دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024

بانک اطلاعات کتب تخصصی علوم اسلامی و انسانی با عنوان کتابخانه دیجیتالی نور از سوی مرکز تحقیقاتی کامپیوتری نور، صبح امروز در سالن همایش این مرکز در قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این مراسم که با حضور طلاب و فضلای حوزه برگزار شد مدیر مرکز تحقیقاتی کامپیوتری علوم اسلامی اظهار داشت: کتابخانه دیجیتال نور حاصل 20 سال زحمات و تلاش های محققان و پژوهشگران کشور است و از ابتدای تاسیس این مرکز، تفکر پدید آوردن چنین مجموعه ای یک هدف بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری ادامه داد: این مرکز تصمیم دارد فرآیندی برای توسعه این کتابخانه دیجیتالی طراحی کند تا همه مراکز به ویژه مراکز حوزوی بتوانند از منابع و بستر های این کتابخانه استفاده کنند.

وی افزود: هر موسسه ، پژوهشگاه یا محققی می تواند کتب یا تالیفات خود را با امکاناتی که در این پایگاه در نظر گرفته است وارد این کتابخانه کنند و به مخاطبان خود عرضه کنند البته این طرح اوایل فروردین سال آینده تکمیل و به 20 مرکز علمی و تحقیقاتی حوزوی اهدا خواهد شد.

مدیر انفورماتیک قوه قضاییه گفت: کاربران اسلامی در جامعه اطلاعاتی باید تعریف و نقش هر سازمان و نهاد تعیین شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری بیان داشت: دسترسی آسان به بانک‌های اطلاعاتی و شبکه‌های جهانی و وجود محتوای اسلامی در جامعه اطلاعاتی مجازی بسیار مهم است و در ترویج فرهنگ اسلامی به دنیا از راه گستردگی تبادلات مجازی بسیار موثر است.

مدیر مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در پایان خاطر نشان کرد:‌ با توجه به بالا رفتن میزان جرم های اینترنتی و منحرف شدن بسیاری از جوانان تقویت بنیه اخلاقی و همچنین ایجاد فضای اخلاقی در فضای مجازی به ویژه در جامعه اطلاعاتی بسیار مهم و ضروری است و می تواند در کاهش این جرم ها موثر باشد.

خاطر نشان می شود در ادامه این مراسم مدیر پایگاه کتابخانه دیجیتال اظهار داشت: با گذشت چند دهه از حضور رایانه در عرصه‌های علمی و تحقیقاتی پدیده جدیدی به نام اینترنت کارایی رایانه را افزایش داده است.

حجت‌الاسلام محمد حسین بهرامی ادامه داد: مفاهیمی چون دولت الکترونیک، آموزش الکترونیک، دانشگاه و فروشگاه و حتی هویت مجازی از مفاهیم جدیدی است که غلبه تکنولوژی همگان را ملزم به آشنایی با این مفاهیم ساخته است.

وی افزود: مراکز بزرگ علمی جهان با قرار دادن حجم عظیمی از اطلاعات در فضاهای مجازی سعی در انتشار فرهنگ و اندیشه خود را دارند و اهمیت آن تا جایی رسیده است که میزان دسترسی به این بانک ها  یکی از تراز های ارزیابی کیفی مراکز علمی و تحقیقاتی در سراسر دنیا است.

قائم مقام معاونت پژوهش مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور تصریح کرد: این مرکز با تاسیس بانک های اطلاعاتی حداکثر تلاش خود را در مرتفع کردن مشکلات و نیاز های محققین و پژوهشگران کشور را به کار بسته و از سال‌های قبل با راه اندازی کتابخانه مجازی بیرون خط (آف لاین) تجربه خوبی برای تاسیس این کتابخانه جدید بدست آورد و این محصول حاصل زحمات و تلاش های کارشناسان بومی است.


انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha