمنظور برگزاری جلسات آموزش خانواده به مدارس ارسال شده است.
صفری اظهار داشت: دوشنبههای انجمنی از طرحهای ابتکاری برای تقویت انجمنهای مدارس است و برای بهبود وضعیت مراکز مشاوره پیوند نیز اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیون در نظر گرفته شده است و برای راهاندازی مراکز جدید نیز از سوی وزارتخانه مساعدت خواهد شد.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش استان سمنان در پایان سخنانش خواستار اطلاعرسانی مدیران مدارس به خانوادهها و معرفی مراکز مشاوره پیوند برای رفع مشکلات آنها شد و تصریح کرد: انتخابات شورای مرکزی شهرستانها، اجرایی و بهزودی انتخابات شورای مرکزی استان نیز انجام خواهد شد.
تأکید بر ثبت دقیق معلولیت دانشآموزان و همکاری با مراکز جامع رشد تربیتی/ اردیبهشت ۱۴۰۴ پایان طرح سنجش دانشآموزان دارای نیازهای ویژه
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان سمنان بر توجه مدیران به ثبت دقیق معلولیت دانشآموزان و همکاری با مراکز جامع رشد تربیتی تأکید کرد.
اشرفالسادات داودالموسوی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان در نشست مشترک شورای معاونین با تشریح برنامهها و چالشهای این اداره به برگزاری جشنوارهها و مسابقات ورزشی ویژه دانشآموزان دارای نیازهای ویژه پرداخت و از مدیران شهرستانها خواست تا در اعزام تیمها در این برنامهها همکاری کنند.
وی در ادامه با اشاره به اجرای برنامههای فرهنگی و پرورشی ازجمله انتخابات شورای دانشآموزی و روز جهانی عصای سفید از مدیران خواست تا به فعالیتهای این مدارس توجه بیشتری داشته باشند.
داودالموسوی با تأکید بر پیگیری جدی طرحهای ویژه برای مدارس استثنایی به اهمیت ثبت دقیق معلولیت دانشآموزان و همکاری با مراکز جامع رشد تربیتی، اشاره و اضافه کرد: سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان مهر ۱۴۰۴، باید تا پایان اسفند سال جاری و برای جاماندهها نیز تا پایان اردیبهشت سال آینده از سوی مراکز جامع سنجش آموزش توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی-تربیتی و نوبتگیری والدین در سامانه sirat2.csdeo.ir انجام شود و انتظار میرود مدیران شهرستانها و مناطق، پیگیری لازم را در آگاهسازی خانوادهها و جلب همکاری دانشگاههای علوم پزشکی در شناسایی نوآموزان داشته باشند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان سمنان در پایان سخنانش با بیان ضرورت توجه به دانشآموزان با نیازهای ویژه در مناطق محروم و ارائه خدمات آموزشی مناسب به آنها، خواستار همکاری بیشتر مدیران شهرستانها در این زمینه شد.
راهاندازی معاونت فراگیر در سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان/ برگزاری کارگاههای علمیآموزشی با هدف ارتقا سطح علمی دانشآموزان
رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش استان سمنان از برگزاری کارگاههای علمیآموزشی ویژه دانشآموزان با هدف ارتقا سطح علمی آنها خبر داد.
محسن اکبری رئیس اداره استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان استان سمنان در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به راهاندازی معاونت فراگیر در سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، هدف این معاونت را ایجاد فرصتهای تحصیلی برای دانشآموزان مستعد در مناطقی که مدارس استعداد درخشان ندارند، عنوان کرد.
وی با تبیین طرح شهاب بهمنظور شناسایی و هدایت دانشآموزان مستعد از مدیران خواست تا با استفاده از ابزارهای ارزیابی، دانشآموزان مستعد را شناسایی کنند.
اکبری در ادامه سخنانش از برگزاری المپیادهای علمی و جشنوارههای خوارزمی ویژه دانشآموزان و آغاز ثبتنام در این جشنوارهها خبر داد و بر برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینههای مختلف مانند فناوری نانو و فناوری هستهای با هدف ارتقا سطح علمی دانشآموزان تأکید کرد.
رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش استان سمنان در پایان با اشاره به لزوم توجه به ثبتنام و ادامه تحصیل در مدارس استعداد درخشان و با توجه به اهمیت ثبتنام دانشآموزان در پایههای هفتم و دهم و شرایط خاص آن از مدیران شهرستانها خواست تا در اینزمینه بیش از پیش دقت و همکاری داشته باشند و در صورت نیاز از اداره مدارس استعدادهای درخشان استان استعلام کنند.
اجرای صحیح ساعات آموزشی طبق بخشنامههای وزارت در مدارس شاهد
رئیس اداره امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش سمنان بر اجرای صحیح ساعات آموزشی طبق بخشنامههای وزارت در مدارس شاهد استان تأکید کرد.
فاطمه اخلاقی رئیس اداره امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین با پرداختن به وضعیت مدارس شاهد و چالشهای موجود و ابراز خرسندی از راهاندازی هنرستانهای جدید، اظهار داشت: رشته هوش مصنوعی بهطور رسمی در این مدارس، تعریف نشده و بهجای آن دانشآموزان در رشته نرمافزار ثبت نام کردهاند.
وی در ادامه با اشاره به افزایش تعداد دانشآموزان طرح شاهد و حضور ۴۶۳ دانشآموز این طرح در مدارس شاهد و وضعیت رتبهبندی این مدارس در کشور افزود: مدارس شاهد در سالهای اخیر بهطور مداوم در حال بهبود رتبه هستند.
رئیس اداره امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش استان سمنان در پایان با اشاره به افزایش ساعتهای درسی مدارس شاهد خواستار اجرای صحیح این ساعات طبق بخشنامههای وزارتخانه شد و از مدیران خواست تا در ارسال آمار و اطلاعات مربوط به دانشآموزان دقت بیشتری داشته باشند و ابلاغ مدیران مدارس شاهد نیز بهطور مستقیم از اداره استان انجام شود.
اجرای دو طرح شهیدمحور با حضور ۱۸۰ مربی بسیجی در ۱۲۰ مدرسه استان سمنان
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی سمنان از اجرای دو طرح شهیدمحور با حضور ۱۸۰ مربی بسیجی در ۱۲۰ مدرسه این استان خبر داد.
مجتبی لطفی رئیس سازمان بسیج دانشآموزی استان سمنان در نشست مشترک شورای معاونین اظهار داشت: در مجموعه بسیج دانشآموزی، دو طرح مهم شهید عزیزاللهی، شهید بهنام محمدی و شهید حسین فهمیده در ۱۲۰ مدرسه با حضور ۱۸۰ مربی بسیجی در حال اجرا است.
لطفی یادآور شد: این طرحها به تقویت هویت بسیجی در مدارس کمک میکنند و برای درس آمادگی دفاعی نیز با همکاری افسران جوان سپاه پاسداران، شبکهای بهمنظور آموزش این درس ایجاد شده که نزدیک به ۵۰۰ ساعت آموزشی را شامل میشود.
وی در ادامه با اشاره به اجرای این اقدامات با هدف تقویت هویت دانشآموزان و تبیین جهاد تبیین درخصوص اردوی راهیان نور گفت: اعزام دانشآموزان دختر به میزان ۳۷ درصد انجام شده و اعزام پسران دانشآموز نیز از ششم اسفند سال جاری آغاز میشود.
رئیس سازمان بسیج دانشآموزی استان سمنان تصریح کرد: ۳۴ دستگاه اتوبوس برای این اعزامها در نظر گرفته شده است.
برگزاری امتحانات نهایی برای ۱۷ هزار و ۳۰۰ دانشآموز استان سمنان
رئیس اداره سنجش و پایش کیفیت آموزشی سمنان از برگزاری امتحانات برای بیش از ۱۷ هزار دانشآموز این استان خبر داد.
احمد اکبری رئیس اداره سنجش و پایش کیفیت آموزشی استان سمنان در نشست مشترک شورای معاونین ضمن قدردانی از زحمات مدیران ادارات شهرستانها و مناطق و ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته مبنی بر تشکیل ۹۵ جلسه هماهنگی برای برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه تحصیلی با مدیریت ۱۷ هزار و ۲۰۰ دانشآموز در ۱۳۸ حوزه، اظهار داشت: استان سمنان در این زمینه، مؤفق به کسب رتبههای برتر در کشور شد.
وی افزود: شهرستان دامغان با ۱۲۷ درصد و شهرستان شاهرود با ۱۰۷ درصد، بیشترین میزان تأسیس را داشتند و ۱۰۰ درصد تجهیزات مورد نیاز امتحانات نیز تأمین شد.
اکبری یادآور شد: برای سالهای آینده نیاز به ۹۰۰ صندلی امتحانی، ۵۷ رایانه و ۱۸ دستگاه استریوت وجود دارد.
وی در ادامه با توجه به مشکلات موجود در تأمین تجهیزات و نیاز مبرم به کولرهای مناسب در مناطق گرمسیری استان بر لزوم مدیریت زمان و اطلاعرسانی مؤثر، تأکید و تصریح کرد: برای سال تحصیلی جاری، ۱۷ هزار و ۳۰۰ دانشآموز باید در امتحانات شرکت کنند و لیست تجهیزات مورد نیاز به ادارات ارسال شده است.
رئیس اداره سنجش و پایش کیفیت آموزشی استان سمنان در پایان با تأکید بر اهمیت رسیدگی به تخلفات کارکنان و ضرورت دقت در تهیه ملزومات و تجهیزات، خواستار همکاری بیش از پیش برای بهبود فرآیندها شد.
تأکید بر مدیریت اعزام دانشآموزان به اردوی راهیان نور/ توجه به تمرکززدایی در تصمیمگیریها برای بهبود عملکرد کارکنان
رئیس آموزش و پرورش منطقه بسطام بر مدیریت اعزام دانشآموزان به اردوی راهیان نور تأکید کرد.
محمدرضا کریمی رئیس آموزش و پرورش منطقه بسطام در نشست مشترک شورای معاونین ضمن تبریک انتصاب مدیرکل و جمعی از معاونان و رؤسای ادارهکل به مشکلاتی نظیر کمبود نیروی انسانی، فرسودگی ناوگان حمل و نقل و نیاز به بهبود اتوماسیون اداری اشاره و بر لزوم توجه به کیفیت اعزام دانشآموزان در قالب اردوی راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور تأکید کرد.
وی اظهار داشت: باید بهصورت عادلانه از هر دانشآموز، حمایت شود و محاسبات مالی دقیقتری صورت گیرد.
کریمی در پایان سخنانش خواستار مدیریت بهتر در اعزامها و کاهش بار مالی بر دوش شهرستانها شد و با بیان چالشهای نیروی خدماتی و نیاز به تمرکززدایی در تصمیمگیریها پیشنهاد داد: این موضوع از سوی مسئولان استان، پیگیری و برای بهبود عملکرد کارکنان، نشستهای آموزشی با هدف توانمندسازی کارشناسان اداری برگزار شود.
بررسی چالشهای ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق برای بهبود کیفیت آموزشی
مدیر آموزش و پرورش شاهرود بر بهبود کیفیت آموزشی با بررسی چالشهای موجود در حوزه تعلیم و تربیت تأکید کرد.
علیرضا حاجیقاسمی مدیر آموزش و پرورش شهرستان شاهرود در نشست مشترک شورای معاونین با بررسی چالشهای موجود در سیستم آموزشی این شهرستان، مشکلاتی نظیر کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی بهویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهر از مهمترین مسائل برشمرد.
وی با اشاره به تراکم بالای دانشآموزان و نیاز به بهبود کیفیت نیروی انسانی، خواستار هماهنگی با گزینش استان برای جذب نیروهای مؤثر شد.
حاجیقاسمی با توجه به کمبود فضای آموزشی و نیاز به تأمین تجهیزات جدید برای مدارس و مراکز آموزشی بر لزوم توجه ویژه به این مسائل تأکید کرد.
مدیر آموزش و پرورش شاهرود در پایان با پیشنهاد برگزاری جشنوارههای بومی قرآنی و همکاریهای بینسازمانی برای بهبود وضعیت آموزشی از مدیریت استان، حمایت و مساعدت بیش از پیش را خواستار شد.
لزوم آموزش و ارتقا مهارتهای حقوقی در آموزش و پرورش
مدیر آموزش و پرورش گرمسار بر لزوم آموزش و ارتقا مهارتهای حقوقی ویژه فعالان حوزه تعلیم و تربیت، تأکید کرد.
حمید عربی مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرمسار در نشست مشترک شورای معاونین، مشکلات موجود در حوزه تعلیم و تربیت را ناشی از نداشتن آگاهی حقوقی و کمبود آموزش در بین کارکنان، عنوان و اظهار کرد: نداشتن اطلاعات کافی در زمینه قراردادها و امور حقوقی باعث ایجاد چالشهایی در اجرای برنامهها شده است.
وی در ادامه ضمن پیشنهاد برگزاری دورههای آموزشی ویژه کارشناسان و مدیران در حوزههای حقوقی و اداری بهمنظور پیشگیری از بروز تخلفات و مشکلات افزود: در زمینه شیوه برگزاری جلسات و تشکیل کارگروههای تخصصی برای حل مشکلات، نیاز به تغییر است.
عربی با تأکید بر لزوم پیگیری مستمر مصوبات و ارائه پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت و تأمین نیازهای آموزشی به اهمیت تعامل با فرمانداران و نهادهای دیگر اشاره و خواستار توجه جدی به مسائل مالی و مدیریت منابع و ایجاد راهکارهای عملی برای بهبود شرایط آموزشی شد.
ضرورت ارتقا مهارتها و تعامل در آموزش و پرورش شهرستان سمنان
مدیر آموزش و پرورش شهرستان سمنان بر لزوم بهبود هماهنگی و ضرورت ارتقا مهارتها و تعامل در اینمجموعه تأکید کرد.
مراد دوستمحمدیان مدیر آموزش و پرورش شهرستان سمنان در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به مشکلات موجود در سیستم آموزشی، خواستار بهبود هماهنگی و آموزش در بین کارکنان شد.
وی با اشاره به برنامهریزی مشخص برای استفاده از منابع مالی و تأکید بر لزوم کاهش تمرکز در تصمیمگیریها و افزایش اختیارات شهرستانها، خواستار احترام به سلسله مراتب اداری شد.
دوستمحمدیان با بیان چالشهای نیروی خدماتی، کمبود فضای آموزشی و نیاز به بهبود شرایط کار در مدارس از مسئولان خواست تا برای حل این مشکلات اقدامات مؤثری انجام داده و در زمینه ایجاد تعامل مثبت بین ادارات و مدارس نیز همکاری و تلاش کنند.
بهبود فضای آموزشی و تأمین تجهیزات مراکز شبانهروزی و مدارس فنیحرفهای در میامی
مدیر آموزش و پرورش میامی بر تأمین اعتبار بهمنظور بهبود فضای آموزشی و تعمیر و تجهیز مراکز شبانهروزی و مدارس فنیحرفهای این شهرستان تأکید کرد.
مجید قاهری مدیر آموزش و پرورش میامی در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به مشکلات متعدد این شهرستان و تأکید بر توجه جدی مسئولان به این مسائل و همچنین تأخیر در سازماندهی نیروی انسانی و جابجاییهای مکرر، آن را موجب ناپایداری در کادر آموزشی دانست.
وی در ادامه با بیان کمبود نیروی انسانی و مشکلات ناشی از استخدام نیروهای طرح امین با سن بالا که توانایی لازم را ندارند، خواستار بهبود شرایط کار در مدارس شد.
قاهری با اشاره به مشکلات تأمین مواد غذایی برای مراکز شبانهروزی و فرسودگی تجهیزات بر تأمین اعتبار بهمنظور تعمیر و تجهیز این مراکز، تأکید و خاطرنشان کرد: نیاز به بهبود فضای آموزشی و تجهیزات مدارس فنیحرفهای است و از مسئولان انتظار میرود برای حل مشکلات تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه و سرویسهای بهداشتی، اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان میامی در پایان سخنانش نیز به مشکلات مربوط به سوئیتهای آموزشی و نیاز به قراردادهای رسمی برای بازپسگیری آنها پرداخت.
لزوم تقویت نیروی انسانی و افزایش سرانه دانشآموزی در آموزش و پرورش سرخه
مدیر آموزش و پرورش سرخه بر لزوم تقویت نیروی انسانی و افزایش سرانه دانشآموزان این شهرستان در اردوی راهیان نور تأکید کرد.
علیاکبر مونسان مدیر آموزش و پرورش شهرستان سرخه در نشست مشترک شورای معاونین با تبیین اهمیت اجرای کیفی طرح نماد اظهار داشت: اجرای کیفی این طرح از مهمترین اولویتهای آموزش و پرورش سرخه است و برای مؤفقیت در آن نیاز به نیروهای تخصصی داریم و کمبود مشاور در این شهرستان از چالشهای اصلی در این زمینه است.
وی با تأکید بر اهمیت توجه به نیروهای اداری و اجرایی مدارس و کارشناسان اداری در جذب و نگهداشت نیروی انسانی کیفی افزود: سرانه دانشآموزی برای مدارس بسیار ناچیز است.
مونسان با اشاره به برنامهریزی برای تربیت تمامساحتی دانشآموزان، توجه به موضوع اقامه نماز را در این راستا بسیار مهم دانست.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان سرخه درخصوص رویداد بزرگ فرهنگی راهیان نور از مسئولان خواست که سهمیه دانشآموزان را افزایش دهند تا علاقهمندان بیشتری از این برنامههای فرهنگی بهرهمند شوند و از سویی افزایش این سهمیه، فرصتی مناسب را برای ارتقا سطح فرهنگی و معنوی دانشآموزان ایجاد خواهد کرد.
بهبود کیفیت آموزش با توزیع نیروی انسانی و تخصیص نیروهای مرد به مناطق روستایی
مدیر آموزش و پرورش بیارجمند برای بهبود کیفیت آموزش، خواستار توزیع نیروی انسانی و تخصیص نیروهای مرد به مناطق روستایی شد.
علی احمدی مدیر آموزش و پرورش منطقه بیارجمند در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به مشکل جدی نیروی انسانی در این منطقه، اظهار داشت: نیروی انسانی سرمایه اصلی است و اگر نیروی قوی داشته باشیم، میتوانیم بسیاری از چالشها را جبران کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه نیروی باتجربه بهعنوان مشاور در مدارس بسیار اندک است، افزود: میانگین سابقه خدمت نیروهای انسانی در بیارجمند، زیر پنج سال است که کمی تجربه، تهدیدی برای کیفیت آموزش است.
احمدی با اشاره به مشکلات بومیگزینی یادآور شد: بسیاری از نیروها از شهرستانهای دورتر به این منطقه منتقل میشوند که این موضوع نیز باعث کاهش انگیزه و کیفیت تدریس میشود.
وی برای کاهش مشکلات موجود در بیارجمند، خواستار توجه بیشتر به توزیع نیروی انسانی و تخصیص نیروهای مرد به مناطق روستایی شد.
احمدی با توجه به اینکه مدارس منطقه نیاز به رشتههای تحصیلی مختلف دارد از مدیرکل آموزش و پرورش خواست تا در این زمینه مساعدت و حمایت لازم صورت گیرد.
وی همچنین با بیان اهمیت آموزشهای کاربردی نسبت به برگزاری دورههای آموزشی متمرکز ویژه مدیران و معلمان، تأکید و تصریح کرد: باید از ظرفیتهای موجود به بهترین شکل ممکن استفاده شود تا کیفیت آموزش در منطقه بهبود یابد.
مدیر آموزش و پرورش منطقه بیارجمند در بخش پایانی سخنانش به مشکلات مرتبط با سامانه نماد، تخصیص نیافتن نیروی انسانی کافی و تدابیر لازم برای رفع این مشکلات پرداخت.
بهمنظور حفظ و بهبود کیفیت آموزش تأکید شد:
توجه به ظرفیتهای مدارس نمونه دولتی و کاهش تعداد دانشآموزان در کلاسها های درس دامغان
مدیر آموزش و پرورش دامغان بر توجه به ظرفیتهای مدارس نمونه دولتی و کاهش تعداد دانشآموزان در کلاسهای درس این شهرستان با هدف بهبود کیفیت آموزشی تأکید کرد.
حسن بصیری مدیر آموزش و پرورش دامغان در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به مشکلات نیروی انسانی و کیفیت آموزش در این شهرستان اظهار داشت: کمبود پستهای سازمانی و نبودِ مشاوران کافی، دست مدیران را در اجرای خلاقیتها و ابتکارات میبندد و این موضوع باعث ایجاد چالشهای جدی در مدیریت آموزشی میشود.
وی با بیان مشکلات موجود در مدارس سمپاد افزود: بار مالی فوقِ برنامهها باید از محل ساعات موظف پرداخت شود که این مسأله برای مدارس با تعداد پایین دانشآموزان شهرستان دامغان، بار سنگینی ایجاد میکند.
بصیری با اشاره به کمبود معلمان تخصصی در دورههای تحصیلی بالاتر و نیاز به تجهیزات ورزشی مناسب برای دانشآموزان دارای نیازهای ویژه، خواستار توجه به ظرفیتهای مدارس نمونه دولتی و کاهش تعداد دانشآموزان در کلاسها شد تا کیفیت آموزش حفظ شود.
مدیر آموزش و پرورش دامغان در پایان ضمن بیان مشکلات اسکان و تأمین بودجه برای مدارس خواستار تدابیر لازم برای بهبود شرایط آموزشی و ارتقا کیفیت آموزش در این شهرستان شد.
تاکید سرپرست آموزش و پرورش مهدیشهر به مدیریت در انتقال نیروی انسانی
سرپرست آموزش و پرورش شهرستان مهدیشهر بر مدیریت بهتر و دقیقتر در انتقال نیروهای انسانی به سایر نقاط تأکید کرد.
جعفر حاجیملکاحمدی سرپرست آموزش و پرورش شهرستان مهدیشهر در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به مشکلات نیروی انسانی و زیرساختهای آموزشی از نداشتن انگیزه کافی برای تصدی پستهای اداری، انتقاد و اظهار کرد: این موضوع باعث شده تا نیروهای باکیفیت بالا نتوانند انتخاب شوند.
وی در ادامه با بیان کمبود امکانات و فرسودگی زیرساختها ازجمله سالنهای ورزشی و سرویسهای بهداشتی، خواستار توجه بیشتر به تعمیرات و پروژههای نیمهتمام شد.
حاجی ملک احمدی همچنین با اشاره به مشکلات مربوط به نیروهای ناکارآمد و نبود پستهای تخصصی در برخی بخشها خواستار مدیریت بهتر در انتقال نیروها به دیگر شهرستانهای استان شد.
سرپرست آموزش و پرورش مهدیشهر در پایان بر نیاز به تسهیل در فرآیندهای اداری بهویژه درخصوص تغییر نام آموزشگاهها و تأمین اعتبارات برای ساختمانهای اداری، تأکید کرد.
پرداخت بهموقع سرانه مدارس شبانهروزی منطقه امیرآباد
مدیر آموزش و پرورش امیرآباد بر پرداخت بهموقع سرانه مدارس شبانهروزی این منطقه تأکید کرد.
طاهره رشیدی مدیر آموزش و پرورش امیرآباد در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به مشکلات جدی آموزشی و اجتماعی در این منطقه از پدیده کودکهمسری در بین دانشآموزان خبر داد و گفت: این موضوع نشاندهنده چالشهای فرهنگی و اجتماعی در منطقه است.
وی همچنین با توجه به مشکلات خوابگاههای مدارس شبانهروزی بهویژه در هنرستانها، خواستار پرداخت بهموقع سرانه این مدارس شد.
رشیدی از بدهیهای بالای مدارس به رانندگان سرویسها و مشکلات ناشی از پرداخت نشدن هزینه ها ابراز نگرانی کرد و گفت: این مسائل باعث کاهش انگیزه والدین برای مشارکت میشود.
وی با پرداختن به موضوع کمبود رشتههای تحصیلی و نیاز به مشاوران با مهارت در مدارس یادآور شد: وضعیت تغذیه و بهداشت در برخی مناطق، نگرانکننده است و باید به مشکلات وسایل نقلیه و تأمین امکانات آموزشی مناسب برای دانشآموزان توجه شد.
مدیر آموزش و پرورش امیرآباد در پایان سخنانش بر همکاری و حمایت بیشتر مسئولان برای بهبود شرایط آموزشی و اجتماعی در این منطقه تأکید کرد.
مشارکت مدیران و رؤسای ادارات آموزش و پرورش در فعالیتهای گروهی و تیمی/ اجرای سرود ملی دانشآموزی پیشتازان ایران در دهه فجر
سرپرست سازمان دانشآموزی استان سمنان بر مشارکت مدیران و رؤسای ادارات آموزش و پرورش در فعالیتهای گروهی و تیمی تأکید کرد.
محمداحسان شفیعی سرپرست سازمان دانشآموزی استان سمنان در نشست مشترک شورای معاونین به تشریح فعالیتها و برنامههای این سازمان پرداخت و با اشاره به ظرفیتها و بسترهای موجود از تخصیص اعتباراتی بیسابقه به سازمان دانشآموزی خبر داد و تأکید کرد که این سازمان در جایگاه مناسبی قرار دارد.
وی در ادامه به برگزاری انتخابات مجلس دانشآموزی و انتخاب نمایندگان دانشآموز بهعنوان مشاوران مدیران اشاره کرد و گفت: در ماههای اخیر، اردوهای داخلی و ملی ازجمله مانور زلزله و اردوهای تمشک با همکاری هلال احمر و اداره آسیبهای اجتماعی برگزار شد.
شفیعی با اشاره به برنامههای آینده این سازمان تصریح کرد: سرود ملی دانشآموزی پیشتازان ایران در آستانه دهه فجر، آماده اجرا خواهد شد و جوایز نقدی و غیر نقدی برای بهترین اجراها در نظر گرفته شده است.
سرپرست سازمان دانشآموزی استان سمنان با تأکید بر اهمیت فعالیتهای گروهی و تیمی از تمامی رؤسای مدارس خواست تا بهطور جدی در اجرای این برنامهها مشارکت کنند.
امیدآفرینی و ارتقا امنیت در آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس اداره حراست آموزش و پرورش سمنان بر نشر اخبار امیدآفرین و ارتقا امنیت در اینمجموعه تأکید کرد.
ابوالفضل باصری رئیس اداره حراست آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین با تأکید بر اهمیت حفظ موازین اسلامی و اخلاقمداری در محیطهای آموزشی از کارکنان خواست تا با دقت و درایت، اقدام و از رفتارهایی که ممکن است سوءظن ایجاد کند، اجتناب کنند.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت اقامه نماز در مدارس و ادارات بر لزوم توجه به حجاب و عفاف و بررسی چالشهای اجتماعی ازجمله افزایش خودکشی، تأکید و اظهار کرد: با توجه به مشکلات موجود باید به برنامههای پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی توجه ویژه داشت.
باصری با تبیین اهمیت استفاده از رسانهها و هماهنگی با روابطعمومی در مراکز آموزشی از مدیران و رؤسای ادارات خواست تا در انتخاب و انتصاب افراد، شایستهسالاری را مدنظر قرار دهند.
وی همچنین با اشاره به موضوع امنیت در ایام تعطیلات نوروز و ضرورت ارتقا سیستمهای الکترونیکی و دوربینهای مداربسته پیشنهاد داد تا مدیران و رؤسای ادارات شهرستانها و مناطق در راستای ایمنسازی فضاهای آموزشی تلاش کنند.
رئیس اداره حراست ادارهکل آموزش و پرورش سمنان با تأکید بر لزوم فعالسازی تشکلهای دانشآموزی و کمیتههای بحران تصریح کرد: تمامی همکاران در راستای امیدآفرینی و ارتقا کیفیت آموزش و پرورش استان همکاری کنند.
جهش علمی و تأمین امکانات ورزشی در آرادان
مدیر آموزش و پرورش آرادان بر جهش علمی و تأمین امکانات ورزشی در این شهرستان تأکید کرد.
علیاکبر میرزایی مدیر آموزش و پرورش آرادان در نشست شورای معاونین با بیان اهمیت تغییرات علمی در آموزش دانشآموزان، این موضوع را از اولویتهای اصلی آموزش و پرورش برشمرد.
وی در ادامه با اشاره به بیانات رئیسجمهور و تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش، ابراز امیدواری کرد و گفت: این اقدامات باید به بهبود وضعیت معیشتی معلمان منجر شود.
میرزایی همچنین ضمن قدردانی از کارکنان ستادی اظهار داشت: شهرستان آرادان به یک سالن ورزشی سرپوشیده برای دختران، نیاز داشته که این سالن بههمت خیّر نیکوکار در حال ساخت است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان آرادان در پایان سخنانش با قدردانی از زحمات ذیحساب قبلی اداره کل بر اهمیت مولدسازی بهعنوان یکی از اولویتهای شهرستان آرادان تأکید کرد.
برنامهریزی برای بهبود زیرساختهای آموزشی در استان سمنان
امیرحسین قزوینیان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در نشست مشترک شورای معاونین ضمن بررسی وضعیت پروژههای آموزشی و چالشهای موجود و نیاز به تأمین اعتبار برای پروژهها، اظهار کرد: برای تکمیل این پروژهها به حدود دو همت اعتبار نیاز است.
وی از افزایش سهبرابری اعتبارات ملی در برخی سالها نسبت به اعتبارات استانی خبر داد و بر لزوم همکاری و همدلی تمامی مسئولان برای بهبود وضعیت آموزشی تأکید کرد.
قزوینیان با بیان اهمیت کاهش جمعیت کلاسها و بهسازی مدارس تخریبی، خواستار توجه جدی به این مسائل شد و به برنامهریزی برای تأمین تجهیزات و امکانات آموزشی ازجمله رنگآمیزی و احیا میز و نیمکتها، اشاره و اضافه کرد: باید از ظرفیتهای قانونی برای بهبود زیرساختها بهرهبرداری شود.
وی یادآور شد: مدیران مدارس بهمنظور دریافت تسهیلات، در سامانه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی به نشانی ebsvam.ir مراجعه و در قسمت تسهیلات، ثبت نام وام را، انتخاب و پس از وارد کردن اطلاعات شخص حقیقی، گزینه عرصه نیروگاه خورشیدی را انتخاب کنند و در نظر داشته باشند که برای ثبت نام، تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه، سند و یک قطعه عکس ۳ در ۴ نیاز است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان با تأکید بر ضرورت همکاری با خیرین و استفاده از ظرفیتهای موجود برای تأمین نیازهای آموزشی از فرمانداران خواست تا در این راستا همکاری بیشتری داشته باشند.
تأکید معاون آموزش و پرورش استان سمنان بر بهینهسازی منابع و همکاریهای بیشتر
معاون پژوهش، برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش استان بر بهینهسازی منابع و گسترش همکاریها تأکید کرد.
غلامرضا همتی معاون پژوهش، برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین با تأکید بر لزوم بهینهسازی استفاده از منابع موجود در سیستم آموزش و پرورش به وجود اعتبارات و منابع مالی در دسترس، اشاره کرد.
وی در ادامه سخنانش خواستار توجه مدیران به استفاده مؤثر از این منابع و ضرورت همکاری نزدیک بین ادارات و مدارس شد.
همتی با پرداختن به مشکلات موجود در توزیع منابع و نیاز به شفافسازی وضعیت مالی مدارس بر تعامل بیشتر مدیران با یکدیگر برای حل مسائل جاری تأکید کرد.
وی با تبیین اهمیت توجه به نظام رتبهبندی معلمان و لزوم تعیین تکلیف پروندههای بلاتکلیف از مدیران خواست تا این موضوع را بهطور جدی، پیگیری کنند.
معاون پژوهش، برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش استان سمنان در پایان سخنانش نیز بر ضرورت برگزاری جلسات کارشناسی و حل مسئله بهجای کلیگویی و بهویژه گسترش همافزایی و همکاری مدیران در راستای توانمندسازی و بهبود خدمات آموزشی، تأکید کرد.
توجه ویژه به اهمیت نماز و تربیت نسل نوجوان ارزشی در حوزه معاونت پرورشی
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان سمنان بر توجه ویژه به اهمیت نماز و تربیت نسل نوجوان تأکید کرد.
سیدمحمد موسوی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به اهمیت تحقیق و دقت در تصمیمگیریها اظهار داشت: بیتوجهی به این موارد میتواند منجر به مشکلات جدی شود.
وی با بیان داستانی از زندگی حضرت داود(ع) و استناد به اشعار مولانا بر لزوم توجه به نیت و غرض در تصمیمگیریها، تأکید و اضافه کرد: باید از آسیبهای اجتماعی جلوگیری کرد.
موسوی همچنین با توجه به اهمیت نماز و قرآن در تربیت نسل نوجوان قرآنی و ارزشی به تأکید مقام معظم رهبری در اجلاس بیستوهفتم مبنی بر اینکه مدارس باید با نمازخوانی نوجوانان، مزیّن شود، اشاره و خاطرنشان کرد: به زیباسازی مدارس با فعالیتهای نمازخوانی و تقویت روحیه معنوی دانشآموزان توجه ویژه شود.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان سمنان در بخش پایانی سخنانش با معرفی کتاب جاذبه و دافعه نوشته شهید استاد مرتضی مطهری و همچنین کتاب تربیت شهروند دیجیتال، از مدیران و رؤسای ادارات شهرستانها و مناطق خواست تا این آثار ارزشمند و اثرگذار در تربیت نسل آینده را مطالعه کنند.
نظارت، آموزش و پاسخگویی مؤثر رویکرد جدید اداره ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش استان سمنان، نظارت، آموزش و پاسخگویی مؤثر را رویکرد جدید این اداره دانست.
محمد کرمانی رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین اظهار داشت: رویکرد جدید این اداره بر پایه نظارت همراه با راهنمایی و آموزش بنا شده است.
وی افزود: بازرسیها باید بهموقع و با دقت انجام شوند و بر اساس بیطرفی و عدم سوءگیری صورت گیرند.
کرمانی با اشاره به اهمیت پاسخگویی بهموقع به مکاتبات و اعتراضات با مستندات قانونی بر توجه به آموزش مدیران و عوامل مدرسه در زمینه قوانین و مقررات، تأکید کرد.
وی نیاز به ارتباط مؤثر، کنترل خشم و شناخت مخاطب را از عوامل کلیدی در بهبود عملکرد برشمرد و یادآور شد: این اداره به بررسی شاخصهای ارزیابی و تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته و تلاش خواهد کرد تا درصد تحقق شاخصهای ارزیابی را ارتقا دهد.
رئیس اداره ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش استان سمنان به کاهش ترس و نگرانی از بیان مشکلات و پاسخگویی کارکنان به تماسهای تلفنی، اشاره و خاطرنشان کرد: ارزیابی دروندستگاهی در سامانه جامع برنامهریزی برای ارزیابی شاخصهای سال ۱۴۰۳ از ۱۵ بهمن سال جاری قابل دسترسی خواهد بود که نتایج این ارزیابی مبنای طرحها و برنامههای حوزههای مختلف آموزش و پرورش است.
تبیین برنامههای جدید معاون آموزش متوسطه سمنان برای ارتقا کیفیت آموزشی
برنامه جدید حوزه آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان سمنان با هدف ارتقا کیفیت آموزشی از سوی معاون اینحوزه تبیین شد.
مهدی حزبالهی، معاون آموزش متوسطه استان در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به سیاستها و اهداف جدید این اداره بر اهمیت برنامهریزی و همکاری تیمی تأکید کرد.
وی با معرفی کتاب «هفت عادت مردمان مؤثر» اظهار داشت: باید اهداف اصلی و مسئولیتپذیری در بین کارکنان، تعیین و یک رویکرد حمایتی و تعاملی نیز در زمینه آموزش ایجاد شود.
حزبالهی با تبیین ضرورت اصلاح فرآیندها و حفظ و ارتقا شاخصهای آموزشی یادآور شد: توجه به کیفیت و عدالت آموزشی و تحول در فناوری بهویژه در زمینه هوش مصنوعی از اولویتهای این اداره خواهد بود.
