به گزارش خبرگزاری حوزه، در ماه مبارک رمضان، هر روز با «آیات زندگیساز» همراه باشید؛ مجموعهای از آیات قرآن کریم به همراه تفسیر کوتاه و کاربردی که راهنمای زندگی و سعادت هستند و با این آیات، روزهای ماه مبارک رمضان را با کلام خداوند نورانیتر کنیم.
* حجتالاسلام والمسلمین جواد محدثی:
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین؛ در آیه سی و پنجم سوره مبارکه انبیا خداوند متعال میفرماید:
«کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَ نُبَلِّوْکُمْ بِالشَّرِّ وَ الْخَیْرِ فِتْنَةً وَ إِلَیْنَا تُرْجَعُوْنَ».
این آیه شریفه یک درس بسیار مهم به ما میآموزد که عمر ما در این دنیا محدود و موقت است.
همانطور که یک مسافر در قطار به سمت مقصد خود میرود، باید بدانیم که دنیا خانه دائمی ما نیست. قطار را نباید خانه همیشگی خود بدانیم و در آن به خواب رویم یا به تزیین آن بپردازیم.
روزی خواهد آمد که به ما خبر میدهند که مقصد نزدیک است و مسافران باید پیاده شوند. مرگ برای هر کس خواهد آمد.
هیچ کسی نمیتواند از آن فرار کند، زیرا این سرنوشت همه ماست.
همه ما میدانیم که مرگ پایان مسیر زندگیمان است، اما در این مدت محدودی که در این دنیا هستیم، در معرض امتحانات الهی قرار داریم.
این امتحانات ممکن است به اشکال مختلفی بروز کنند: گاهی با تندرستی، گاهی با بیماری، گاهی با ثروت، گاهی با فقر، گاهی با شهرت یا گمنامی.
در تمام این مراحل باید یادمان باشد که ما همواره تحت نظارت الهی هستیم. خداوند متعال در هر لحظه ما را امتحان میکند، و باید تلاش کنیم در این امتحانات سربلند بیرون بیاییم.
خدا نکند که از کسانی باشیم که در این امتحانات الهی مردود شویم و سپس در آن زمان حسرت بخوریم که چرا حواسمان جمع نبود.
یک روز خواهد آمد که ما از این دنیا خواهیم رفت، همانطور که دیگران رفتند. امروز ما در این دنیا هستیم، اما یک روز دیگران جایگزین ما خواهند شد.
«وَ إِلَیْنَا تُرْجَعُوْنَ» یعنی بازگشت ما همه به سوی خداوند متعال است. این حقیقت باید در ذهن ما باشد که زندگی ابدی در این دنیا برای هیچ کس نیست.
پس بیایید قدر این فرصت محدود را بدانیم و از آن در مسیر طاعت خداوند استفاده کنیم، تا در روز بازگشت به پیشگاه الهی، سربلند و موفق باشیم.
نظر شما