حجتالاسلام سید محسن حسینی مرادآبادی، مشاور فرهنگی رئیس کمیته ملی پارالمپیک، در حاشیه افتتاحیه سومین جشنواره فرهنگی ورزشی طلاب بسیجی کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، به بیان مطالبی در خصوص ارتباط حوزه علمیه و ورزش پرداخت.
وی ضمن معرفی خود به عنوان فردی که پنج سال پیش مشاور فرهنگی رئیس کمیته ملی المپیک بوده و همچنین مدیر فرهنگی کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران بوده است، به برخی از فعالیتهای علمی و فرهنگی خود اشاره کرد و اظهار داشت: در سالهای اخیر خوشبختانه تعداد پایاننامهها و تحقیقات علمی در حوزه ورزش در بین طلاب نیز افزایش یافته و موضوعات مختلفی از جمله آسیبشناسی و راهکارهای درمانی در ورزش، همچنین استفاده از منابع اسلامی برای ارتقاء اخلاق ورزشی، در تحقیقات طلاب بهویژه در حوزههای ورزشی بررسی میشود.
حجتالاسلام حسینی افزود: برخی از این پایاننامهها و پروژهها در نمایشگاه سومین جشنواره فرهنگی ورزشی طلاب بسیجی کشور به نمایش گذاشته شده است.
مدیر فرهنگی پیشین کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران، در ادامه به معرفی برخی از آثار منتشر شده در زمینه اخلاق ورزشی و ورزش از دیدگاه اسلامی پرداخت و در خصوص کتابهای «اخلاق پهلوانی و جوانمردی»، «مسئولیت فقهی و حقوق آسیب زدن به حریف ورزشی»، «اخلاق ورزشی در نهج البلاغه» و «ورزش از دیدگاه اسلام» توضیح داد: این کتابها عمدتاً بر اساس احادیث اهل بیت(علیهم السلام) نوشته شدهاند و در آنها به اخلاق ورزشکار، مربیان، داوران و حتی کوچها پرداخته شده است.
وی بهویژه به کتاب «اخلاق ورزشی در نهج البلاغه» اشاره کرد که در آن از سخنان حضرت علی(علیه السلام) در مورد اخلاق ورزشکار و مربیگری استفاده شده است.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به کتاب «مسئولیت فقهی و حقوق آسیب زدن به حریف ورزشی» که بر اساس پایاننامه یکی از طلاب خراسان رضوی تألیف شده است، گفت: این اثر در خصوص مباحث فقهی و حقوقی در حوزه آسیبرسانی به حریف در ورزش است.
وی با اشاره به یکی دیگر از آثار مهم در زمینه حدیث ورزشی، که در آن بیش از هزار حدیث در موضوعات مختلف ورزشی گردآوری شده است، ابراز کرد: این اثر بهعنوان مقدمهای برای دانشنامه جامعه حدیثی ورزشی در نظر گرفته شده و در سال ۱۳۹۷ منتشر شده است.
حجتالاسلام حسینی از کتاب «مرگ سرخ» نیز یاد کرد که ویژگیهای جنگیدن حضرت علی(ع) را با نگاهی شخصی و از جنبههای مختلف بررسی کرده است و خاطرنشان کرد: در این کتاب، بیش از صد موضوع در خصوص تاریخ جنگهای امام علی(ع) و ویژگیهای شخصی ایشان به بحث گذاشته شده است.
این طلبه ورزشکار، همچنین به کتاب «اخلاق ورزشی کاربردی» اشاره کرد که توسط تاجبخش و یکی از اساتید دانشگاه نوشته شده و در آن، اصول مربیگری و آموزش در ورزش مورد بررسی قرار گرفته است و ادامه داد: در این کتاب، بهویژه مباحث مربیگری در درجات مختلف (مربیگری درجه سه، دو و یک) مطرح شده است.
حجتالاسلام حسینی در ادامه به پیامی که به عنوان یک طلبه ورزشکار به جامعه ورزشی دارد اشاره کرد و گفت: ورزش یکی از مقولات فرهنگی است و حوزههای علمیه ظرفیتهای زیادی دارند که میتوانند در ارتقاء ورزش کشور بهویژه در زمینه تربیت اخلاقی و فرهنگی کمک کنند.
وی تأکید کرد: ورزش نه تنها به جسم بلکه به روح و تربیت اخلاقی نیز ارتباط دارد و از اینرو طلاب و روحانیون میتوانند نقش مهمی در ترویج فرهنگ ورزش در کشور ایفا کنند.
مدیر فرهنگی پیشین کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران، به دستاوردهای کمیته ملی پارالمپیک اشاره کرد و ادامه داد: در دوران مسئولیت خود در کمیته ملی پارالمپیک، بیش از صد نفر از افراد فرهنگی، چه از دانشگاهها و چه از حوزههای علمیه، تربیت شدند تا به عنوان مربیان فرهنگی در تیمهای ملی و در مسابقات بینالمللی فعالیت کنند.
حجتالاسلام حسینی بهویژه به موفقیتهای حاصل شده در مسابقات پارالمپیک و المپیک، بهویژه در مسابقات هانژو و پاریس، اشاره کرد و افزود: مربیان فرهنگی توانستهاند اثرات مثبتی بر عملکرد ورزشکاران بگذارند.
وی از تمامی افرادی که در این عرصهها تلاش کردهاند قدردانی کرد و برای همه آنها آرزوی موفقیت نمود.
انتهای پیام. /
نظر شما