وی همچنین بر اهمیت تقویت مدارس بهعنوان پایهگذار اصلی آموزش، تأکید و اظهار کرد: به مدارس ضعیف و حاشیهنشین، توجه ویژهای شود.
معاون آموزش متوسطه با بیان اینکه مبنای کار باید بر اساس نتایج سال گذشته و میزان رشد هر شهرستان باشد از مدیران مدارس خواست تا عملکرد خود را بهصورت فصلی بررسی کرده و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان سمنان در پایان افزود: گزارش اقدامات و برنامههای آینده باید بهطور منظم ارائه شود تا به بهبود کیفیت آموزشی کمک کند.
تأکید معاون سوادآموزی سمنان بر اهمیت ثبتنام و شناسایی بیسوادان و کمسوادان
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان سمنان بر اهمیت ثبت نام و شناسایی علاقهمندان به سواد تأکید کرد.
زینب داودی معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین ضمن بررسی انتظارات و شیوهنامههای جدید در اینحوزه، از مدیران و رؤسای ادارات شهرستانها و مناطق خواست تا نامههای ارسالی بهویژه در زمینه انتظارات معاونت سوادآموزی و شیوهنامه کلاسگذاری را به دقت مطالعه کنند.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم شناسایی بیسوادان و کمسوادان به اهمیت ثبتنام والدین دانشآموزان، اشاره کرد و با بیان چرایی ضرورت اعزام تیمهای آموزشی به مدارس و تشویق آموزشدهندگان، خواستار همکاری و مشارکت مدیران و معلمان در این زمینه شد.
معاون سوادآموزی در پایان سخنانش با توجه به اهمیت همکاری با ارگانهای دولتی و نهادهای اجتماعی برای شناسایی افراد بیسواد اظهار داشت: نشستهای مشترک با این نهادها بهصورت منظم برگزار شود تا به نتایج مؤثری در راستای ارتقا سوادآموزی استان دست یابیم.
رویکردهای علمی در آموزش و پرورش باید تقویت شود/ تهیه اطلس آسیبهای اجتماعی و اطلس مشاغل شغلی برای شناسایی و تحلیل دقیق مشکلات
مشاور مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان بر تقویت رویکردهای علمی در اینمجموعه و تهیه دو اطلس برای شناسایی و تحلیل دقیق آسیبهای اجتماعی تأکید کرد.
علیاکبر شعبانی مشاور مدیرکل آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین به تشریح رویکردهای علمی و ضرورت توجه به آسیبهای اجتماعی و هدایت تحصیلی دانشآموزان پرداخت.
وی در ابتدای سخنانش با تأکید بر لزوم تقویت این رویکرد در نظام آموزشی، اظهار داشت: کلام پر نغز و رازآلودی در مقدمه رساله «معراجیه» ابنسینا است که حضرت رسول(ص) خطاب به امیرالمؤمنین(ع) دارد مبنی بر اینکه ای علی هرگاه دیدی که افراد یا آدمیان برای تقرّب به خداوند به انواع نیکیها متوسل میشوند، تو بر مرکب علم و دانش سوار شو که زودتر از دیگران به خداوند خواهی رسی، بههمین دلیل با استعانت از خدای بزرگ، تمام تلاش و توان خود را در مسیر تربیت ششساحتی دانشآموزان و بهبود وضعیت آموزش و پرورش بهکار خواهیم گرفت.
شعبانی با اشاره به اینکه در دنیای امروز، علم و دانش بهعنوان ابزارهای کلیدی برای پیشرفت و ترقی جامعه شناخته میشوند، از مدیران و رؤسای ادارات خواست که در نقد، سختگیر باشند و او را در این مسیر یاری کنند.
وی در ادامه با اشاره به دو درخواست کلیدی افزود: برای پیگیری هدفمند آسیبهای اجتماعی و اختلالات روانی، نیازمند تهیه اطلس آسیبهای اجتماعی در شهرستانها هستیم که باید از مراکز آموزشی درخواست شود.
شعبانی گفت: این اطلس میتواند به شناسایی و تحلیل دقیق مشکلات اجتماعی کمک کند و راهکارهای مؤثری برای کاهش این آسیبها ارائه دهد.
وی دومین مسأله مهم را تهیه اطلس مشاغل شغلی دانست و خاطرنشان کرد: این اطلس بهعنوان یکی از نیازهای اساسی آینده میتواند به دانشآموزان در انتخاب مسیر شغلی مناسب کمک کند.
شعبانی تصریح کرد: در دنیای امروز، آگاهی از مشاغل مختلف و نیازهای بازار کار برای دانشآموزان بسیار حیاتی است.
وی با توجه به چالشهای موجود در فرآیند هدایت تحصیلی، اظهار کرد: هدایت تحصیلی باید از پایه هفتم آغاز شود و آموزشها باید از پایه ششم شروع شوند تا دانشآموزان بهدرستی هدایت شوند و این فرآیند باید بهگونهای طراحی شود که والدین و معلمان در آن نقش فعالی داشته باشند و بتوانند به دانشآموزان در انتخاب مسیر تحصیلی مناسب کمک کنند.
شعبانی همچنین به وضعیت نگرانکننده خودکشی در بین دانشآموزان اشاره و تصریح کرد: این موضوع نیازمند توجه ویژه و رویکرد پیشگیرانه است و باید آموزشهای لازم را به خانوادهها ارائه داده و مهارتهای زندگی را به دانشآموزان آموزش دهیم؛ چراکه امروزه دنیا به این نتیجه رسیده است که نمیتوان منتظر ماند تا دانشآموزان به ما مراجعه کنند؛ بلکه باید بهصورت پیشگیرانه عمل کنیم و در هر کجا که به دانشآموزان و خانوادهها دسترسی داریم، آموزشهای لازم را ارائه دهیم.
مشاور مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در بخش پایانی سخنانش خواستار آموزشهای مهارتی برای معلمان و دبیران شد و گفت: دبیرانی که در پایههای متفاوت و دروس مختلف، فعالیت میکنند، باید مجهز به مهارتهای لازم باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن دانشآموزان را در مسیر یادگیری و رشد هدایت کنند و این امر نهتنها به ارتقا کیفیت آموزش کمک میکند؛ بلکه به ایجاد محیطی سالم و مثبت برای یادگیری دانشآموزان نیز کمک خواهد کرد.
تبدیل فضای آموزشی به محیطی پویا و فعال با مشارکت مدیران حوزه تعلیم و تربیت
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان سمنان بر حمایت و مشارکت مدیران در تربیت نسل آینده و تبدیل فضای آموزشی به محیطی پویا و فعال تأکید کرد.
رضا نجم مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان سمنان در نشست مشترک شورای معاونین با اشاره به اهمیت همکاری و همفکری در راستای تحقق اهداف تربیتی، از زحمات و همراهی مدیران ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق قدردانی و اظهار کرد: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان به دنبال ایجاد یک نگاه ویژه تربیتی و پاسخ به نیازهای دانشآموزان است.
وی در ادامه با تشریح فعالیتهای مختلف در حوزه پرورشی افزود: طی یکسال اخیر تلاش شده تا در اردوها، ارتباط چهرهبهچهره و نزدیکتری با دانشآموزان و مربیان برقرار کنیم و هدف از این اقدام نیز رسیدن به قلههای آموزشی و تربیتی بوده و معتقدیم که تحقق این امر نیازمند همکاری تمامی تشکلهای دانشآموزی است.
نجم با تأکید بر اهمیت نخبهیابی و نخبهپروری یادآور شد: رسالت ما این است که به دانشآموزان هویت دهیم و آنها را در مسیر رشد و مسئولیتپذیری یاری رسانیم و به آنها اجازه دهیم تا در محیط مدرسه تجربههای عملی کسب کرده و از اشتباهات خود درس بگیرند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای دانشآموزی در مدارس گفت: این نمایشگاهها فرصت مناسبی برای دانشآموزان است تا دستاوردهای خود را به نمایش گذارند و در این راستا به حمایت مدیران مدارس نیاز داریم و بهنوعی همکاری و همراهی آنها در این زمینه بسیار حیاتی است.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان سمنان در پایان با دعوت از مدیران برای توجه به فعالیتهای تشکلهای دانشآموزی تصریح کرد: امید که با همفکری و همکاری یکدیگر بتوانیم به اهداف مشترک خود در راستای تربیت نسل آینده دست یابیم و فضای آموزشی را به محیطی پویا و فعال تبدیل کنیم.
اجرای برنامههای ورزشی و سلامتمحور در مدارس/ فعالسازی کمیته سلامت با هدف هماهنگی با دستگاههای اجرایی
معاون تربیت بدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش سمنان بر اجرای برنامههای ورزشی و سلامتمحور در مدارس و فعالسازی کمیته سلامت در تعامل با سایر دستگاههای اجرایی استان تأکید کرد.
حمیدرضا آزارش معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش استان در نشست مشترک شورای معاونین ضمن قدردانی از همراهی مدیران و رؤسای ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق به بیان انتظارات این معاونت در حوزه تربیتبدنی و سلامت پرداخت.
وی با تأکید بر اهمیت آگاهی و پیگیری مستمر فعالیتهای تربیتبدنی، خواستار اجرای دقیق طرحها و برنامههای ابلاغی تا حصول نتیجه شد.
آزارش در ادامه به ترغیب مدیران مدارس هدف برای اجرای برنامههای مهارتآموزی بهصورت صد درصد، اشاره و اضافه کرد: ثبت این برنامهها در سامانه LTMS ضروری است.
وی همچنین خواستار تکمیل جدول روزشمار ایامالله دهه مبارک فجر و ارسال آن به استان شد تا برنامهها و فعالیتهای ورزشی و افتتاحیهها بهخوبی سازماندهی شوند.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش سمنان بر لزوم تکمیل اطلاعات اماکن ورزشی و طرح شهید سلیمانی بهمنظور چاپ کتابچه فضاهای ورزشی استان، تأکید و خاطرنشان کرد: ادارات شهرستانها و مناطق، مدارس کمبرخوردار را شناسایی کرده و گزارشات مصور در راستای اجراییسازی طرح شهید سلیمانی و ارسال تجهیزات ورزشی را تهیه کنند.
آزارش با اشاره به بهرهمندی از ظرفیت خیرین شهرستانها و مناطق بهمنظور زیرساخت و تکمیل طرحهای شهید سلیمانی، برگزاری کارگاهها و کلاسهای مربیگری با هدف توانمندسازی همکاران اینحوزه را مورد تأکید قرار داد.
وی ضمن تبیین اهمیت ارتباط با ادارات ورزش و جوانان شهرستانها در راستای استعدادیابی و تشکیل کانونهای ورزشی آموزش و پرورش، درخصوص همکاری با اداره سلامت و تندرستی نیز بر ترغیب مدیران مدارس در تمامی دورههای تحصیلی بر اساس برنامههای ابلاغی و ویژهبرنامههای مشترک تأکید کرد و از مدیران شهرستانها و مناطق خواست تا پایگاههای تغذیه سالم و اتاق بهداشت مدارس را در ایامالله دهه فجر افتتاح کنند.
آزارش همچنین با تأکید بر فعالسازی کمیته سلامت بهمنظور هماهنگی و برنامهریزی با سایر دستگاههای اجرایی در کیفیتبخشی برنامههای سلامتمحور، مدیران را به تشویق و ترغیب در زمینه بهسازی سرویسهای بهداشتی و ارسال گزارشات هزینهکرد اعتبارات ویژه اینموضوع دعوت کرد.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش استان سمنان در پایان با بیان اهمیت پاسخگویی و ارسال بهموقع مکاتبات، گزارشات و مستندات، به درج اخبار و فعالیتهای ورزشی از سطح شهرستانها و مناطق در شبکههای مجازی و انعکاس آن در شبکههای محلی و استانی، اشاره و تصریح کرد: با توجه به نقش بسیار حیاتی همکاری و تعامل بین ادارات و نهادها، انتطار میرود برای تحقق این اهداف، تلاش مضاعفی صورت گیرد.
نظر شما