به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز، حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد، نماینده ولی فقیه در خوزستان امروز در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه اهواز با توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، اظهار داشت: تقوا اجتناب از محارم الله و انجام واجبات الهی است.
وی با اشاره به دعای "اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِیقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَةِ وَ صِدْقَ النِّیَّةِ وَ عِرْفَانَ الْحُرْمَةِ وَ أَکْرِمْنَا بِالهُدَی"، گفت: ۲۷ وظیفه برای منتظران وظیفه فردی و اجتماعی برای همه اقشار جامعه معین شده و وظیفه همه خانوادهها در محیط بیرونی و درونی آن مشخص کرده است.
امام جمعه اهواز افزود: دعای "اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِیقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَةِ وَ صِدْقَ النِّیَّةِ وَ عِرْفَانَ الْحُرْمَةِ وَ أَکْرِمْنَا بِالهُدَی"، بیانگر مجموعه وظایف فردی و جامعه منتظر و درسنامه گرانبهایی است، گرچه در پیکر نیایش و دعا، خدای متعال فرموده اما آموزنده اوصافی است که مطلوب آخرین ذخیره الهی و آن امام پنهان است.
نماینده ولی فقیه در خوزستان با اشاره به قسمت "وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَةِ" دعا، ادامه داد: دوری از گناه یعنی جامعه منتظر چه شخص یا اجتماع و جامع باید از گناه اجتناب کند و پرهیز از گناه با مخالفت نفس و گناهانی که روح انسان را آلوده میکند را در پیش گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین موسویفرد خاطرنشان کرد: در روایات میفرمایند که گناه سم قاتل است و در نقطه مقابل آن عمل خیر منجی انسان، گناه شخصیت انسان را تنزل می دهد و هم در دنیا اثر دارد هم در آخرت اثر دارد، گناه در کشت و زراعت اثر، بارندگی، خرد و کلام زندگی انسان اثر دارد.
وی تأکید کرد: باید انسان تلاش کند هرگز دامن خود را آلوده نکند، روایتی از حضرت امیرالمؤمنین(ع) است که میفرمایند "لَو تَکاشَفتُم ما تَدافَنتُم" اگر گناهانی که در خفا اتفاق میافتند و برای انسان آلودگی و لجن هستند، حضرت میفرمایند اگر باطن این گناهان برای انسان آشکار شود، پدر، پسر را دفن نمیکند و پسر، پدر را دفن نمیکند و بدنها در کوچه و خیابانها میماندند.
امام جمعه اهواز با اشاره به اینکه در آستانه پایان ماه شریف شعبان و آغاز ماه مبارک رمضان هستیم، افزود: باید آماده ماه ضیافت الهی بشویم، مکرر گفته شد که ماه شریف رجب و ماه شعبان ماه آمادگی است و اینکه انسان باید خود را برای ماه ضیافت الهی آماده کند، در این ماه باید انسان تلاش کند که مطابق با رضای خداوند متعال عمل کند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان با تأکید بر اغتنام فرصت از باقیمانده ماه شعبان، جبران کوتاهیها، اهتمام به امور مفید و ترک امور بیهوده، اظهار کرد: در مدت زمان باقیمانده تا ماه مبارک رمضان، دعا و قرآن کریم بسیار تلاوت کنیم، انسان برای ماه مبارک رمضان باید خود را تطهیر و پاک کند.
حجت الاسلام والمسلمین موسویفرد، به کینه زدایی از دل در فرصت باقیمانده تا شروع ماه مبارک رمضان اشاره کرد و یادآور شد: امام رضا(ع) میفرمایند در روزهای پایانی ماه شعبان دعای "اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضی مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِیَ مِنْهُ" را بسیار تکرار کنید.
وی با اشاره به جایگاه ویژه ماه مبارک رمضان و شبهای قدر، بیان کرد: ارزش این ماه به ظرف نزول قرآن کریم است، پیامبراکرم(ص) در عالم آخرت گله میکند که امت من قرآن کریم را مهجور کردند.
امام جمعه اهواز، به بیان چند نکته ضروری درخصوص قرآن کریم پرداخت و اظهار کرد: قرآن کریم و اهل بیت(ع) ریسمان اتصال آسمان به زمین است و راهیابی به نکته کمال، جزو از طریق این دو امکان پذیر نیست و حتما باید برای این مسأله برنامه ریزی کنیم.
نماینده ولی فقیه در خوزستان، با بیان اینکه قرآن کریم عامل صعود بهشتیان و به نقطه تعالی راه پیدا کردن است، ادامه داد: باید تلاش کنیم که قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در زندگی انسان حضور داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد، با اشاره به اینکه راهبرد و راهکار رسیدن به این امر مهم چند مسأله است که فرهنگسازان باید به آن توجه کنند، یادآور شد: توجه دادن به بی توجهی انسان به قرآن کریم، اولین راهکار است، توجه دادن نیاز انسان به قرآن کریم نیز دومین راهبرد است که نسخه هدایت و حیات بشریت و توجه دادن جامعه به اهمیت پرداختن به قرآن در سیره اهل بیت(ع) است.
وی ادامه داد: راهبرد دیگر هنجار شدن قرآن کریم و تلاوت قرآن در فضاهای عمومی است، تقویت ارتباط قلبی آحاد مردم با قرآن کریم و اهل بیت(ع) است، ترویج استماع تلاوت قرآن هم از دیگر راهبردها است و توجه دادن خانواده ها به ضرورت ترویج قرآن کریم در فضای خانواده و زندگی با آیات قرآن دیگر راهبردی است که باید مد نظر باشد.
امام جمعه اهواز توجه دادن به نقش و جایگاه و ارتباط با قرآن کریم در حفظ جامعه از تهاجم فرهنگی را خواستار شد و ابراز کرد: توجه دادن به تمام اقشار جامعه نسبت به آسیبهای کم توجهی به قرآن کریم دیگر راهبرد است، تمام عقب ماندگیها و بیچارگیها نیز به دلیل دست رد زدن به این دو گوهر میباشد.
نماینده ولی فقیه در خوزستان خاطرنشان کرد: مردم به اندازهای که به یک نسخه پزشک بها میدهند به قرآن کریم که نسخه هدایت بشریت است بها بدهند و توجه کنند و بدانند که نسخه هدایت بشریت است و بهترین زمان آن نیز ماه مبارک رمضان می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد با اشاره به تشییع باشکوه شهدای مقاومت شهید سید حسن نصرالله و شهید سید هاشم صفی الدین، عنوان کرد: با وجود همه محدودیتها و کارشکنیها بیش از یک و نیم میلیون نفر حضور پیدا کردند و گویا یک طوفان الاقصی دیگری اتفاق افتاد، نقطه اوج نیز هنگامی بود که جنگندههای رژیم صهیونیستی حضور پیدا کردند اما شاهد بودیم که امت برای جانفشانی و مبارزه اعلام آمادگی کردند.
وی ادامه داد: حزب الله یک بار قدرت خود را نشان داد که همچنان آماده مبارزه و جانفشانی در راه فلسطین اشغالی و دفن کردن رژیم صهیونیستی است، رهبرمعظم انقلاب فرمودند خون شهید سید عباس موسوی بر زمین نماند و شاهد رشد کنونی حزب الله هستیم، رهبری نسبت به شهید نصرالله از تعابیری همچون مجاهد کبیر، پرچم دار مقاومت در منطقه، دهها سال جهاد فی سبیل الله استفاده کردند.
امام جمعه اهواز تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان سعی کنیم که حرمت و حریم آن را حفظ کنیم و این رعایت امری واجب است، اگر انسانی روزه برای او ضرر دارد باید حریم این ماه را رعایت کند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: نکته مهم دیگر این است که به حرمت ماه مبارک رمضان، تا حد امکان قیمت اجناس را پایینتر عرضه کنیم و نه اینکه از فشار خرید مردم سوء استفاده کرده و جنس ها را گران تر کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد با اشاره به دعای "اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِیقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَةِ... ِ. وَعَلَی النِّساءِ بِالْحَیاءِ وَالْعِفَّةِ"، ابراز کرد: حیا به معنای مراقبت از نفس هرگونه آلودگی و زشتی است، بانوان منتظر امانتداران مذهبیت اسماء جمال خداوند متعال است و این فضیلت بالای بانوان اهل انتظار است.
انتهای پیام/
نظر شما