جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹
برای رشد و پیشرفت پایدار اقتصادی  نیاز به هم افزایی بخش دولتی و خصوصی داریم

حوزه/ خطیب جمعه قم گفت: اقتصاد کشور ما به دلیل سیاست‌های تحریمی دشمنان و خود تحریمی داخلی در مسیر چالش قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های نمازجمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب با فعالان اقتصادی عنوان کرد: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به بخش خصوصی نه تنها به رشد تولید ناخالص داخلی کمک می‌کند بلکه در بهبود وضعیت اجتماعی و سیاسی کشور نیز تاثیر مثبت دارد.

وی ادامه داد: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های موجود دیدگاه قوه مجریه به ویژه مدیران میانی آن نسبت به بخش خصوصی به عنوان رقیب است در حالی که بخش خصوصی همکار و شریک اصلی دولت محسوب می‌شود.

امام جمعه قم افزود: اقتصاد کشور ما به دلیل به سیاست‌های تحریمی دشمنان و خود تحریمی داخلی در مسیر چالش قرار گرفته است. در این شرایط برای رسیدن به رشد و پیشرفتی که پایدار باشد نیاز به هم افزایی میان بخش دولتی و خصوصی بیش از گذشته است.

وی بیان کرد: به همین خاطر رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعال اقتصادی فرمود، تصمیم‌گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند. ایشان تأکید کردند که این الزام است و مهم‌ترین کمک هم این است که موانع را از سر راهشان بردارد.

مقاومت قدرتمندترین سلاح است

آیت‌الله سعیدی در رابطه با غزه گفت: با گذشت حدود یک سال و نیم از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه و نسل کشی بی سابقه‌ای که انجام دادند، مجبور به پذیرش آتش بس شدند در حالی که به هیچ کدام از اهداف خود نرسیدند.

وی ادامه داد: حماس و مردم غزه با توکل بر خدا، صبر و مقاومت توانستند یک رژیم وحشی را با حمایت‌های بین‌الملل را شکست بدهند. همین گزاره نشان می‌دهد که عامل قدرت و شکست ناپذیری صرفاً تجهیزات و حمایت نیست بلکه مقاومت است و هر گروهی که سلاح مقاومت را کنار بگذارد و به مذاکره با دشمن دل خوش کند باید منتظر شکست باشد. تجربه نبرد غزه نشان داد که در یک نبرد نامتقارن می‌توان پیروز شد به شرطی که سلاح عزتمندانه و پر قدرت مقاومت کنار گذاشته نشود. ارتش و مردم سوریه با کنار گذاشتن مقاومت دچار تجربه تلخ شدند.

نماینده ولی فقیه در قم اظهار کرد: فردی مانند بایدن که در توهماتش خود را سیاست مدار مقتدر و هوشمند می‌دانست در طول چهار سال حضور خود در کاخ سفید تبدیل به نماد شکست در مقابل با ایران شد. اخیراً نیز یک متوهم دیگر این منصب اعلام کرده ایران ضعیف شده است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمود، آینده نشان خواهد داد که چه کسی ضعیف شده است. صدام نیز با این تصور که ایران ضعیف شده است به ایران حمله کرد. آن‌ها و ده‌ها متوهم دیگر به درک واصل شدند و رژیم اسلامی روز به روز رشد پیدا کرد. من به شما عرض می‌کنم این تجربه به فضل الهی این بار نیز تکرار خواهد شد.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) گفت: جمهوری اسلام ایران با همه کسانی که این توهم را داشتند رو به رو بوده است و همچنان باقی خواهد ماند. مردم مومن، عزتمند، مقاوم و صبور ایران با توکل به خدا، عنایت اهل بیت (ع) و برکت خون شهدا در انتظار قیام امام زمان (عج) هستند و دنیا بداند که ما صاحب داریم و با امید آمدن صاحبمان دعا می‌کنیم.

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب شهادت دو تن از قضات برجسته قوه قضائیه، حجج‌اسلام رازینی و مقیسه را تبریک و تسلیت گفتند: «شهادت عالِم مجاهد جناب حجت‌الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ علی رازینی و همکار ایشان قاضی شجاع جناب آقای حاج شیخ محمد مقیسه رضوان‌الله‌علیهما را به بازماندگان مکّرم ایشان تبریک و فقدان آنان را تسلیت عرض می‌کنم. شهید رازینی در گذشته نیز در معرض سوء قصد بدخواهان قرار گرفته و سال‌ها رنج جانبازی را تحمل کرده بودند. دو برادر گرامی ایشان قبلاً به شهادت رسیده‌اند.»

امام جمعه قم با بیان اینکه پیکر این دو شهید در آستان مقدس حضرت معصومه (س) در مقبره علما و شهدا آرام گرفت، گفت: از مسئولین انتظار می‌رود برای کشف عاملان پشتیبان این جنایت نهایت سعی خود را به کار بگیرند.

وی با اشاره به شهادت امام موسی کاظم (ع) اظهار کرد: بدن مطهر سه تن از ائمه (ع) پس از شهادت مورد اهانت قرار گرفت که یکی از این بزرگواران حضرت موسی بن جعفر (ع) است. بدن ایشان بعد از شهادت از زندان بیرون آمد و بر روی تخته بدون تابوت با قل و زنجیر حمل شد و از اهل بیت (ع) نیز کسی در تشییع ایشان حضور نداشت. امام حسن مجتبی (ع) و امام حسین (ع) نیز از دیگر امامان بودند که پیکرشان بعد از شهادت مورد اهانت قرار گرفت.

خطیب جمعه قم با اشاره به مبعث رسول الله (ص) گفت: خداوند متعال در رابطه با نعمت بزرگ مبعث می‌فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» خداوند متعال در این آیه هدف از بعثت را تذکیه نفوس مردم بیان می‌کند. یعنی بعثت علاوه بر جنبه آفاقی و بیرونی که نظام سازی و تشکیل حکومت است جنبه انفسی و درونی یعنی پاک سازی نفس نیز دارد؛ زیرا رهنمودهای پیامبران در نفوذ تذکیه شده انجام می‌شود.

آیت الله سعیدی در خطبه اول با بیان اینکه توبه و اسغفار یکی از آثار مهم تقوا در زندگی انسان متقی است، عنوان کرد: از ویژگی‌های انسان‌های متقی این است که توبه و استغفار از اولیت های آنان است. خداوند در این باره می‌فرماید: «قُلۡ یَٰعِبَادِیَ ٱلَّذِینَ أَسۡرَفُواْ عَلَیٰٓ أَنفُسِهِمۡ لَا تَقۡنَطُواْ مِن رَّحۡمَةِ ٱللَّهِۚ إِنَّ ٱللَّهَ یَغۡفِرُ ٱلذُّنُوبَ جَمِیعًاۚ إِنَّهُۥ هُوَ ٱلۡغَفُورُ ٱلرَّحِیمُ؛ بگو: ای بندگانم که بر نفس خویش ظلم کرده‌اید! از رحمت خدا مأیوس نباشید؛ زیرا خداوند همۀ گناهان را می‌بخشد. او خدای بخشنده و مهربان است»

وی در تفسیر سوره توبه گفت: خداوند در آیه ۱۱۲ سوره توبه می‌فرماید: «التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاکِعُونَ السَّاجِدُونَ الْآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللَّهِ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ؛ [آن مؤمنان، همان] توبه کنندگان، عبادت کنندگان، سپاس گزاران، روزه داران، رکوع کنندگان، سجده کنندگان، فرمان دهندگان به معروف و بازدارندگان از منکر و پاسداران حدود و مقرّرات خدایند؛ و مؤمنان را [به رحمت و رضوان خدا] مژده ده.

امام جمعه قم تصریح کرد: خداوند در آیه ۱۱۲ سوره توبه به بیان ویژگی کسانی که در آیه ۱۱۱ با جان و مالشان با خداو معامله کردند می‌پردازد و برای آنان ۹ ویژگی بیان می‌کند. شش ویژگی مربوط به پاک سازی مومن است. ویژگی هفتم و هشتم مربوط با وظیفه اجتماعی مومنین درباره پاک سازی جامعه است. آخرین ویژگی آنان را نگهبانان حدود و مرزهای الهی بیان می‌کند.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) بیان کرد: مومن غیرت دینی دارند نمی‌تواند ترک معروف را بینند و با شیوه درست امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند. خداوند در این آیه با ذکر اوصاف مومنین، در انتها آنان را بشارت می‌دهد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha