پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 248469
۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۶:۴۶

دفتر دوم از مجموعه دفاتر «سير و سلوک»، از تأليفات مرجع عاليقدر آيت الله العظمي مظاهري با عنوان «کتاب توبه» منتشر شد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه ، مجموعۀ مباحث «سیر و سلوک» معظّم له، مشتمل بر یک مقدّمه و چند دفتر است. پیش از اين، مقدّمۀ مباحث سیر و سلوک با عنوان «سلوک معنوی در پرتو نور قرآن و عترت» و نيز دفتر اوّل با عنوان «يقظه» منتشر گرديد.

کتاب حاضر، دفتر دوّم از دفاترِ اين مجموعه است و به شرح و تبيين منزل دوّم از منازل سير و سلوک يعني «منزل توبه» اختصاص دارد. اين مباحث در طول سال‌های مختلف، توسّط حضرت آیت ‌الله مظاهری در درس‌گفتارهاي اخلاقي بیان و پس از تنظیم، تحقیق و ویرایش و سپس بازبيني نهائي معظّم له، در ده فصل تدوین گردیده است.

فصل اوّل کتاب، پس از مروري بر مباحث گذشته، به بيان تعاريف و کليّات منزل توبه مي‌پردازد.

در فصل دوّم، ارکان توبه که عبارتند از: احساس ندامت، اظهار ندامت، عزم اصلاح و اصلاح عملي، تشريح شده است.

همچنین در فصل سوّم، اثبات مي‌گردد که پذيرش توبه از سوي پروردگار متعال، هيچ شرطي ندارد و شرايط ظاهري که در قرآن و روايات، براي توبه بيان گرديده، برّرسي مي‌شود.

فصل چهارم کتاب، ضرورت اميدواري به رحمت خداوند را يادآوري مي‌کند و به تشريح دو فضيلت خوف و رجاء، مي‌پردازد.

در فصول پنجم و ششم راهکارهاي رسيدن و بقاي حالت توبه و نيز ثمرات دستيابي به حالت توبه، بيان شده است.

فصل هفتم، ضمن تقسيم توبه به دو قسم کلّيِ توبه از حقّ الله و توبه از حقّ‌ النّاس و تشريح حق‌النّاس مالي و آبرويي، نحوۀ توبه از حق‌الله و حق‌النّاس را بيان مي‌دارد.

در فصل هشتم، مراتب توبه که عبارتند از توبۀ عوام، توبۀ خواص و توبۀ اخصّ‌الخواص، تشريح مي‌گردد و در فصل نهم، تأثير توسّل و شفاعت در پذيرش توبه را بازگو مي‌کند.

همچنین فصل دهم، به ساير اسباب آمرزش، نظير اجتناب از گناه، انجام اعمال نيک و عقوبت دنيوي، اشاره مي‌گردد.

ارائه نظريّات خاص و ابتکارات منحصر بفرد اخلاقي، عرفانيِ آيت الله العظمي مظاهري و نيز برخورداري از نثري روان و قابل فهم و عاري بودن از اصطلاحات غامض عرفاني، از ويژگي‌هاي بارز اين کتاب نفيس است.

اين اثر ارزشمند، در 304 صفحه و در قطع رقعي به همّت مؤسّسۀ فرهنگی مطالعاتی الزهرا«س»، تنظيم و منتشر شده و علاقه‌مندان مي‌توانند براي کسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن 4463671-0311 تماس حاصل نمايند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha