به گزارش خبر نگار مرکزخبرحوزه، حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی شب گذشته در سلسله جلسات هفتگی تفسیر قرآن کریم که در کنار مرقد علی بن بابویه قمی برگزارشد، با اشاره به آیات اول سوره حجرات، اظهار داشت: خدای متعال انسان را درتمام طول عمر برای بندگی و رعایت ادب و احترام در مقابل بزرگان علی الخصوص پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) دعوت می کندکه بنا به محتوای درونی، این سوره به سوره اخلاق شهرت یافته است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، جلو افتادن از رهبری را مانند جلو افتادن از رسول خدا دانست و گفت:کسانی که به هر بهانه ای می خواهند خود را از ولایت جلوتر بدانند، گناهکارند.
وی افزود: سورههایی نظیر حجرات، که در مدینه بر پیامبر اکرم نازل شده اند قوانین حکومتی را از جنبه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی با رویکرد اسلامی مورد بحث قرار می دهند، در مقابل سورههایی که در مکه نازل شدهاند، صرفاً جهات اعتقادی و معنوی را برای مردم بیان می کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به برخی اتفاقات اخیر در جامعه، بیان داشت: امروز نسبت به مقام معظم رهبری که ولایت مطلقه را بر مردم دارد، هرگونه جلو افتادن و هتک حرمت ایشان گناه محسوب شده و موجب نابودن شدن اعمال شخص می شود، همچنان که خدای متعال در رابطه با افرادی که از پیامبر اسلام (ص) در هر کاری جلو می افتادند می فرماید يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (الحجرات : 2 ).
*هتک حرکت رهبری عامل نابود اعمال
حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی تصریح کرد: فرقی نمی کند افرادی که ایمان به رسول خدا (ص)، ائمه اطهار (ع) و ولی فقیه امروز دارند یا ندارند، کوچکترین حرکت در راستای هتک حرمت، مایه نابودی اعمالشان خواهد شد، چنانچه بطور تفصیل خدای متعال بیان می فرماید يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَنْ تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ وَأَنْتُمْ لَا تَشْعُرُونَ (الحجرات : 3 ).
وی یادآور شد: عده ای بدون مهابا رسول خدا را بدون رعایت ادب و نزاکت با صدای بلند دعوت می کردند که قرآن بلافاصله این حرکت مومنین راناپسند می داند و با جمله «لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ» آنها را از این کار منع می کند.
*حیای اجتماعی را زیر پا نگذاریم
عضو عالی تفسیر قرآن کریم با تأکید بر رعایت تقوای «فردی و جمعی» اظهار داشت: نباید با زیر پا گذاشتن ارزشها، بی حرمتی ها، هنجار شکنی ها موجب از هم گسستن تقوای فردی و جمعی و دریده شدن حیای اجتماعی بشویم، بلکه باید در همه حال به دستورات شرع پای بند بوده و مجری قوانین الهی باشیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تابع و پیرو بودن را دو اصل سرنوشت ساز دانست وگفت: تابع و پیرو بودن دو اصل سرنوشت ساز در زندگی انسان محسوب می شود که با رعایت اصول اخلاقی و حفظ حریم ها می توان قلوب را تسخیر کرد، همچنانکه رسول گرامی اسلام با حسن خلق مردم را شیفته خود می کردو با بیان نورانی که داشتند مردم را به اسلام دعوت می نمودند.