به گزارش مرکز خبر حوزه, حضرت آیت الله سبحانی در مراسم اختتامیه این همایش با اشاره به آیاتی از قرآن مجید اظهار داشتند: اسلام و تشیع در هر دورهای با مشکلاتی مواجه بوده که امروز این مشکلات بدلیل تلاش همه جانبه اجانب علیه ایمان و اعتقادات مردم مضاعف شده است, در گذشته تعداد شبهات کم بود و بیشتر به ابعاد زندگی پیامبر و ائمه علیهمالسلام میپرداختند, در حالی که امروز شبهات پیچیده شده و سئوالات و شبهات بسیاری در مورد ذات الهی و فروع دین مطرح میگردد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم, وظایف حوزههای علمیه در این زمینه را سنگین دانسته و افزودند: برگزاری چنین همایشها و نمایشگاههایی در عصر کنونی امید بخش است, روحانیت باید به تلاش خود در این زمینه بیفزاید و نباید تعدد مراکز پاسخگویی به شبهات دینی را غیر مفید دانست, اما باید توجه داشت که در پاسخ به سئوالات مشابه وحدت رویه حفظ شود و پاسخ واحدی لحاظ گردد.
ایشان در ادامه بیان داشتند: سایتها باید فعالیت خود را تخصصی کنند نه اینکه خود را پاسخ گوی تمامی سئوالات دانسته و پاسخهای مناسبی را ارائه نکنند.
آیت الله سبحانی تقسیم کار را رمز موفقیت دانسته و یادآور شدند: تعدد شبهات و سئوالات ما را ناامید نکند, زیرا دشمن به واسطه این کار سبب رشد و تکامل ما خواهد بود, اگر سئوالات و اشکالات مطرح نمیشدند فقه و علوم حوزوی پیشرفت نمیکردند و حیات اسلام مربوط به همین سئوالات و اشکالات است.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کردند: این قبیل سوالات اسلام ما را قویتر و نیرومندتر میکند و دشمن باید بداند شبهات او به ضرر ما نخواهد بود, زیرا در قرآن واژة «یسئلونک» بیش از 20 مرتبه در موضوعات مختلف وارد شده و وحی الهی میتواند پاسخگوی تمامی سئوالات انسان باشد.
ایشان افزودند: عالمان دینی همواره در طول تاریخ بر پاسخگویی به سئوالات و شبهات اهتمام داشتهاند و آثار بسیاری را نیز به نگارش در آوردهاند که با بررسی آنها متوجه میشویم بسیاری از سوالاتی که امروز مطرح میشود در گذشته نیز مطرح بوده و باید پاسخ آنها را به زبان روز درآورد.
معظم له بر تربیت عدهای از طلاب جهت پاسخگویی به سئوالات و شبهات تأکید کرده و بیان داشتند: جهان امروز به سمت تخصصی شدن در حرکت است و روحانیان و طلاب باید بتوانند با آموزشهای لازم پاسخگوی سئوالات جوامع امروزی باشند.
در پایان این مراسم, مؤسسه در راه حق, مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه علمیه قم, معاونت آموزشی و نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها به عنوان مراکز برتر و 23 مرکز دیگر نیز قابل تقدیر شناخته شدند.
انتهای پیام