به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد غروی طی سخنانی در جمع اساتید، فضلا و مدیران حوزوی استان گفت: نباید انتظار داشت که حقوق و مزایای اساتید و مدیران حوزه همانند اعضای هیئت علمی دانشگاه ها باشد.
وی با اشاره به تامین بودجه حوزه ها اظهار داشت: هرگز حوزه های علمیه را نباید با دانشگاه ها مقایسه کرد، زیرا افتخار می کنیم که از بودجه دولتی استفاده نمی کنیم و مستقل هستیم و آنچه اهمیت دارد این استقلال حوزه است که مورد تاکید رهبری و مراجع است.
حجت الاسلام والمسلمین غروی بیان داشت: بزرگان و مراجع نسبت به وابستگی حوزه به دولت و استفاده از بودجه های ملی و فرهنگی اعلام خطر کرده اند و تأکید دارند این بودجه ها برای استقلال حوزه خطرناک است.
وی گفت: مدارس و حوزه های علمیه شهرستان ها نباید به بودجه دولتی و ملی وابسته باشد، بلکه با رایزنی و تعامل مستقیم با مردم مومن و متعهد، سنت حسنه وجوهات و خیرات برای حوزه ها را تقویت و گسترش دهند.
عضو شورای عالی حوزه ادامه داد: فرهنگ سازی در زمینه تقویت و گسترش وجوهات و خیرات برای مخارج مدارس علمیه از اهمیت خاصی برخوردار است، گرچه حکومت اسلامی است و دولت و نظام وظیفه دارند به حوزه ها کمک کنند، ولی نباید وابسته به دولت و مجلس شد و حوزه باید روی پای خود بایستد.
وی عنوان کرد: شرایط در این دولت خوب است، ولی این تفکر و عقیده معلوم نیست در دولت های آینده وجود داشته باشد، هر چند شرایط و نگاه مثبتی که امروز در دولت نسبت به حوزهها وجود دارد، موجب شده حوزه تکانی بخورد، ولی نباید وابسته شود.
حجت الاسلام و المسلمین غروی تاکید کرد: مدیران و مسئولین حوزه های علمیه خواهران و برادارن نباید به گونه ای در میان مردم عمل کنند مردم به این پندار برسند که روحانیت و حوزه از طریق بودجه دولتی اداره میشوند بنابراین نیازی به وجوهات و خیرات مردم ندارد.
وی تصریح کرد: این وجوهات و خیرات برکات فراوانی برای حوزه ها داشته و نباید از کمک های مردمی برای ساخت و تعالی حوزه اجتناب نمود.
حجت الاسلام و المسلمین غروی گفت: یکی از بارزترین و مهمترین اقدامات فرهنگی مغفول مانده، توسعه حوزه های علمیه بود که در این زمینه کار چندانی صورت نگرفته، حتی حوزه علمیه قم نیز این توسعه را در چند سال گذشته پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: حقیقت این است که همه باید تلاش کنند، تا وضع شیراز و بسیاری از شهرهای دیگر کشور از نظر فرهنگی بهبود یابد، این وضع برای شهری که روزی جایگاه مراجع و بزرگان تشیع بوده اصلاً قابل قبول نیست.
حجت الاسلام والمسلمین غروی تاکید کرد: اگر از همان ابتدای پیروزی انقلاب برای تامین اساتید و بزرگان آینده شیراز و سایر شهرها سرمایه گذاری می کردیم، امروز این مشکلات را نداشتیم، ولی متاسفانه با اینکه این شهر از اهمیت فراوانی برخوردار بود، سرمایه گذاری لازم انجام نگرفته است.
وی تاکید کرد: اساتید خوب استان فارس در حوزه علمیه قم باید شناسایی و جذب شوند، البته حوزه علمیه و شورای عالی نیز در بخش های مربوطه حمایت های لازم را خواهد داشت، بنابراین نباید فضلای شیرازی در قم بمانند و مردم از نعمت آنها محروم باشند.
نظر شما